به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان‌پور با بیان اینکه برداشت این محصول از اواسط فروردین ماه آغاز شده و تا اواخر تیرماه ادامه خواهد داشت، افزود: در حال حاضر عملیات برداشت کلزا در مناطق گرمسیری استان فارس به پایان رسیده و در مناطق معتدل آغاز شده است.
به گفته وی؛ عملیات برداشت کلزا تاکنون در سطح سه هزار و ۱۲۸ هکتار از مزارع با استفاده از ۳۲ دستگاه کمباین مجهز به هد مخصوص برداشت کلزا انجام شده که در کاهش ریزش دانه گیاه بسیار موثر است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بیش از پنج هزار و ۳۰۰ تن کلزا برداشت شده از سطح مذکور به ۱۰ مرکز خرید در سطح استان فارس تحویل شده است.
دهقان پور پیش بینی کرد: با پایان عملیات برداشت، بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تن محصول از مزارع کلزا استان فارس تولید و تحویل مراکز خرید شود.
وی، نرخ خرید تضمینی اعلام شده توسط دولت برای هر کیلوگرم محصول کلزا را ۳۵۰ هزار ریال عنوان کرد و افزود: در سال زراعی جاری خرید این محصول توسط بخش خصوصی انجام می شود.

 

اجرای طرح توسعه کشت کلزا در مزارع فارس


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به اجرای ۱۰ طرح تغذیه بهینه کلزا و همچنین طرح افزایش حداکثر عملکرد این دانه روغنی در این استان اشاره کرد و گفت: برای افزایش کمی و کیفی این محصول در سطح بیش از دو هزار و ۴۰۰ هکتار از مزارع از عناصر ریز مغذی استفاده شده است.
دهقان پور به بیان اهداف برنامه توسعه کشت کلزا در استان فارس پرداخت و افزود: برای صرفه جویی در مصرف آب و کاهش میزان بذر مصرفی به مقدار ۴ کیلوگرم در هکتار، طرح توسعه کشت روی پشته و کشت کف کار در سال زراعی جاری اجرا شد.
وی تصریح کرد: در این طرح ۷۲۳ هکتار کشت روی پشته و هزار و ۴۳۱ هکتار کشت کف کار در مزارع کلزا استان فارس انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطرنشان کرد: در اجرای طرح توسعه آبیاری های نوین نیز برای صرفه جویی در مصرف آب، آبیاری مزارع کلزا در سطح هزار و ۶۰۰ هکتار به صورت بارانی و میکرو انجام شده است.

متن پیام به این شرح است:
قوه قضاییه به عنوان یکی از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی، نقشی بی بدیل در پاسداری از ارزش ها، کرامت انسانی و آزادی های مشروع شهروندان ایفا نموده است و در راستای اجرای عدالت یاران بسیاری را تقدیم انقلاب و تحقق حکومت عادلانه اسلامی نموده است که شهادت مظلومانه آیت الله دکتر بهشتی و 72 تن از یارانش، گواهی روشن براین مدعاست.

با گرامیداشت 7 تیرماه سالروز شهادت مظلومانه دکتر بهشتی و 72 تن از یاران امام (ره)، هفته قوه قضائیه را به شما و همه همکاران محترمتان در اداره کل دادگستری استان فارس و مجموعه تحت پوشش در سراسر این استان تبریک عرض نموده و از تلاش‌ها و خدمات شایسته همه ی کسانی که در برقراری عدل و عدالت تلاش می کنند به ویژه از زحمات همکارانی که در جلوگیری از تضییع حقوق بیت المال و تغییر کاربری اراضی کشاورزی استان فارس و حفظ کاربری اراضی کشاورزی استان نقش برجسته دارند تقدیر و تشکر می نمائیم.

مجتبی دهقان پور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سید محسن قائمی
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور بیان کرد: توزیع این نوع گوشت از بیست و نهم خرداد ماه در سطح شهر شیراز آغاز شده است.
به گفته وی؛ قیمت فروش هر کیلوگرم گوشت گرم گوساله وارداتی ۲۹۹ هزار تومان تعیین شده و تمامی شعب فروشگاه های رفاه، کورش و هایپر گوشت بهین واقع در خیابان فلسطین به فروش این محصول اختصاص یافته است.
دهقان پور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰۰ تن گوشت گرم گوساله برای توزیع در فروشگاه های مذکور به استان فارس اختصاص یافته، تصریح کرد: تعاونی های مصرف کارکنان و کارگران می توانند با ثبت درخواست در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نسبت به تهیه این نوع گوشت برای کارکنان خود اقدام کنند.
او تصریح کرد: حجم قابل توجهی از واردات گوشت گرم توسط بخش خصوصی و تعدادی از وارد کنندگان از کشور برزیل انجام می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تقویت زنجیره تولید از جمله اهداف واردات گوشت است، افزود: پیش بینی می شود با افزایش سیر صعودی واردات گوشت، بازار این محصول به ثبات رسیده و شاهد تثبیت و نزول قیمت ها باشیم.
وی اظهار کرد: ایجاد توازن بین میزان تولید و بازار مصرف از دیگر اهداف واردات گوشت قرمز است و با توجه به افزایش قیمت آن در ماه های گذشته واردات این کالا برای کمک به معیشت مردم در دستور وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، اضافه کرد: محدودیتی برای واردات گوشت گرم و منجمد وجود ندارد و بسته به میزان تقاضای مردم توزیع گوشت ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در بازدیدی که به همراه کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع غذایی وزارت جهاد کشاورزی از واحد صنایع غذایی شهرستان مرودشت داشت، بیان کرد: افزایش ماندگاری محصول تولیدی، افزایش صادرات و کاهش هزینه های حمل و نقل از دیگر مزایای بکارگیری سیستم اسپُتیک در صنایع غذایی است.
به گفته وی شرکت صنایع غذایی تک میوه که در زمینه تولید و صادرات رب گوجه فرنگی و انواع شوریجات و ترشیجات فعالیت می کند، با طراحی و ساخت این دستگاه به روش مهندسی معکوس موفق، تمام مراحل تولید و بسته بندی رب گوجه فرنگی به صورت کاملا بهداشتی رب گوجه فرنگی انجام می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این ماشین هوشمند توسط مالک کارخانه ساخته شده است، افزود: طراحی و ساخت این دستگاه مبلغی حدود ۹۰ میلیارد ریال هزینه داشته است و میزان تولید رب گوجه فرنگی با استفاده از این دستگاه ۲ تن در ساعت است.
دهقان پور تصریح کرد: محصول تولیدی به کشورهای روسیه، رومانی، بلغارستان، عمان، دبی و ترکیه صادر می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: چالش های صنایع غذایی در استان فارس نقدینگی و سرمایه در گردش، هزینه بالای انرژی و ارزش افزوده تولیدات است که امیدواریم تمهیداتی در زمینه مشوق های مالیاتی برای بهتر شدن وضعیت تولید و افزایش بهره وری در این زمینه در نظر گرفته شود.
شرکت تک میوه در شهرستان مرودشت با اشتغالزایی ۳۶ نفر و با ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ تن رب گوجه فرنگی و حدود ۸۰۰ تن انواع شوریجات و ترشیجات، بیش از ۱۸ نوع محصول متنوع تولید و علاوه بر بازار داخلی به کشورهای بلاروس، روسیه، بلغارستان، کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه خلیج فارس، صادر می کند.
شرکت شاپرک شهر داریوش در شهرستان مرودشت از دیگر واحدهایی بود که مورد بازدید مسئولین قرار گرفت.
این شرکت تولیدی با اشتغالزایی بیش از ۱۴۵ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۸۰ هزار تن رب گوجه فرنگی نقش بسزایی در کاهش ضایعات گوجه فرنگی، تنظیم بازار مصرف و صادرات این محصول دارد.
شرکت مذکور به ۲۳ کشور از جمله عمان، ارمنستان، روسیه و... صادرات دارد که این موضوع در ارز آوری، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، اشتغال پایدار و جلوگیری از خروج ماده خام تاثیرگذار است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در مراسم گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی که با حضور کارکنان این سازمان برگزار شد، گفت: امیدواریم با کمک شما همکاران تلاشگر و مجموعه فعالین بخش کشاورزی موفق به حل مشکلات موجود و افزایش بهره وری تولید شویم.
این مقام مسئول؛ مشارکت اتحادیه ها، انجمن ها و نظام های صنفی را در اجرای سیاست های بخش کشاورزی ضروری دانست و افزود: تشکل های کشاورزی تسهیل کننده ارتباط بین دولت و مردم هستند.
دهقان پور با اشاره به اینکه اجرای مناسب برنامه های دولت، با همت بخش غیردولتی امکان پذیر است، تصریح کرد: مشارکت در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها، امکان دسترسی مناسب کشاورزان به منابع و امکانات، تسهیل در واگذاری مسئولیت ها به بخش غیردولتی از دیگر مزایای مشارکت تشکل ها با بخش دولتی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اعیاد قربان و غدیر، ضمن تبریک این ایام، گفت: حضور پررنگ شما همکاران عزیز در مراسم مذهبی نمادی از اهتمام ما مسلمانان به این اعیاد بزرگ است و امیدوارم الگوهای رفتاری ائمه معصومین سرلوحه فعالیت های ما در زندگی شخصی و کاری باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، کریم ذوالفقاری که به مناسبت گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی برای افتتاح و بازدید از چند طرح بخش کشاورزی به این استان سفر کرده بود، ضمن بازدید از دو طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی، ماموریت این بخش را اجرای منویات مقام معظم رهبری در راستای ایجاد ارزش افزوده برای کشاورز عنوان کرد.
به گفته وی؛ با توجه به اینکه استان فارس قطب تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود باید در زمینه توسعه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی تکمیلی نیز کاری را انجام دهیم که از خام فروشی محصول پیشگیری شود.
این مقام مسئول به پروژه های خوبی که در ایام گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری رسیدند اشاره کرد و گفت: در استان فارس شاهد افتتاح چند گلخانه تابع اقلیم بودیم که کار جدیدی است و امیدواریم باعث خیر و برکت برای کشاورزان این استان باشد.
ذوالفقاری اعتبار هزینه شده برای افتتاح پروژه های بخش صنایع تبدیلی تکمیلی کشور را سه هزار و 600 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با بهره برداری از این طرح ها برای 6 هزار نفر اشتغالزایی می شود که در این زمینه صنایع کشاورزی رتبه اول را بین بخش های مختلف حوزه کشاورزی دارد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در سفر به استان فارس به همراه مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مراسم افتتاح گلخانه تابع اقلیم 30 هزار مترمربعی تولید گوجه فرنگی در منطقه محمودآباد شهرستان شیراز حضور یافت.
وی همچنین از گلخانه شرکت سمیران سلامت واقع در ظفرآباد شیراز که در مساحتی بالغ بر 22 هکتار در زمینه تولید نشاء سبزی و صیفی و گوجه فرنگی فعالیت دارد بازدید کرد.
این مقام مسئول از سردخانه و واحد درجه بندی میوه واقع در شهرک صنعتی شیراز و همچنین کارخانه تک میوه در شهرستان مرودشت که در زمینه تولید رب گوجه فرنگی و ترشیجات و شوریجات فعالیت می کند بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان‌پور در آیین افتتاح این طرح که با حضور کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، بیان کرد: تولید سالانه این گلخانه ۷۵۰ تن محصول گوجه فرنگی است و با بهره‌برداری از آن زمینه اشتغال ۳۰ نفر فراهم شده است.
به گفته این مقام مسئول؛ دو گلخانه تابع اقلیم دیگر نیز در شهرستان های مرودشت و فسا به ترتیب به مساحت هشت هزار و ۵۰۰ مترمربع با تسهیلات ۵۸ میلیارد ریالی و آورده شخصی به مبلغ ۱۲ میلیارد ریال و دیگری به مساحت هزار و ۳۰۰ مترمربع با هزینه شخصی دو‌ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در ایام گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی به بهره برداری رسیده اند که زمینه اشتغال ۱۱ نفر را فراهم می کنند.
وی با بیان اینکه سطح گلخانه های احداث شده در استان فارس در حال حاضر ۹۶۸ هکتار است، افزود: این سطح شامل ۷۲۸ هکتار گلخانه های با پوشش پلاستیک و تابع اقلیم و ۲۴۰ هکتار سایبان است.
این مقام مسئول به تولید محصولات متنوع در گلخانه ها اشاره کرد و گفت: انواع سبزی و صیفی جات، میوه‌های مناطق گرمسیری، قارچ خوراکی، نشاء و نهال و گیاهان دارویی و گل و گیاهان زینتی در این فضا تولید می شوند.
دهقان پور، راه اندازی پایانه گل استان فارس در شهرستان شیراز را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه باغبانی و گلخانه ها عنوان کرد و گفت: با راه اندازی این مجموعه و واگذاری غرفه به گلخانه داران گل و گیاهان زینتی، انواع گل های تولیدی استان فارس در این پایانه عرضه می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، خاطر نشان کرد: احداث گلخانه تابع اقلیم در مناطق معتدل بهترین کارایی را دارد با این مزیت که هزینه احداث آن کمتر از یک سوم گلخانه های با پوشش پلاستیک است و با حداقل سرمایه‌گذاری، بیشترین بهره‌وری و حجم تولید را در پی دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، بیان کرد: رسانه، قوه چهارم مدیریت کشور است که می تواند بر عملکرد قوای مجریه، قضاییه و مقننه نظارت داشته باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: خبرنگاران به عنوان یک فعال مطبوعاتی می توانند هم در سطح مدیریتی استان ها و هم در سطح ملی نقش آفرینی کنند.
دهقان پور، با بیان اینکه مبارزه با فساد در بخش کشاورزی از مهمترین سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است، تاکید کرد: اقدامات نظارتی و بازرسی های مستمر این سازمان در عرصه کشاورزی این استان از بروز هرگونه فساد پیشگیری کرده و با افتخار اعلام می کنیم در ساختاری فعالیت می کنیم که هیچ گونه فسادی در آن نیست.
وی خطاب به اصحاب رسانه بیان کرد: شما به عنوان چشمان بصیری که ناظر عملکرد ما هستید می توانید کمک کنید اگر فسادی رخ می دهد با آن برخورد کنیم و به ما یاری دهید فساد را در ساختار اداری کشور ریشه کن کنیم.
دهقان پور به خدمات پرافتخار دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: با شهادت آیت الله رئیسی، مردم نشان دادند که قدرشناس خدمات مسئولین نظام هستند و با همه کم و کاستی ها در برخی حوزه ها یک بله قاطع به نظام مقدس جمهوری اسلامی گفتند.
این مقام مسئول، نقش پررنگ اصحاب رسانه را در تبلیغات انتخاباتی و مشارکت حداکثری مردم موثر دانست و گفت: امیدواریم با تبیین دستاوردهای نظام و امیدآفرینی در جامعه شاهد انتخاب دولتی باشیم که ادامه دهنده راه رئیس جمهور شهیدمان باشد.
تولید پایدار با مشارکت بخش خصوصی محقق می شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: رویکرد ما در حوزه تولید محصولات کشاورزی، تعامل و مشارکت با بخش خصوصی است به نحوی که اجرای برنامه ها منجر به تولید پایدار در محصولات کشاورزی از جمله بازار مرغ شود.
دهقان پور تصریح کرد: کنترل بازار کالاهای اساسی باید به نحوی باشد که به عنوان مثال در تولید مرغ علاوه بر تامین نیاز استان فارس و سایر استان ها به سمت صادرات به دیگر کشورها برویم.
این مقام مسئول اظهار کرد: تولیدکنندگان مرغ در سراسر استان فارس جانانه پای کار ایستاده اند و کمک کرده اند تولید مرغ با مشکل مواجه نشده و قیمت آن کنترل شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 9 هزار و 455 تن مرغ از استان فارس به سایر استان ها صادر شده است، افزود: در سه ماهه اول امسال نیز سه هزار و 100 تن صادرات مرغ داشتیم که نشاندهنده فراوانی این پروتئین در این استان است.
دهقان پور به سامانه مدیریتی گیاهان دارویی استان فارس اشاره کرد و گفت: در این سامانه ظرفیت های استان فارس در زمینه تولید و فرآوری گیاهان دارویی، معرفی شده و اخبار و اطلاعات مربوط به این حوزه در دسترس عموم است.
این مقام مسئول تشکیل 13 زنجیره ارزش و 25 گواهی در زمینه زنجیره گیاهان دارویی، گندم، مرغ و سایر محصولات را از دیگر دستاوردهای این سازمان عنوان کرد و افزود: از مزایای زنجیره های ارزش می توان به شناسایی ظرفیت های تولید محصول، ایجاد ارزش افزوده برای تولیدکننده و نگهداری و بازاررسانی محصولات کشاورزی با یک نام معتبر اشاره کرد.
او تصریح کرد: بهره گیری از فناوری هوش مصنوعی در مدیریت سوخت مصرفی ماشین آلات کشاورزی از دیگر اقدامات مهم در سال گذشته است که تاکنون در بسیاری از شهرستان های استان فارس اجرا شده است.
دهقان پور به بهینه سازی مصرف آب در واحد سطح اشاره کرد و گفت: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی از دیگر اقداماتی بود که در سال گذشته در سطح استان فارس انجام شد و از کشاورزان درخواست می شود نسبت به کنتوردار کردن چاه های خود اقدام کنند.
به گفته وی؛ سال گذشته در زمینه تولید هسته های اولیه بذر غلات استان فارس با افزایش دو برابری این تولیدات نسبت به سال 1401 مقام اول کشور را کسب کرده است.
کسب مقام اول کشور در سطح زیرکشت و تولید گیاهان دارویی دیم از دیگر دستاوردهایی بود که این مقام مسئول به آن اشاره کرد و افزود: بیش از 50 درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی دیم در کل کشور به استان فارس اختصاص دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توسعه گلخانه ها را یکی از سیاست های جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: احداث گلخانه یک فرصت بی بدیل برای کاهش مصرف آب در واحد سطح و کنترل عوامل خسارت زا است که در این زمینه برنامه توسعه هزار هکتاری گلخانه های فارس در سال جاری در دستور کار این سازمان قرار دارد.

زیر مجموعه ها