میانگین برداشت انجیر دیم خشک در کشور یک تن در هکتار است و بانوی باغداری از شهرستان کازرون با تولید حدود 2.5 تن در هکتار انجیر دیم خشک، عنوان نمونه ملی را از آن خود کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، این بهره بردار نمونه ملی سخاوت ساسانی پور باغدار روستای دوسیران از بخش کوهمره و از توابع شهرستان کازرون است، او بانوی سی و هشت ساله و متاهلی است که مدرک سیکل دارد.
ساسانی پور با اشاره به اینکه حدود ده سال است که به باغداری و پرورش انجیر دیم اشتغال دارد، می گوید: دلیل موفقیت من به کارگیری آخرین یافته های تحقیقاتی و توصیه های فنی به همراه دانش بومی است.
وی افزود: رعایت اصول فنی هرس باردهی و حذف پاجوش درختان، استفاده از بانکت و آبگیرهای مناسب به منظور حذف رطوبت باغ، شرکت در کارگاه های آموزشی و ترویجی و همکاری مناسب با کارشناسان درزمینه اجرای فعالیت های آموزشی وترویجی از شاخص های انتخاب من به عنوان نمونه ملی است.
این باغدار نمونه ملی از مسائل و مشکلات باغداری به صعب العبور و کوهستانی بودن منطقه و تخریب جاده های دسترسی به باغ ها پس از وقوع بارندگی ها اشاره کرد.
ساسانی پور عدم تخصیص اعتبار به منظور اصلاح و احیای باغ ها و همچنین احداث اشپنگ (جایگاه جمع آوری میوه) از دیگر مشکلات برشمرد و ابراز کرد: باغ های منطقه به دلیل واقع بودن در اراضی ملی فاقد سند رسمی هستند بنابراین نمی توان تسهیلاتی دریافت کرد.
به گفته وی، علی رغم اینکه قدمت باغ های منطقه به 300 سال نیز می ر سد، امکان استفاده از ادوات راهسازی و باغداری با توجه به ملی بودن اراضی وجود ندارد.
این باغدار با اشاره به عدم وجود صنایع بسته بندی و فرآوری انجیر در منطقه، اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک این صنایع در شهرستان کازرون و استان فارس توسعه پیداکند.
ساسانی پور علاوه بر انجیردیم؛ گردو، بادام و انگور دیم نیز پرورش می دهد، باغ انجیر او به عنوان باغ الگویی در منطقه معرفی شده است که کارشناسان با حضور در این باغ در مراحل مختلف داشت و برداشت به سایر باغداران نیز آموزش های لازم ارائه می دادند.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش