تمهیدات لازم برای مقابله با خطر سرمازدگی  و یخبندان در واحدهای گلخانه ای و قارچ خوراکی :
الف) واحدهای گلخانه ای در حال احداث :
1. به تعویق انداختن نصب پوشش سقف گلخانه
2. درصورت اجرای پوشش گلخانه، لازم است نسبت به تعبیه و فعال سازی سیستم حرارتی( هیتر و ..) در زمان بارش برف اقدام گردد.
3. عایق بندی لوله های سوخت و آب
4. تخلیه لوله های آب رسانی
ب) واحدهای گلخانه ای فعال و واحدهای پرورش قارچ :
1. تعبیه و راه اندازی موتور برق اضطراری و اطمینان از کارکرد صحیح آن قبل از وقوع سرما و یخبندان
2. ذخیره سازی سوخت مایع در واحدهای گازسوز (به ازای هر 1000 مترمربع حداقل 2000 - 1000 لیتر گازوئیل)
3. مجهز کردن سیستم گرمایشی(هیتر) به مشعل های دوگانه سوز
4. عایق بندی مخازن سوخت، لوله های سوخت و لوله های آب
5. کنترل و بازرسی سیستم های حرارتی و احیانا" تعمیر آن و اطمینان از کارکرد صحیح آن
6 . کنترل کارکرد صحیح سیستم های اتوماسیون
7. دوپوش نمودن پوشش گلخانه با اولویت دیواره های جانبی
8 . بازبینی پوشش گلخانه و اطمینان از سالم بودن آن
9. متعادل نمودن دمای محیط گلخانه به علت اختلاف دمای روز و شب
10. تمهیدات لازم برای جلوگیری از یخ زدگی مخازن داخل گلخانه(مخازن آب ،سوخت ،تغذیه و غیره)
11. حضور دائم نگهبان و مسئول فنی جهت کنترل سیستم حرارتی و روشنایی درواحد تولیدی    علی الخصوص در شب های برفی و یخبندان
12. استفاده از یک لوله هواکش 4 اینچ در کنار مشعل های گازوئیل سوز
13. هرس درختانی که گلخانه ها در سایه انداز آنها قرار گرفته اند به منظور جلوگیری از خسارات ناشی از شکستگی تنه و شاخه درختان به علت سنگینی بار برف
14. برف روبی مداوم به منظور جلوگیری از انباشت بار برف در گلخانه های سنتی و چوبی
15. پیش بینی تمهیدات مناسب برای جلوگیری از یخ زدگی بستر کشت و مواد اولیه تولید بستر کشت قارچ خوراکی
ج- بخش گل و گیاهان زینتی فضای باز
-        استفاده از کاه و کلش در بین درخت و درختچه های زینتی جهت حفظ گرمای خاک.
-        استفاده از بخاری های باغی و دستگاههای تولید مه یا دود به منظور افزایش دما در محیط باغ به هنگام وقوع سرما.
-        انجام تمهیدات لازم جهت مصون سازی گل و گیاهان زینتی در زمان بارش برف یا تگرگ.
-        استفاده از ارقام مقاوم به خشکی و کم آبی
-        مراقبت بهینه از بذور در حال رشد یا نهال های جوان که آسیب پذیری بیشتری دارند در زمان بروز سرما یا گرمای بیش از حد.
-        تغذیه بهینه گیاه به منظور مقابله با تنش های محیطی به آفت و بیماری ها.
-        استفاده از روشهای آبیاری تحت فشار به منظور کاهش مصرف آب و تغذیه بهینه.
-        احداث اتاقهای مجهز به دستگاه سردکننده به منظور نگهداری بهینه گلهای شاخه بریده.
-        حذف علف هاي هرز در محيط كشت.
-        حذف علف هاي هرز در محيط كشت.