معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اخذ مدارک و وجوه مربوطه توسط سازمان نظام مهندسی و بانک کشاورزی، گفت: به منظور ایجاد نهضت گلخانه حذف موازی کاری الزامی است.
به گزارش خبرنگار "پرتو امید"، یدالله رحمانی در هشتمین نشست ستاد ویژه توسعه تولید در محیط های کنترل شده، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و وضعیت بحرانی آب، با تاکید استاندار اندیشمند در صدد ایجاد نهضت گلخانه ای در استان فارس هستیم.
وی با اشاره به اینکه از ملاک های ارزیابی فرمانداران تحقق توسعه گلخانهها است، گفت: تاکنون اجرای 1050 هکتار گلخانه، 503 هکتار سایبان، 18 روستای گلخانه ای و 16 شهرک گلخانه ای جزو تعهدات فرمانداران قرار گرفته است.
رحمانی به اهمیت توسعه تولید در محیط های کنترل شده اشاره کرد و اظهار داشت: چهار مورد توسعه شهرك هاي گلخانه اي، گلخانه هاي كوچك مقياس، روستا گلخانه و پوشش هاي سايبان در برنامه شهرستان ها باید وجود داشته باشد و در این راستا به طور منظم نشستهایی در استانداری فارس برگزار میشود و پیش از این فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی 14 شهرستان با حضور در نشستها، چالشهای توسعه گلخانه حوزه خود را مطرح کردند و راهکارهایی مصوب شد و در این نشست نیز مسائل و مشکلات چهار شهرستان دیگر نیز بررسی و سطوح ابلاغی آنها برای اجرا مصوب می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس بیان کرد: همزمان با انتقال کشت فضای باز به گلخانه ها باید مسائل و مشکلات صادرات به جد پیگیری شود از این رو پیشنهاد ها و راه کارهای لازم باید در کمیته صادرات محصولات غیر نفتی مطرح شود.
رحمانی تاکید کرد: مسائل و مشکلات کلیه گلخانه ها باید با اولویت در کارگروه رفع موانع تولید بررسی شده و دستگاه های خدمات رسان نیز باید با اولویت به گلخانه ها نگاه کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه از سازمان نظام مهندسی خواست در جلسه آتی، فرآیند صدور مجوزها از ابتدای سال 1394 تاکنون و نحوه تبدیل آن به پروانه بهره برداری با بررسی آسیب شناسی مربوطه را به جلسه ارائه دهند.
براي توسعه پرشتاب گلخانه، الزام نكاشت سبزي و صيفي در فضاي باز بايد قانون شود
در ادامه این نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: هم اکنون در این استان بیش از 650 هکتار گلخانه داریم و سطح تحقق یافته احداث سایبان در سال جاری تاکنون 13.3 هکتار است.
محمد مهدی قاسمی با اشاره به اینکه ثابت شده است پوشش سایبان می تواند از عارضه زوال مرکبات جلوگیری کند، افزود: امروز هزینه تمام شده اجرای یک هکتار پوشش سایبان، 150 میلیون تومان است که با توجه
به صرفه جویی 40 درصدی آب، جلوگیری از تگرگ، آفتاب سوختگی، آفات و بیماری ها برای باغدار مرکبات عدد قابل توجهی نیست.
وی در مورد ساماندهی تولید تصریح کرد: ما مکررا گفته ایم با انتقال 80 هزار هکتار کشت فضای باز محصولات سبزی و صیفی به 7 هزار هکتار گلخانه به دنبال تولید محصولات مورد نیاز جامعه به همان میزان و حتی بیشتر هستیم و البته در صورت صادرات محصولات، ارزش افزوده بیشتری عاید تولیدکننده خواهد شد.
به گفته قاسمی، سطوح قابل کشت سبزی و صیفی در شهرستان ها همه ساله توسط سازمان جهادکشاورزی تعیین و توسط مراکز خدمات جهاد کشاورزی به بهره برداران اطلاع رسانی میشود و حتی از ائمه جمعه و جماعت هم کمک گرفته می شود، منتهی الزامی بابت اجرای آن وجود ندارد و پیشنهاد ما این است که براي توسعه پرشتاب گلخانه، الزام نكاشت سبزي و صيفي در فضاي باز بايد به صورت قانون در بیاید.
این مقام مسئول در قسمت دیگری از سخنانش اظهار کرد: با هماهنگی انجام شده با سازمان آب منطقه ای استان فارس مقرر شد کشاورزانی که در اراضی آب خور بین سد سلمان تا سد درودزن تمایل به احداث گلخانه داشته باشند و نیز کشاورزان منطقه کامفیروز در صورتی که چاه های غیر مجاز خود را پلمب کنند، آب برای توسعه گلخانه ها در اختیار آنان قرار گیرد.
در این نشست، توسعه تولید در محیط های کنترل شده برای شهرستان داراب به میزان 50 هکتار گلخانه، 20 هکتار سایبان و 40 هکتار شهرک گلخانه ای برای سال جاری و 150 هکتار گلخانه طی سه سال آینده در نظر گرفته شد، همچنین برای شهرستان فسا میزان 10 هکتار گلخانه کوچک مقیاس، 40 هکتار شهرک گلخانه ای و 70 هکتار سایبان برای سال جاری و برای شهرستان زرین دشت میزان 15 هکتار گلخانه، 30 هکتار سایبان و یک شهرک گلخانه ای مصوب گردید.
در ادامه این نشست رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فارس گفت: از سال 1394 صدور مجوزهای واحدهای گلخانه و قارچ خوراکی با ابلاغ مقام محترم وزارت به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی واگذار گردید.
حسین رئیسی در ادامه به فواید تولید در شرایط گلخانه اشاره و افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس دارای 18 مهندس مشاور دارای صلاحیت، 25 مهندس ناظر دارای صلاحیت، 16 پیمانکار دارای صلاحیت و 80 مسئول فنی دارای صلاحیت در سطح استان می باشد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تعداد مجوزهای صادر شده گلخانه و قارچ خوراکی توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس شامل صدور، تمدید، توسعه و... 1217 مورد می باشد.
وی بیان کرد: حذف پروانه موافقت اصولی برای متقاضیان صدور پروانه گلخانه، کاهش هزینه طرح نویسی توسط مشاوران وطراحان واحد های گلخانه، امکان چاپ پروانه توسط متقاضی از سامانه صدور مجوزها جهت کاهش مراجعات، الکترونیکی شدن فرایند پرداخت هزینه های مشاور طرح ها، کاهش حریم های مربوط به واحدهای دامی، حذف استعلام اداره آب منطقه ای (در صورتی دارابودن پروانه چاه،حق آبه و هرگونه مستند دال بر تامین آب)، حذف استعلام امور اراضی (اعلام موافقت سازمان جهادکشاورزی استان به نظام مهندسی کشاورزی درابتدای هر سال)، حذف استعلام محیط زیست (اخذ تعهد محضری مبنی بررعایت ضوابط زیست محیطی از متقاضی)، حذف استعلام بانک در فرایند انتقال پروانه تاسیس، افزایش زمان اعتبار پروانه تاسیس از یک ساله به دو ساله، تهیه طرح فنی، نقشه و پلان فقط توسط مشاورین سازمان نظام مهندسی و ارائه به سایر دستگاه های ذیربط، کاهش فرایند دریافت پروانه تاسیس به 10 روز، تنوع بخشی به تولیدات گلخانه ای و معرفی محصولات جدید مثل کشت زردچوبه، قارچ گانودرما، استقرار و گسترش مراکز خدمات غیردولتی در جهت انجام بخشی از امور صدور پروانه های گلخانه از جمله اقدامات انجام گرفته توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در راستای توسعه کشت گلخانه می باشد.
وی در خاتمه تصریح کرد: پیشنهاد می گردد کاهش حریم واحد های گلخانه از سایر تاسیسات شامل: واحد های سنگ شکن و سنگبری، واحد های بلوک زنی و ساخت تیرچه بلوک، قبرستان و آرامستان ها، امامزاد ه ها و بقعه های متبرکه، کارخانجات آسفالت و قیر، کارخانجات فولاد و ذوب آهن، کارگاه موارد شوینده و سایت دفن زباله مد نظر قرار گرفته شود.
هشتمین جلسه ستاد ویژه توسعه تولید در محیط های کنترل شده استان فارس ، به ریاست رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، دبیری محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و با حضور فرمانداران شهرستان های داراب، زرین دشت ، فسا و سروستان برگزار شد و مسائل و مشکلات توسعه گلخانه در سه شهرستان داراب، زرین دشت و فسا توسط فرمانداران مطرح شد.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش