به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، جاوید عباسی تصریح کرد: از ابتدای مشاهده این بیماری در استان فارس، 1050 اصله درخت آلوده در سطحی بالغ بر 1200 هکتار شناسایی و امحا شد.
به گفته وی؛ بیماری مذکور برای اولین بار در بیست و یکم آبان ماه سال 1386 در روستای بلوچی از توابع شهرستان لارستان و در نزدیکی استان هرمزگان گزارش شد.
عباسی اظهار کرد: در سال های بعد بیماری در شهرستان های گراش، داراب، فسا، جهرم و قیروکارزین نیز گسترش پیدا کرد.
او با اشاره به اهمیت و میزان بالای خسارت زایی جاروک لیموترش، بیان کرد: استان هرمزگان تا قبل از آلودگی به بیماری جاروک با سطحی نزدیک به 20 هزار هکتار رتبه اول سطح زیر کشت و تولید کشور را داشت و با آلودگی باغ های این استان به بیماری مذکور و گسترش سریع بیماری در طی سه سال، 80 درصد باغ های استان هرمزگان با شدت الودگی بالا به این بیماری آلوده شدند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه ریشه کنی بیماری جاروک لیموترش، موفقیتی در بخش کشاورزی این استان است، اظهار کرد: از آنجا که این بیماری توسط زنجرک به صورت پایا و دائمی انتقال می یابد و ناقل آن در تمام باغ های مرکبات فعال است بیم آن می رفت که هر لحظه شیوع و گسترش بیماری به صورت تصاعدی افزایش و کل باغ های لیمو ترش استان را آلوده کند که خوشبختانه با اجرای دستورالعمل های مدیریت بیماری و همراهی و همکاری کارشناسان و محققین و باغداران این اتفاق نیافتاد .
این مقام مسئول افزود: بیماری جاروک لیمو ترش برای اولین بار در اواخر دهه 1970 از کشور عمان و سپس در سال 1989 از امارات متحده عربی گزارش و تاکنون در این دو کشور باعث نابودی ده ها هزار هکتار از باغ های لیموترش شده است.
عباسی اضافه کرد: این بیماری در ایران برای اولین بار در سال 1376 از استان سیستان و بلوچستان مشاهده، سپس در سال1377 از استان هرمزگان و پس از مدت کوتاهی در استان های کرمان و فارس گزارش شد.
استان فارس با سطحی بالغ بر 18000هکتار و تولید سالانه بیش از 365 هزار تن لیمو ترش، رتبه اول تولید کشور را دارد.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش