به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، نشست شورای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی این استان با حضور محمدعلی طهماسبی معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغبانی، شاهرخ رمضان نژاد رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور و محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس در شیراز برگزار شد.
در این نشست قاسمی با اشاره به اینکه دغدغه امروز مردم کیفیت محصول است، یادآورشد: در برخی موارد استفاده بیش از حد و غیر متناسب از کودهای شیمیایی و سموم، سلامت محصول را خدشهدار میسازد از این رو استان فارس به عنوان استان پیشرو در استانداردسازی محصولات گام برداشته و اولین گواهی ICM در این استان طراحی و راهاندازی شده است.
وی افزود: در راستای تولید محصول گواهی شده تعامل بسیار خوبی بین دستگاههای ذی مدخل از جمله دانشگاه علومپزشکی، اداره کل استاندارد و شهرداری با سازمان جهاد کشاورزی استان فارس صورت گرفته و جایگاهی در شهرداری به منظور سورت، بستهبندی و عرضه محصول سالم در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول گفت: با تولید محصول استاندارد میتوان مسائل علمی، فنی و مهندسی کشاورزی را رقم زد چرا که استانداردسازی محصول به لحاظ کمی و کیفی باید دنبال شود که جهت تحقق این امر بستر تولید باید یک بستر با معیارها و ضوابط مشخص باشد از این رو در زراعت و باغ مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت باید از ضوابط علمی تبعیت کند و بدین منظور گروههای کارشناسی در تمامی ابعاد باید به تولیدکنندگان بخش کشاورزی کمک کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به ضرورت تعریف یک بسته کارآفرینی در جهت تولید محصول گواهی شده، تصریح کرد: مقدمات این کار در استان فارس انجام شده، کتابچه تولید محصول گواهی شده تدوین، فرآیندها و نحوه تعامل بین دستگاههای مختلف مستند شده است و معاونت تولیدات گیاهی این سازمان به اتفاق سازمان نظام مهندسی و سایر افراد ذیمدخل در حال تهیه این بسته هستند.
قاسمی با اشاره به اینکه اپلیکیشن مزرعه از اجزای بسته مذکور است، یادآورشد: این اپلیکیشن که توسط همکاران سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تهیه شده است، نسخهنویسی، رصد و پایش سموم و کودها و عدالت توزیع را اجرایی میسازد.
وی صرفهجویی در منابع تولید و هزینههای کشاورز، جلوگیری از هدر رفت محصول و ضایع شدن نهادهها و ایجاد کارآفرینی برای فارغ التحصیلان را از مزایای این بسته کارآفرینی برشمرد و افزود: این بسته در حد بضاعت استان فارس تهیه میشود و امیدواریم سازمان نظام مهندسی کشور این طرح را به طور مجدانه بررسی و اجرایی شدن آن را دنبال کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه به سامانه 1559 باشگاه مشتریان شرکت خدمات حمایتی اشاره داشت و تصریح کرد: این سامانه مدتهاست که مورد استفاده قرار نمیگیرد که پیشنهاد میشود نظام مهندسی از این سامانه در جهت مشاوره دادن به کشاورزان استفاده کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره تولید 10 درصدی محصولات کشاورزی کشور در فارس، گفت: پیشرو بودن فارس در امور فناورانه کشاورزی مرهون پیشینه کشاورزی در این استان، دانشگاه کشاورزی بسیار خوب، محققین بسیار توانمند مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و ایستگاههای تحقیقاتی، تشکلهای نظام مهندسی کشاورزی با بیش از 16 هزار فارغ التحصیل عضو و سایر تعاونیها و تشکلها است.
قاسمی با اشاره به پیشرو بودن فارس در مسائل علمی کشاورزی، تاکید کرد: نظام نوین ترویج در استان فارس به عنوان یک استان پیشرو آغاز شد و با در نظر گرفتن حلقههای پیوسته آموزش امروز فارس بیشترین آموزش بهرهبرداران کشور در کنار کارکنان ومدیران را دارد.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش