رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از تحقق ۱۱۵ درصدی سطح زیر کشت اراضی دیم در طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: این طرح در سطحی بیش از ۲۴۳ هزار هکتار از اراضی دیم ۱۶ شهرستان این استان به اجرا درآمده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه فارس رتبه اول کاشت نسبت به سطح تعهد ابلاغی طرح جهش تولید در دیمزارها را در کشور کسب کرده است، تصریح کرد: به طور ویژه در کشت گیاهان دارویی با تحقق حدود ۲.۵ برابری سطح زیر کشت نسبت به سطح ابلاغی مواجه ایم و در سطح زیر کشت گلرنگ جایگاه دوم کشور را دارا هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه در قالب اجرای طرح مذکور در شهرستان های مجری ۴۹۴۰ هکتار انواع گیاهان دارویی به صورت دیم کشت شده است، اظهار کرد: بیشترین سطح زیر کشت دیم محصولات زراعی در طرح جهش به گندم با ۱۵۷ هزار و ۷۰۰ هکتار و جو با سطح ۶۹ هزار و ۷۷۰ هکتار اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر محصولات مورد اشاره ۶ محصول دیگر نخود، عدس، گلرنگ، کلزا، کاملینا و گیاهان علوفه ای جزو محصول های قابل کشت در طرح جهش تولید در دیمزارها هستند، ابراز کرد: سطح زیر کشت این محصولات به ترتیب به ۴۷۵۰، ۲۳۳۰، ۲۲۰۰، ۳۸۲، ۸۴۰ و ۷۴۰ هکتار رسیده است.
دهقان پور یادآور شد: طرح جهش با پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در دیمزارهای کشور از سال ۱۳۹۹ با حمایت هایی چون پرداخت تسهیلات ۴ درصدی خرید ادوات مکانیزه، کمک هزینه بیمه محصولات، توزیع رایگان کودهای بذرمال و N.P.K اجرایی شده و از سال زراعی جاری استان فارس نیز به این طرح اضافه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اذعان به اینکه به منظور اعطای تسهیلات حمایتی طرح جهش تولید بیشترین تعداد پرونده تشکیل شده و ادوات معرفی شده به بانک ملی در کشور به استان فارس اختصاص دارد، افزود: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه دیمزارها کارشنان پهنه در شهرستان های مشمول طرح در این استان بیشترین کلاس های آموزشی را در سطح کشور برگزار کرده اند.
او اصلاح الگوی کشت، رعایت تناوب زراعی، توسعه کشاورزی حفاظتی و افزایش ضریب مکانیزاسیون، حفظ بقایای گیاهی، توجه به میزان مصرف بذر در هکتار و استفاده از ارقام جدید و گواهی شده دیم را از جمله محور های اصلی اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزار ها دانست.
وی افزود: مبارزه با علف های هرز، آفات و بیماریها، تغذیه بهینهی گیاهی، پایداری تولید، ارتقاء عملکرد در واحد سطح و نهایتا بهبود معیشت خانوارهای روستایی دارای اراضی دیم و افزایش ضریب امنیت غذایی از دیگر اولویت های مورد توجه در این طرح ملی است.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش