تا چهاردهه قبل مرغ های بومی سالانه 68 عدد تخم می گذاشتند که این رقم امروزه به 210 عدد در سال رسیده است و این افزایش با مطالعه و اجرای برنامه های اصلاح نژاد صورت گرفت.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ، مدیر امورطیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با شناسایی پتانسیل ژنتیکی در گله های مادری از توده های طیور بومی استان زمینه های اجرای برنامه های به نژادی فراهم شد.

علی رستگار افزود: در اجرای این طرح، همزمان مناطقی که اختلاط نژادی در آنان صورت نگرفته بود انتخاب و از هر ناحیه تخم مرغ هایی جمع آوری و به ایستگاه دامپروری دانشکده کشاورزی منتقل شد و نهایتاً در همان سال از مرغ های موجود درگله مذکور،تخم مرغ نطفه دار تهیه و سپس گله ایی مختلط از مرغ و خروس های بومی، در مزرعه ایی  واقع در روستای شمس آباد مرودشت ایجاد شد.

به گفته وی؛ اهداف تعیین شده اصلاح نژادی طیور بیشتربراساس حفظ ژنتیک مرغ بومی وجلوگیری از انقراض آنها و رفع نیاز بازار مصرف کنندگان و بهره برداران روستایی است.

رستگار؛ نتایج تکثیر مرغ بومی را  به دو بخش نتایج اصلاح نژادی و نتایج منطبق با رونق تولید و همسو  با اهداف اقتصاد مقاومتی تقسیم کرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: از نتایج مثبت اجرای برنامه های اصلاح نژاد، افزایش وزن هرعدد تخم مرغ از 38.5 گرم به 55 گرم، کاهش سن بلوغ جنسی از  171.5 روز به 155 روز، افزایش وزن بلوغ جنسی از 1264 گرم به 1675 گرم و افزایش میانگین درصد تخم گذاری از 41.9 درصد به 59 درصد دانست.

مدیر امورطیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه تولید جوجه یک روزه مرغ بومی به صورت خوداتکایی، بدون وابستگی و به طورکامل در کشور صورت می گیرد، افزود: تامین مواد غذایی مرغ بومی نیز از طریق تولیدات کشاورزی و پسماندی داخلی امکان پذیر است از این رو بیانگر نقش برجسته  این فعالیت  در جهت رونق و پایداری تولید می باشد.