رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همزمان با هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد در راس هیئتی در جمع اساتید و اعضای هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز حاضر شد و ضمن تبیین و تشریح خط مشی ارتباطی سازمان متبوع خویش با دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز از رئیس و اساتید این دانشکده تجلیل و تقدیر کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در این نشست ضمن تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم و اذعان به اینکه امیدوار است ارتباط بین جهاد کشاورزی و دانشکده کشاورزی نظام مندتر از گذشته شود، تصریح کرد: نگاه ما این است که بتوانیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم بدون اینکه بخواهیم به حوزه تبلیغات وارد شویم و یک پروپاگاندا راه اندازیم.

او با اشاره به اینکه در حوزه ارتباط با مراکز علمی از ابتدای ورودش به جهاد کشاورزی استان فارس دفتری تحت عنوان دفتر ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی راه اندازی شده است، اظهار کرد: معتقدیم باید بتوانیم از ظرفیت هیئت علمی و دانشجویان در تمام مقطع استفاده کنیم از این رو سازوکار آن را تدوین کرده ایم.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم یک واکاوی در یک فضای صمیمانه و دلسوزانه داشته باشیم، ارتباط ما دلچسب نیست و ایراداتی دارد، ابراز کرد: برخی از اشکالات به ما و برخی به حوزه دانشگاه بر می گردد ولی به نظر می آید که هر کدام از طرفین می توانند در ارتباط موثر سهم بسزایی داشته باشند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه در گذشته دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دنبال موضوعاتی بودند که به بخش اجرا کمک کند تا علاوه بر حل مسئله در بحث اشتغال آنان نیز موثر باشد، بیان کرد: در حال حاضر این پتانسیل به دلیل شرایطی که بعضا در حوزه اشتغال در کشور ما ایجاد شده و نگاهی که فارغ التحصیلان دارند، وجود دارد، ما در بخش اجرا در کنار شما هستیم و به شما کمک می کنیم.

به گفته وی؛ امروزه بخش کشاورزی از چند چالش کلان رنج می برد، یکی از چالش های اساسی این است که در بحث داده، اطلاعات مدقنی وجود ندارد، امروزه نتوانستیم یک الگوی مدون و علمی که همه کنشگران بخش به آن استناد کنند طراحی کنیم. دانش صحیحی از بخش نداریم و در نتیجه برنامه ریزی ها دچار تلرانس های شدیدی می شود و در برخی موارد با افزایش یا کاهش تولید برخی محصولات مواجه هستیم.

دهقان پور می افزاید: در استان فارس، ثبت اطلاعات مکان محور را شروع کردیم و جزو استان هایی بودیم که در کشور پیشرو هستیم اما به دنبال رهنمودهایی هستیم که بتواند کار را کامل کند در همین جا اعلام می کنم از نقد همراه با پیشنهاد استقبال می کنم.

به اعتقاد او؛ باید به صورت مصداقی مشکلات را حل کنیم. در یک روستا مشکلات مشخص شود و همه ذی ربطان (تولیدکنندگان، محققان و همکاران بخش اجرا) مشارکت کنند تا تسهیم و تبادل دانش بین دانشگاه و بخش اجرا و تولید کننده اتفاق بیفتد و در پایان کار مشکلی حل شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به برخی دیگر از موضوعات کلان بخش کشاورزی این استان همچون زوال مرکبات، نظام آبرسانی در اراضی پایاب سد درودزن و بازار و کنشگری که جهاد کشاورزی می تواند داشته باشد، گفت: کرسی نقد، مناظره و مذاکره کمرنگ است.اتاق فکری راه اندازی شده است مسائل به صورت موضوعی و مصداقی بحث می شود، متناسب با گروه تخصصی همکاران، اعضای محترم هیئت علمی نیز مشارکت داشته باشند.