نماینده مردم شهرستان های استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروزه یکی از چالش‌های عمده جامعه جهانی تامین غذای سالم و عاری از سموم است،گفت: ثبت نظام انجیر استهبان در نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی به نفع جامعه جهانی می باشد چرا که این محصول ارگانیک است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرهاد طهماسبی در نشست مسئولین محلی و غیردولتی استهبان که با حضور پروفسورلی قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو برگزار شد با بیان اینکه بنده به عنوان نماینده مردم استهبان مکلف هستم دیدگاه‌ها، دغدغه ها و خرسندی مردم را از این حرکت پسندیده مجموعه جهاد کشاورزی در ثبت جهانی نظام انجیر تشریح کنم، اظهار کرد: قطعا مردم از این رویداد خوب خوشحال هستند و از امروز کشاورزان و باغداران خود را عضوی از جامعه جهانی کشاورزی به ویژه کشاورزی بی مخاطره و بدون آسیب به محیط زیست و اقلیم می دانند. 

وی با اشاره به اینکه نظام انجیردر استهبان نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شده است، افزود: انتظار می رود فائو به انتقال اهمیت و ارزش این نظام میراثی و حفظ و صیانت از این دستاورد ارزشمند کمک کند.

نماینده مردم شهرستان های استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معرفی و شناساندن انجیر به عنوان محصولی ارگانیک به بازارهای جهانی از دیگر درخواست های مردم از فائو است، بیان کرد: راز ماندگاری و تسلسل میراث نظام انجیر و ادامه این مسیر تقویت بنیه مالی کشاورزان این نظام است و یکی از اساسی ترین و پایدارترین راه های تامین سرمایه کشاورزان و باغداران معرفی محصول ارزشمند این نظام کشاورزی است.

طهماسبی؛ به تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی به عنوان یکی از پرمخاطره ترین نیازهای جامعه بشری نیز گریزی زد و افزود: باغداران و کشاورزان استهبانی تلاش کرده اند که تعامل و هم‌زیستی مناسبی را با طبیعت داشته باشند و یک شیوه سازگار با محیط زیست در خصوص منابع آب یعنی تولید محصول کم آب بَر و دیم را دنبال کردند.

وی اضافه کرد: انتظار مردم این است که ارزش این روش و شیوه کشاورزی به جامعه جهانی معرفی شود و جامعه جهانی هم سهم خودش را برای حفظ این شیوه ماندگار کشاورزی بپردازد و در توسعه آن ایفای نقش کند.