در آیینی با حضور حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ابوالفتح مرادی به عنوان سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس معرفی و از زحمات محسن بذرافشان رئیس پیشین این مرکز تقدیر شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این آیین با بیان اینکه یکی از فلاسفه قرن حاضر عنوان می کند که دانش همان قدرت است، گفت: افزایش قدرت در بخش کشاورزی نیز از رهگذر دانش محقق می شود و مرکز تحقیقات فارس با وجود اعضای هیئت علمی قوی یکی از مراکز اثرگذار در تقویت پارادایم فکری و توسعه ای است.
مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه تحقیقات به لحاظ ماهیتی در سه حوزه بنیادی، کاربردی و توسعه ای خلاصه و طبقه بندی می شود، تصریح کرد: برای حل مشکلات بخش کشاورزی با توجه به مقتضیات امروز کشور، تحقیقات باید به سمت کاربردی سوق پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه تحقیقات باید در مسئله یابی و مسئله گشایی به بخش های اجرایی کمک کند، ابراز کرد: در تفکر قدیمی روند انتقال خطی بود به این شکل که بخش اجرا مشکلات را احصا کند، تحقیقات به دنبال راه حل باشد و نهایتاً ترویج آن را انتقال دهد که این تفکر نیازمند بازنگری است.
دهقان پور با اشاره به ضرورت همکاری بین بخش تحقیقات و اجرا، اظهار کرد: با نگاه دانش محور دفتر ارتباط با مراکز علمی و متعاقب با آن اتاق فکر در این سازمان تشکیل شده است و در اتاق فکر شرایط هم اندیشی به منظور ارتقای کشاورزی دانش بنیان با استفاده از ظرفیت بخش های دولتی و خصوصی، محققین و افراد علمی ایجاد می شود.
او اضافه کرد: دست محققین و صاحبان اندیشه را به منظور بهبود وضعیت کشاورزی استان به گرمی می فشاریم و همه همکاران در بخش اجرا آماده همکاری با محققین در این زمینه هستند.
دهقان پور بیان کرد: با کمال احترام دست یاری را به سوی شما محققین دراز می کنم و از شما درخواست می کنم که با ارائه نسخه تحقیقی در زمینه های مختلف از جمله الگوی کشت، ارائه فناوری نوآورانه که منجر به افزایش بهره وری در زمینه دام، طیور و آبزیان شود و همچنین راهکار مصرف بهینه منابع به ما کمک کنید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به تدوین طرح "افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی" در استان فارس، گفت: این طرح که با کمک کنشگران بخش کشاورزی از جمله محققین اجرایی می شود.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش