معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور با اشاره به ابتکار مقام معظم رهبری در نامگذاری سال به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: در زمینه تولید دانش بنیان در بخش کشاورزی در هیئت دولت دستورالعملی تصویب شده است.
به گزارش خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، حسین جعفری در آئین معارفه رئیس جدید مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان فارس تصریح کرد: سازمان تات با جمع عظیمی از محققین و دانشمندان که در حوزه کشاورزی کار می کنند اهرمی در دست دولت برای دانش بنیان کردن کشاورزی است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ساختار و وظایف سازمان تات باید بازنگری شود، اظهار کرد: چابک سازی سازمان، نگاه به آینده و دانش بنیان کردن سه مولفه اصلی که در تدوین ساختار جدید سازمان تات در نظر گرفته شده است.
جعفری به انعقاد تفاهم نامه معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با موضوع ایجاد ده دهکده نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی در قالب پردیس های فناوری و نوآوری نیز گریزی زد و افزود: زمینه بسیار خوبی برای استقرار شرکت های دانش بنیان است، اولین دهکده در خراسان رضوی افتتاح شد و امیدواریم در آینده نزدیک در فارس نیز ایجاد شود.
او اضافه کرد: در کنار پردیس ها، با مشارکت بخش خصوصی مزارع نوآوری را خواهیم داشت که محلی برای به کارگیری دانش فنی همکاران ما در موسسات و مراکز خواهد بود.
وی تاکید کرد: در آئین نامه جدید سازمان تات، وزن بسیار زیادی برای فعالیت های دانش بنیان و همچنین مشارکت اعضای هیئت علمی در تجاری سازی و صنعتی کردن تولیدات شان و نیز ایده هایی که به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی برسانند، در نظر گرفته شده است.
به گفته جعفری؛ وزیر جهاد کشاورزی تاکید بر انتقال دانش و یافته های تحقیقاتی به عرصه های تولیدی دارند اگرچه پژوهش پشتوانه کارهای تحقیقی و ترویجی است و نباید تعطیل شود.
او با بیان اینکه در آئین نامه جدید مقاله محوری حذف شده و با فعالیت های فناورانه و فعالیت های حوزه تحقیقی توسعه ای، جایگزین شده است، افزود: تمرکز اصلی در آیین نامه بر حل مشکلات است اگر کسی بتواند مشکلی از مشکلات بخش کشاورزی را حل کند می تواند این ارتقا را به خوبی طی کند و ضرورتی به اینکه مقالات آنچنانی داشته و در ژورنال های معتبر علمی داشته باشد برای همکاران ما در موسسات تحقیقاتی وجود ندارد.
وی اضافه کرد:توقع ما این است که همکاران ما عصای دست جهاد کشاورزی استان ها باشند و تمام پروژه هایی که انجام می شود در راستای حل مشکلات بخش کشاورزی باشد که با محوریت رییس سازمان جهاد کشاورزی استان این کار انجام می گیرد.
جعفری؛ به راه اندازی اولین پارک علم و فناوری ملی بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت:تاکنون پارک اختصاصی بخش کشاورزی نداشتیم به زودی این پارک به بهره برداری می رسد و توسعه و استقرار در این پارک با قدرت بیشتری ادامه پیدا می کند.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش