دیدار رئیس سازمان تات با خانواده شهیده راه قدس معصومه کرباسی

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تجلیل از خانواده شهدا را وظیفه همه مسئولان کشور دانست و به نقل از مقام‌ معظم رهبری گفت: اگر رشادت ها و از خودگذشتگی شهدای امنیت نبود ما امروز به جای غزه و لبنان شاهد جنگ در داخل کشور بودیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، غلامرضا گل محمدی در سفر به استان فارس و در اقدامی شایسته با خانواده شهیده راه قدس معصومه کرباسی دیدار کرد و شهادت او و همسرش به دست رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی را مظلومانه و دردناک دانست.

به گفته این مقام مسئول؛ تجلیل از مقام شامخ افرادی که جان خود را در طبق اخلاص برای امنیت و سربلندی ایران اسلامی فدا کردند وظیفه همه مسئولان و افراد جامعه است.

گل محمدی، با یادآوری شهدای صدراسلام، جنگ تحمیلی، شهدای سلامت و در راس همه آنها شهید مقاومت حاج قاسم سلیمانی، پایمردی و ایستادگی این عزیزان را ضامن امنیت کنونی کشور دانست که جان عزیز خود را فدای اسلام و مردم مسلمان کردند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ایثارگری‌ها و رشادت‌های شهیده راه قدس، بر لزوم ادامه راه شهدا و پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید محسن قائمی در همایش طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس، راهبردی بودن این طرح ملی را دومین دلیل اهمیت اجرای آن عنوان کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ 12 میلیون هکتار از زمین های کشور قابلیت کشاورزی دارند که از این مقدار 6 میلیون هکتار دیم است و باید تدبیری برای بهره وری از این ظرفیت اندیشیده می شد که خوشبختانه با وجود مسئولین و کارشناسان خبره جهاد کشاورزی این مهم به مرحله اقدام رسید و نتایج بسیار خوبی هم حاصل شد.

وی تصریح کرد: در زمان آغاز اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال 1399 که با دستور امام خامنه ای مزین به شعار جهش تولید بود 670 هزار هکتار از اراضی کشور به این طرح اختصاص یافت و امسال به 6 میلیون هکتار رسیده است، این یعنی برنامه ریزی برای بهره مندی از تمام ظرفیت اراضی دیم کشور که امیدواریم با نزول رحمت الهی نتیجه زحمات کشاورزان و مسئولین به ثمر بنشیند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: این طرح ملی نقش به سزایی در تامین امنیت غذایی و معیشت کشاورزان دیم کار دارد و اجرای آن که از وظایف و دغدغه های مهم خانواده بزرگ جهاد کشاورزی است، همکاری و همدلی تمامی مسئولین و کشاورزان عزیز ایران اسلامی را می طلبد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرامک عزیزکریمی در همایش طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس، اجرای این طرح را اقدام مشترک وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) عنوان کرد که سال زراعی جاری در ۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور اجرا خواهد شد.

به گفته وی؛ با اجرای این طرح در بیش از ۲۲ هزار روستای ۲۵ استان کشور، زمینه مشارکت ۵۱۰ هزار کشاورز فراهم می شود.

عزیزکریمی به بیان مزایای اجرای این طرح پرداخت و گفت: تامین امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان دیم‌کار، افزایش بهره وری، کاهش بهره برداری از آب های زیرزمینی و استفاده از آب سبز از جمله این موارد است‌.

این مقام مسئول، آموزش و ترویج با هدف نفوذ دانش در مزارع را از مهمترین اقدامات حمایتی در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها عنوان کرد و گفت: کمک‌های فنی و اعتباری از جمله خرید ادوات کشاورزی که به طور خاص برای دیم‌زارها طراحی شده اند و با بهره ۴ درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفته است از مواردی است که باعث ترغیب کشاورزان به همکاری در اجرای طرح می شود.

مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: بیمه محصولات کشاورزی با هدف کاهش ریسک محیطی کشت در دیمزارها از دیگر اقدامات حمایتی این طرح است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در همایش ملی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس، بیان کرد: براساس این برنامه 17 شهرستان این استان متناسب با ظرفیت های اقلیمی خود اقدام به کشت محصولات کشاورزی خواهند کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ گندم، جو، دانه های روغنی، محصولات علوفه ای، گیاهان دارویی و برخی از حبوبات از جمله محصولاتی هستند که اقدام به کشت آنها خواهد شد.
دهقان پور با اشاره به اینکه رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها استفاده از آب باران به عنوان یکی از نعمت های الهی است، افزود: ما به دنبال این هستیم که با رعایت مسائل فنی و به زراعی و اصول کاشت، داشت و برداشت به تولید محصولات کشاورزی در دیمزارها کمک کنیم.

او تاکید کرد: حمایت از کشاورزان شرکت کننده در این طرح چه از لحاظ مسائل فنی و چه مسائل مالی و اعتباری از دیگر اهدافی است که دنبال می شود و در این زمینه ارائه تسهیلات خرید ادوات مخصوص دیم کاری با کارمزد 4 درصد از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام شد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تسهیلات خرید ادوات اراضی دیم، سال گذشته با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) توسط بانک ملی انجام شد که سقف خرید برای هر بهره بردار مبلغ 150 میلیون تومان و متناسب با نیاز کشاورزان بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزود: امسال به دنبال این هستیم با توجه به نیاز متقاضیان بتوانیم سطح تسهیلات را بالاتر ببریم، در مورد بیمه محصولات کشاورزی نیز به عنوان یک ابزار مدیریت ریسک، برنامه ریزی ما به صورتی است که کشاورزان دیم کار در صورت عدم نزول باران رحمت الهی متحمل کمترین زیان شوند.

 

 
 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور گفت: نمایشگاه مذکور روز سه شنبه بیست و نهم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس با حضور برترین تولیدکنندگان از ۱۵ استان کشور آغاز به کار می کند.

به گفته وی؛ عرضه و معرفی تازه‌ترین دستاوردهای علمی و صنعتی مرتبط با تجهیزات گلخانه‌ای و باغبانی از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

دهقان پور اظهار کرد: این نمایشگاه در چهار سالن با مساحتی بالغ بر سه هزار مترمربع و با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت کننده برگزار می شود.

وی تصریح کرد: در زمان برپایی نمایشگاه مسئولین و کارشناسان با تجربه و خبره از مدیریت های باغبانی و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در غرفه ای در سالن حافظ حضور دارند و به بازدیدکنندگان مشاوره های علمی، فنی و تخصصی را ارائه می دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس؛ به برگزاری دوره های آموزشی رایگان در محل نمایشگاه اشاره کرد و افزود: موضوع دوره های آموزشی آشنایی با مقررات و فرآیندهای صدور QR Code، آشنایی با فرآیند صدور پروانه گلخانه، آشنایی با هوشمندسازی گلخانه ها، تأمین گرمایش با استفاده از انرژی خورشیدی، اصول مدیریت گلخانه، تغذیه درختان پسته و مراقبت و نگهداری های گیاهان آپارتمانی و آشنایی با سیستم های گلخانه ای است که با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس انجام می شود.

نمایشگاه مذکور از بیست و نهم آبان ماه لغایت دوم آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس واقع در شهرک گلستان شهر شیراز از ساعت ۱۶ الی ۲۱ پذیرای بازدیدکنندگان است.

 
 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در سفر به شهرستان زرین دشت به مزایای برداشت مکانیزه پنبه اشاره کرد و افزود: استفاده از کمباین وش چین، باعث افزایش کیفیت وش برداشت شده و کاهش ۵۰ درصدی هزینه عملیات می شود.

به گفته وی؛ افزایش سرعت عملیات برداشت محصول به دلیل هم زمانی برداشت پنبه و کاشت غلات از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با استفاده از این کمباین شاهد صرفه جویی در زمان نیز خواهیم بود.

دهقان پور برداشت سنتی پنبه را یکی از مشکلات اساسی تولید پنبه در مناطق پنبه خیز عنوان کرد و افزود:برداشت محصول در این روش هزینه بالایی دارد و زمان بر است از طرفی در این روش وش برداشت شده از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.

این مقام مسئول تصریح کرد: بعد از مدت ها پیگیری مستمر، دستگاه کمباین وش چین که توسط یکی از کشاورزان شهرستان زرین دشت خریداری شده بود به ناوگان مکانیزاسیون استان فارس اضافه شد و امسال عملیات برداشت محصول به وسیله این دستگاه انجام می شود.

دهقان پور از استان فارس به عنوان یکی از استان های پنبه خیز کشور یاد کرد که دارای رتبه اول در میزان تولید محصول و رتبه دوم از نظر سطح زیر کشت پنبه در کشور به شمار می رود.

وی خاطر نشان کرد: در سال زراعی گذشته قریب به ۱۸ هزار هکتار از مزارع استان فارس به کشت پنبه اختصاص یافت که ۸۵ درصد از این مزارع با استفاده از انواع کارنده ها و بالغ بر پنج هزار هکتار به صورت ردیفی کشت شد که قابلیت برداشت مکانیزه محصول را دارد.

این مقام مسئول یادآور شد: از سه هزار و ۹۰۰ هکتار سطح زیرکشت پنبه در شهرستان زرین دشت، هزار هکتار به صورت مکانیزه کشت شده بود که امروز شاهد برداشت محصول این مزرعه به وسیله کمباین وش چین بودیم.

در سفر یک روزه به شهرستان زرین دشت که با حضور محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین انجام شد عملکرد کمباین وش چین در مزارع پنبه این شهرستان بررسی شد‌.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور گفت: نمایشگاه مذکور روز سه شنبه بیست و نهم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس با حضور برترین تولیدکنندگان از 15 استان کشور آغاز به کار می کند.

به گفته وی؛ عرضه و معرفی تازه‌ترین دستاوردهای علمی و صنعتی مرتبط با تجهیزات گلخانه‌ای و باغبانی از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

دهقان پور اظهار کرد: این نمایشگاه در چهار سالن با مساحتی بالغ بر سه هزار مترمربع و با حضور بیش از 100 شرکت کننده برگزار می شود.

وی تصریح کرد: در زمان برپایی نمایشگاه مسئولین و کارشناسان با تجربه و خبره از مدیریت های باغبانی و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در غرفه ای در سالن حافظ حضور دارند و به بازدیدکنندگان مشاوره های علمی، فنی و تخصصی را ارائه می دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس؛ به برگزاری دوره های آموزشی رایگان در محل نمایشگاه اشاره کرد و افزود: موضوع دوره های آموزشی آشنایی با مقررات و فرآیندهای صدور QR Code، آشنایی با فرآیند صدور پروانه گلخانه، آشنایی با هوشمندسازی گلخانه ها، تأمین گرمایش با استفاده از انرژی خورشیدی، اصول مدیریت گلخانه، تغذیه درختان پسته و مراقبت و نگهداری های گیاهان آپارتمانی و آشنایی با سیستم های گلخانه ای است که با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس انجام می شود.

نمایشگاه مذکور از بیست و نهم آبان ماه لغایت دوم آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس واقع در شهرک گلستان شهر شیراز از ساعت 16 الی 21 پذیرای بازدیدکنندگان است.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمدجواد عسکری در سفر به استان فارس و بازدید از بخش های کشاورزی و دامپروری چند شهرستان این استان بیان کرد: بعد از تصویب بودجه 1404 اولین اقدام در اختیار قرار دادن پول گندم به دستگاه متولی است.

به گفته این مقام مسئول؛ کمیسیون کشاورزی با جدیت در راستای احقاق حقوق تولیدکنندگان و بهره برداران عزیز تلاش خواهد کرد و امسال نیز به دنبال این هستیم که نهایتا ظرف چند روز بعد از تحویل محصول، پول گندم به کشاورزان پرداخت شود.

عسکری با بیان اینکه شهرستان مرودشت در استان فارس از ظرفیت های خوبی در حوزه تولید غلات، فرآورده های لبنی و پروتئین قرمز برخوردار است، افزود: زیرساخت های خوبی در این شهرستان مهیا است و کمک می کنیم با اعتبارات ملی و استانی که تامین می شود سال آینده شاهد توسعه مابقی بسترهای ناتمام در این منطقه باشیم.

وی به اهمیت تامین امنیت غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد با کمک دستگاه های متولی در راستای منویات مقام معظم رهبری که جهش تولید با مشارکت مردم است و در بخش کشاورزی خلاصه می شود در تولید محصولات کشاورزی و دامی خودکفا باشیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وجود کشاورزان و دامداران پیشرو در شهرستان مرودشت، انتخاب این منطقه به عنوان پایلوت برای توسعه کشاورزی و دامپروری در کشور را از برنامه هایی عنوان کرد که باید با کمک دستگاه های متولی پیگیری شود.

زیر مجموعه ها