در این نشست رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با اشاره به اهمیت هم‌اندیشی در جهت رفع چالش‌های موجود، گفت: کارگروه‌هایی تخصصی در ارتباط با مشکلات شهرستان‌ها با حضور مدیر شهرستان‌ها تشکیل شود و این کارگروه‌های با ویدیو کنفرانس و بدون نیاز حضور فیزیکی اعضا در مرکز استان، با همفکری پیشنهادات و راهکارها را تا زمان رفع کامل مشکل ارائه دهند.

محمد مهدی قاسمی با اشاره به‌این که تا پیش از اجرای نظام نوین ترویج، ارتباط با کشاورزان و محققین کم‌رنگ شده بود افزود: با هدف ساختاردار کردن تعاملات و به نتیجه رساندن تصمیم‌گیری‌ها، عرصه کشاورزی را پهنه‌بندی کرده و از ظرفیت محققین معین استفاده کردیم.

این مقام مسئول تاکیدکرد: مباحث مرتبط با امور اراضی، تغییر کاربری و واگذاری زمین را با حساسیت ویژه دنبال کنید و در امضاءها و پرونده هایی که تشکیل می دهید نظارت کافی داشته و عملکرد زیر مجموعه هایتان را پایش کنید.

او افزود: در امر ساخت و سازهای غیرمجاز حساسیت زیادی  به‎خرج دهید چرا که تا زمانی که زنده هستید باید پاسخگو باشید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از ابتدای سال جاری 6 صندوق شهرستانی حمایت از توسعه کشاورزی در استان تشکیل شده، اظهار کرد: برنامه توسعه 19 صندوق تا پایان سال در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد، صندوق‌های شهرستانی به عنوان یک ظرفیت در بخش کشاورزی دقت لازم داشته باشید.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در صندوق‌های خرد زنان روستایی مرودشت از جمله راه اندازی استارت‎آپ توسط این صندوق‌ها، گفت: به عقیده بنده در کشور ما زمینه بروز و ظهور ظرفیت زنان، به ویژه زنان روستایی که همیشه نقش فعالانه‌ای در کنار بهره‌برداران بخش کشاورزی داشتند، فراهم نشده است. این قشر توانمند همواره دوشادوش مردان فعالیت نموده و با توجه به خشکسالی های موجود سهم بسزایی در کمک به خانواده های خود داشتند و با حداقل سرمایه در‌آمدزایی خوبی را داشتند، بنابراین به توسعه صندوق‌های خرد در کنار صندوق‌های شهرستانی به عنوان تکلیف و وظیفه توجه کنید چرا که به پیشبرد اهداف بخش کشاورزی و زنجیره تولید کمک می‌کنند.

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به این‌که تحریم ها بر حوزه بخش کشاورزی تاثیر گذار بوده و خواهد بود،گفت: مدیریت در شرایط سخت خود را نشان می‌دهد و اینجاست که نقش حضور ما در زمان اعتصاب کامیون‌داران در جهت مدیریت  توزیع کود و حمل به‌موقع محصولات کشاورزان به میدان خرید پر رنگ تر می شود و باید به کشاورزان کمک کنیم که در این جریانات متضرر نشوند.

 

قاسمی با یادآوری این موضوع که حضور مدیران به‌صورت فکری و عملی در کنار کشاورز ملموس بوده، متذکر شد: همگام با این زحمت کشان و با همکاری فرمانداران شهرستان‌ها با کشاورزان مساعدت های لازم را داشته باشید.

 

او با بیان این‌ نقش چغندر قند پاییزه در اصلاح الگوی کشت، گفت: توسعه کاشت چغندر قند و کلزا را به ترتیب اولویت اول و دوم سازمان در محصولات زراعی دانست.

این مقام مسئول همچنین گفت:  کشت نشایی کلزا بصورت پایلوت در شهرستان‌های شمالی مورد بررسی قرار گیرد چرا که علاوه بر غلبه بر سرمازدگی، کاهش مصرف آب ،کاهش مصرف بذر و ... را به دنبال دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با اشاره به این‌که نقش زنبور عسل در گرده افشانی و  افزایش تولیدات کشاورزی حدود 150 برابر تولیدات مستقیم آن است و به عنوان مثال پرورش زنبور عسل در مزرعه کلزا باعث افزایش یک تنی در عملکرد می شود، تصریح کرد: صنعت زنبورداری در این استان، به خصوص با توجه به نقش آن در اقتصاد مقاومتی جای پیشرفت دارد.

 

قاسمی در پایان تاکید کرد: از مدیریت شهرستان‌ها می خواهم که نقشه پراکنش زوال مرکبات را هر چه سریعتر به سازمان جهاد کشاورزی استان تحویل بدهند تا با بهره گیری از اطلاعات واصله بتوانیم در راه مقابله با این  عارضه هر چه سریعتر گام های موثری برداریم.