کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان فارس به ریاست پژوهش معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس و  با حضور سعادت مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا، قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، بهادر رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر اعضاء برگزار که در این جلسه از دو عنوان کتاب در راستای تولید محصول گواهی شده (سبز) با نام های "راهبرد جامع تولید محصول گواهی شده (سبز) " و "دستورالعمل اجرایی تولید محصول گواهی شده (سبز) با اخذ گواهیICM  " که توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی فارس تدوین گردیده است توسط پژوهش معاون سیاسی و امنیتی استانداری فارس، سعادت، قاسمی و بهادر رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد مهدی قاسمی رییس این سازمان در آیین رونمایی از این 2 کتاب گفت: رشد جمعيت، شرايط اقليمي محدود كننده جهت بهره‌گيري كامل از سرزمين، عدم تناسب ميزان بهره‌ برداري از منابع پايه با سرعت تجديد و جايگزيني اين منابع، تغييرات اقليمي و خشكسالي‌هاي مكرر، مصرف بي رويه سموم و نهاده‌هاي شيميايي، ايجاد مقاومت در عوامل     بيماري‌ زا نسبت به  آفت‌كشها و داروها، كاهش بهره‌وري عوامل توليد عليرغم افزايش مصرف نهاده‌ها، كمبود آگاهي و دانش همگاني و تاثيرات ساير بخش ها بر بخش كشاورزي از جمله چالش هاي پيش روي امنيت و سلامت غذا می باشد.

وی افزود: شيوع سوء تغذيه، شيوع بيماري هاي ناشناخته و غير قابل درمان، افت ضريب هوشي و اختلال در رشد كودكان، افزايش هزينه‌هاي درمان و لطمه به اقتصاد استان، وابستگي به واردات مواد غذايي، تخريب ذخاير ژنتيكي و منابع پايه و كاهش بهره‌وري عوامل پايه عليرغم افزايش مصرف نهاده‌ها از تبعات حاصل از كمبود و افت سلامت و امنيت غذا در استان فارس می باشد.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: محصول گواهی شده (سبز) محصولي است که فرآیند تولید و عرضه آن بر اساس یک نظام معتبر رسمی به طور کتبی گواهی و یا تائید شده باشد و محصولات گواهی‌شده، یا فاقد باقیمانده عناصر سنگین، نهاده‌های شیمیایی و داروهای دام و طیور و آبزیان بوده و یا مقادیر این مواد در حد استانداردهای پذیرفته شده می باشد.

وی در ادامه بیان داشت: ارتقاء سطح بهداشت و سلامت استان، جلوگيري از تخريب منابع طبيعي و ذخاير ژنتيكي، حفظ و ارتقاء حاصلخيزی دراز مدت خاک، حفظ تعادل اکوسيستم‌هاي كشاورزي، جلوگيري و مقابله با پديده تغيير اقليم، افزايش بهره‌وري عوامل توليد و كاهش فقر و ايجاد اشتغال از اهداف و نتايج مورد انتظار در توليد و عرضه محصولات گواهي شده می باشد.

قاسمی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در برنامه راهبردی تولید محصول گواهی شده 6 گام به شرح ذیل وجود دارد: گام اول مشخص کردن کلینیک های گیاه پزشکی فعال، شیوه نظارت (برابر با طرح ICM) و فرآیند گواهی و کد ICM، گام دوم آموزش و اطلاع رسانی، گام سوم بازرسی و نمونه برداری و پایش سموم و نیترات و فلزات سنگین، گام چهارم فرآیند لیبلینگ، گام پنجم نحوه بازاریابی و گام ششم فرآیند حمایتی و تشویقی، در صورت اخذ کد ICM و در صورت خسارت طرح می باشد.

وی در ادامه یادآور شد: ایجاد زیر ساخت لازم برای اجرای تکالیف قانونی مرتبط در برنامه توسعه ششم و نیز برای اجرای تبصره 5 ماده 6 قانون بهر ه وری با هدف الزامی نمودن فروش آفت کش ها با نسخه های گیاه پزشکی، شناسایی و رهگیری روند تولید محصول از مزرعه تا سفره، شناسایی تولیدکنندگان محصول سالم، ایجاد زیر ساخت لازم برای دستیابی به محصولات سالم و ایجاد زیر ساخت لازم برای دستیابی به استانداردهای رعایت حد مجاز آلاینده ها از اهداف اجرای مراحل اخذ گواهی (Integreted Crop Management) ICM و کد 16رقمی می باشد.

این مقام مسئول در ادامه افزود: خوشبختانه در استان فارس در بحث سلامت غذا و محصول سالم تفاهم بسیار خوبی بین سازمان جهاد کشاورزی و دستگاه های ذی مدخل وجود دارد که نمونه بارز این تفاهم رونمایی از همین دو کتاب می باشد.

قاسمی تصریح کرد: ما به دنبال تولید محصولی هستیم که استانداردهای لازم را کسب کرده باشد و دغدغه مردم را درخصوص سلامت مواد غذایی برطرف کنیم به همین منظور در طول فعالیت دولت تدبیر و امید با اقدامات بسیار خوبی از جمله سامان دهی سم و کود، سامان دهی کلینیک ها، مبارزه بیولوژیک، کشاورزی حفاظتی و ... علی رغم کمبود اعتبارات انجام شده است و در زمینه بازار نیز شهرداری شیراز مکانی را جهت سورت و فروش محصولات سالم در نظر گرفته است و متنوع ترین محصولات ارگانیک کشور با برند سلام در استان فارس می باشد.