محمدمهدی قاسمی با اشاره به اینکه برخی از کشاورزان پیشنهاد تهاتر غرامت بیمه با سم،کود و بذر و... را دارند، افزود: این درخواست به دلیل نداشتن حداقل سرمایه به منظور شروع کشت وکار جدید بوده که پرداخت سریع غرامت بیمه به کشاورزانی که به لحاظ درآمدی دچار آسیب شده اند، در کشت بهاره و یا کشت پاییزه تاخیری، کمک خواهد کرد.
او تصریح کرد: ستاد بیمه به ریاست سازمان جهادکشاورزی و دبیری بانک کشاورزی، جایگاه قانونی داشته و در این جایگاه باید پیگیری مطالبات، مسائل و مشکلات کشاورزان در سطح ملی انجام شود تا به موازات استانهای دیگر این مطالبات دریافت شود.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه در سنوات اخیر علیرغم افزایش چالشهای اقلیمی و صدمات ناشی از آن، ضریب نفوذ بیمه محصولات کشاورزی کاهش پیدا کرده است اظهار کرد: که برای حل این مشکل می بایستی برای بهرهبرداران کشاورزی از تعریف، دستورالعمل بیمه، حق بیمه گذار و ترتیب غرامت پرداختی گرفته تا زمان ارزیابی شفاف سازی بیشتری باشد.
قاسمی در ادامه با تاکیید بر اینکه تنها راه جبران خسارت در شرایط فعلی بیمه است، افزود: باید با آسیبشناسی و انجام فعالیتهای فرهنگی و ترویجی در جهت افزایش ضریب نفوذ بیمه گام برداشت و در این راستا مسئولین مروج پهنه، نظام صنفی کشاورزی و خانه کشاورز کمک های خوبی را می توانند داشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین استفاده از ظرفیت نرم افزار پهنه ها به منظور دستیابی به اطلاعات دقیق اراضی زراعی و باغی در جهت سهولت کار کارشناسان بیمه و قرار گرفتن اطلاعات بیمه در کنار این نرمافزار را به منظور ماندگاری آنها پیشنهاد داد.
این مقام مسئول با اشاره به اعتراض کشاورزان به عدم تطابق تقویم زمانبندی بیمه با تاریخ کاشت، گفت: کمیته تخصصی کشاورزی با حضور کارشناسان و محققین جهاد کشاورزی، بیمه و نظام صنفی کشاورزی به عنوان نمایندگان کشاورزان برای بررسی تاریخها تشکیل گردد و بستهای برای مناطق مختلف تعریف شود تا به طور شفاف و با مستندات پاسخگوی انتظارات کشاورزان باشیم.
قاسمی همچنین تاکید کرد: کمیتهای جهت تنظیم چهارچوب بیمه استان تشکیل شده تا ضمن بررسی اعتراضات کشاورزان، پیشنهادات استانی به طور مستمر به صندوق بیمه کشور ارائه شود.
در نشست ستاد بیمه کشاورزی استان فارس که به ریاست رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس و با حضور رزاق منش رئیس بانک کشاورزی، سرپرست صندوق بیمه فارس و نمایندگان خانه کشاورز و نظام صنفی کشاورزان برگزار شد، مسائل و مشکلات کشاورزان بررسی شد.
از جمله مباحث مطرح شده میتوان به عدم تطابق تقویم زمان بندی بیمه با تاریخ کاشت محصولات کشاورزی و در برخی موارد عدم پوشش زمانهایی که گیاه یا محصول در مزرعه یا باغ می باشد، عدم تناسب رشد تعرفه های سهم بهرهبرداران با حداکثر پرداخت خسارت، عدم حضور به موقع کارشناس ارزیاب خسارت در منطقه، نبود تعهدی برای زمان پرداخت غرامت توسط صندوق بیمه در نتیجه طولانی شدن روند بررسی خسارت تا پرداخت غرامت، تغییرات سالانه و یک طرفه دستورالعمل بیمه که باعث ایجاد سردرگمی بهرهبرداران می شود و کسر مبالغی از خسارت در زمان پرداخت غرامت که بدون هیچ منطقی غرف شده مثل سوءمدیریت و فرانشیز کسر از درصد خسارت اشاره کرد.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش