به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در مراسم رونمایی از سامانه مدیریتی زنجیره تولید و تامین گیاهان دارویی، بیان کرد: در حال حاضر دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این استان تشکیل شده که مفتخریم به عنوان استان پیشرو در این قضیه در نمایشگاه بین المللی اکسپو در استان تهران از این سامانه رونمایی کنیم.

به گفته وی؛ هدف از راه اندازی این سامانه، پایش زنجیره ارزش گیاهان دارویی به موازات فعالیت های در حال انجام است به نحوی که تمامی عوامل پشتیبان در مقوله تولید، نگهداری و عرضه محصول به بازار، قابل رصد و نظارت می باشند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بهره گیری از این سامانه موجب افزایش دانش ما در حوزه گیاهان دارویی می شود، تصریح کرد: این سامانه متناسب با مخاطبین حوزه گیاهان دارویی، اقدام به اطلاع رسانی در زمینه های مختلف از جمله سرمایه گذاری، تولید و فرآوری محصولات می کند و در قالب های متنوع از قبیل اینفوگرافیک و پادکست گزارش فعالیت های انجام شده را نیز ارائه می دهد .

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در اولین نشست شورای کشاورزی استان فارس در سالجاری، بیان کرد: این طرح با هدف شفاف سازی و مدیریت مصرف سوخت و با نصب GPS بر روی ادوات کشاورزی اجرا می شود.

به گفته وی؛ چهار شهرستان بیضا، زرقان، سپیدان و لامرد به صورت پایلوت برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده اند و شهرستان های فسا، قیروکارزین، جویم و کوار نیز متقاضی اجرای آن هستند.
دهقان پور تصریح کرد: در صورتی که کشاورزان شهرستان های دیگر نیز راغب به اجرای این طرح باشند، سازمان جهاد کشاورزی استان فارس آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه مشکل تامین سوخت ادوات کشاورزی از دغدغه های اصلی کشاورزان است، افزود: با توجه به کاهش 10 درصدی سهمیه سوخت ماشین های کشاورزی از سوی ستاد قاچاق کالا و سوخت، امیدوارم با حمایت استاندار محترم فارس و همکاری شرکت پخش فرآورده های نفتی تلاش کنیم نگرانی کشاورزان در این زمینه برطرف شود.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، جاوید عباسی بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی و پیش بینی‌های قبلی مبنی بر شیوع بیماری‌های برگی خصوصاً زنگ زرد و افزایش تراکم آفت سن غلات، از ابتدای بهمن ماه سال گذشته عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت زا به صورت شبانه روزی توسط کارشناسان شبکه مراقبت در سطح مزارع گندم استان فارس انجام شده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت زا در سطح مزارع گندم تا پایان خرداد ماه در فارس ادامه دارد.

عباسی خاطر نشان کرد: خوشبختانه با اقدامات به موقع تاکنون خساراتی ناشی از بیماری زنگ زرد در مناطق مستعد و شمالی استان فارس گزارش نشده است.

وی صدور اطلاعیه‌ها و ارائه دستورالعمل‌های فنی به کشاورزان، انجام مبارزه به موقع به صورت پیشگیری و کنترلی و همچنین همکاری کشاورزان خصوصاً در مناطق مستعد را از جمله اقدامات به موقع این سازمان برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم و آفت سن غلات در فارس برشمرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توصیه کرد: کشاورزان استان فارسی می توانند با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و مدیران پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود بر علیه بیماری زنگ یا سن غلات اقدام کنند.

 

اهدای لوح سپاس از سوی محسن عسکری مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر کل دفتر ارتباطات مردمی وزارت متبوع به مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به پاس اهتمام ویژه در پیشبرد اهداف دولت مردمی سیزدهم در سال ۱۴۰۲ در حوزه ارتباطات مردمی

اهداء لوح سپاس از سوی محمد هادی ایمانیه استاندار فارس به مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به پاس تلاش در پیشبرد اهداف و برنامه‌های توسعه اقتصادی استان به ویژه در حوزه امنیت غذایی و تنظیم بازار

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، رضا فزونی با بیان اینکه هفت هزار زنبورستان در سطح استان فارس فعال است، تصریح کرد: صنعت زنبورداری استان فارس در رتبه سوم تولید عسل کشور قرار دارد. این مقام مسئول با اذعان به اینکه بیش از ۷۶۰۰ نفر در حوزه زنبورداری مشغول به کار هستند، اظهار کرد: فعالیت زنبورداری از جمله مشاغل مورد استقبال بهره برداران بخش کشاورزی است که در سال‌های اخیر مورد استقبال قرار گرفته است. وی با اشاره به اینکه صنعت زنبورداری محصولات جانبی دیگری نیز دارد که به بازار عرضه می‌شود، افزود: سالانه بیش از یک تن ژل شاهانه، ۳۰۰ تن موم، ۱۸ تن موم و ۶۵ تن گرده گل در این استان تولید و برداشت می‌شود. فزونی اظهار کرد: شهرستان‌های فیروزآباد، کازرون، و ممسنی از مهم‌ترین مناطق زنبورداری استان فارس است. دیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزود: در سال زراعی گذشته و به دنبال آن طغیان آفات با مشکلاتی در صنعت زنبورداری مواجه بوده‌ایم که امید است در صورت بهبود شرایط اقلیمی و از طرف دیگر با مدیریت بهتر زنبورداران و همچنین بالا بردن فرهنگ زنبورداری و آشنایی کشاورزان و باغداران با فواید زنبور عسل و نقش آن در گرده افشانی، با بهبود تولید در این بخش طی سال‌های آتی روبرو باشیم.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، رضا فزونی تصریح کرد: در حال حاضر نسل سی و یکم مرغ مادر بومی پارسه در مرکز اصلاح نژادی شمس آباد جوجه ریزی شده است و با توجه به روند پلاک گذاری جوجه‌ها، رکوردبرداری از این جوجه‌ها آغاز شده است. این مقام مسئول اظهار کرد: آمارهای مربوطه بر اساس رکوردهای گله مادری و اطلاعات شجره نامه و همچنین جوجه‌های نسل جدید برداشت و پس از تحلیل و ارزیابی آماری و اصلاح نژادی، انتخاب مرغ و خروس‌های والدی نسل بعد صورت می‌پذیرد. با توجه به بهبود قابل توجه صفات اقتصادی مرغان بومی که طی سنوات متمادی حاصل شده و از طرفی به دلیل پتانسیل ژنتیکی بالای تولیدی این نوع از مرغان که در سطح روستاها توزیع شده است می‌توان به بخش قابل توجهی از نیازهای بازار تخم مرغ و گوشت سفید دست یافت.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس،  گفت: برای اولین بار در کشور با توجه به قداستی که گندم و نان در میان ما ایرانیان دارد سی و یکم فروردین ماه به عنوان روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است. این مقام مسوول با اشاره به اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری امسال به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است، افزود: نگاه ما در سازمان جهاد کشاورزی این است که از تمام ظرفیت های علمی، فنی، آموزشی و ترویجی استفاده کنیم و با مشارکت تولیدکنندگان و با رویکرد حفظ منابع پایه به تولید حداکثری دست یابیم. دهقان پور به اجرای طرح افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: این طرح برای اولین بار در کشور در مهرماه سال ۱۴۰۰ در استان فارس آغاز شد و در راستای آن از ظرفیت تمامی کنشگران بخش کشاورزی اعم از بخش خصوصی، تعاونی ها و مراکز تحقیقاتی و بخش دولتی استفاده می کنیم. وی تصریح کرد: رویکردی که این طرح دارد بحث مسئله یابی و مسئله گشایی است و اینکه کمک کنیم تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند و در کنار آن به این موضوع توجه کنیم که با محدودیت منابع آب و خاک در استان فارس مواجه هستیم و باید تلاش کنیم روش های کاشت، داشت و برداشت ما به سمت بهبود و بهسازی حرکت کند. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به توفیقات این استان در زمینه تولید گندم اشاره کرد و افزود: سال گذشته با همت تولیدکنندگان و همکاران عزیزمان بعد از ۱۳ سال موفق به تولید بالغ بر یک میلیون تن گندم شدیم و حدود ۱۰ درصد از میزان گندم تولیدی کشور را به خود اختصاص دادیم. وی اظهار کرد: در راستای اقدامات علمی، تحقیقاتی و آموزشی نیز اقدامات شاخصی انجام دادیم و سعی ما بر این است که میزان تولید را طوری مدیریت کنیم که متناسب با آن بتوانیم نقش آفرینی در اقتصاد کشور داشته باشیم. دهقان پور خاطر نشان کرد: به دنبال این هستیم که با بهره گیری از روش های به زراعی، از طریق تغذیه و بازنگری در روش های کاشت و استفاده از ارقام پرمحصول و مقاوم به شرایط خشکسالی و در بحث برداشت گندم استفاده از کمباین های تنظیم شده که در این راستا نیز آموزش های لازم به بهره برداران ارائه شده است، کمک کنیم به اینکه تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند. این مقام مسوول به میزان گندم مصرفی استان فارس نیز اشاره کرد و گفت: میزان گندم مصرفی استان فارس در هر ماه حدود ۵۰ هزار تن گندم است که حدود ۴۲ هزار تن آن تبدیل به آرد می شود و از این میزان نیز حدود ۳۲ هزار تن به مصرف خبازی ها می رسد و مابقی برای مصارف روستایی و عشایری و سایر صنوف مربوط به حوزه نان استفاده می شود.

زیر مجموعه ها