سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل برداشت محصولات شتوی و احتمال بروز آتش سوزی در مزارع کشاورزان خطر را جدی قلمداد کرده و در آمادگی کامل باشند.

 

به گزارش خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، حمید دبیری با اشاره به اینکه روز گذشته یک مورد آتش سوزی مزرعه جو در شهرستان قیروکارزین گزارش شده است، تصریح کرد: این حریق با همکاری نیروهای آتش نشانی مهار شد اما قریب به 15 هزار متر مربع از مزرعه طعمه آتش شده است.

این مقام مسئول با توصیه به اینکه کشاورزان باید ادوات مکانیزه خود از قبیل تراکتور ها، گاو آهن و سمپاش ها را برای کنترل حریق احتمالی به صورت آماده به کار در محل مزارع مستقر داشته باشند، اظهار کرد: مزارعی که به دلیل خشکسالی از حیز انتفاع خارج شده اند به عنوان مناطق پر خطر باید تحت رصد کشاورزان باشد.

وی حذف علف های هرز حاشیه مزارع و باغ های مجاور جاده های اصلی را از حساسیت بیشتری برای جلوگیری از آتش سوزی دانست و افزود: مراقبت تمام وقت کشاورزان از مزارع تا پایان برداشت محصول ضروری است؛ ممنوعیت تردد وسایل نقلیه موتوری غیر ضرور تا پایان برداشت محصولات غله ای در کاهش خطر حریق بسیار موثر است.

دبیری با اشاره به اینکه ایجاد جاده دسترسی در مزارع و تسریع در جمع آوری محصول از دیگر تدابیر حائز اهمیت برای جلوگیری یا مهار آتش سوزی در مزارع است، ابراز کرد: آتش زدن بقایای محصول "کاه و کلش" پس از برداشت ممنوع و محکومیت قضایی دارد؛ کشاورزان به جد از این کار اجتناب کنند.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تاکید کرد: ارائه خدمات آتش نشانی در خارج از محدوه خدمات شهری و درون مزارع برای واحد های آتش نشانی دشوار است اما در صورت امکان با کشاورزان همکاری خواهند کرد.

او با بیان اینکه گندم، جو و کلزا از جمله محصولات راهبردی برای کشور به شمار می آیند، تاکید کرد: حفظ و صیانت از تولید محصولات زراعی به منظور تامین امنیت غذایی یک امر ضروری است که همکاری عمومی را می طلبد، کوتاهی در این خصوص خسارات سنگین به دنبال خواهد داشت.