محمد مهدی قاسمی دلیل استقبال کم از توسعه گلخانه ها را عدم آشنایی کافی بهرهبرداران کشاورزی و سرمایهگذاران از شرایط حاکم بر جامعه و مزیتهای توسعه کشت در محیط های کنترل شده گلخانهای دانست و افزود: کارشناسان ذی ربط تمام تلاش خود را در ترویج این امر به کار گیرند.
وی با برشمردن دلایل عمده توسعه گلخانه ها از جمله تولید در محیط حفاظت شده، مستمر و خارج ازفصل و راندمان بالاتر در تمام نهاده ها، عمده ترین دلیل توسعه کشت در محیط های کنترل شده گلخانه ای را در استان فارس خشکسالی های اخیر و تلاش در جهت تداوم حیات کشاورزی و رسیدن به کشاورزی پایدار دانست.
در ادامه قاسمی با اشاره به اینکه ۳ مکان در شهرستان های پاسارگاد، مرودشت و کوار به عنوان پایلوت روستای گلخانه ای بر اساس مطالعات کارشناسی انتخاب شده است افزود: روستای گلخانهای با هدف ایجاد زنجیره تولید، کاهش قیمت تمام شده محصول، سهولت در دستیابی به نهاده های تولید و سهولت در بازاریابی در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول ضمن تاکید در تسریع عملیات اجرایی روستاهای گلخانهای، تصریح کرد در روند اجرای توسعه گلخانه ها و به ویژه روستاهای گلخانهای، رفع موانع در اسرع وقت و به کارگیری تمام روش ها در جهت صرفه جویی در هزینه ها ضروری است.
قاسمی گفت: در ایجاد روستای گلخانهای تشکیل تعاونی به عنوان بستر زنجیره تولید، برندسازی و بسته بندی، به کارگیری متخصیصن گیاهپزشک، کارشناسان بازرگانی و افراد آشنا به صنایع بسته بندی مورد توجه قرار گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ، ضمن تاکید به آموزش همه جانبه به متقاضیان احداث گلخانه و تربیت کارگران ماهر و حرفه ای ویژه کشت های گلخانه ای به ویژه جهت سه روستای پایلوت مذکور، افزود: در جهت آموزش از هر شیوه کاربردی و اساتید توانمند بدون محدودیت مالی و از هر کجای کشور استفاده شود.
دومین جلسه کمیته ویژه گلخانه های استان فارس در سال 97، روز شنبه 23 تیرماه به ریاست رییس سازمان جهادکشاورزی این استان برگزار شد، در این جلسه هم چنین ضرورت برنامه ریزی در جهت تولید محصول سالم و گواهی شده در گلخانه ها، عدم برداشت اضافی از منابع آبی، انتقال کشت غالب منطقه از محیط باز به محیط گلخانهای،توجه به صادرات محصولات تولیدی و بررسی نیاز آموزشی با توجه الگوی کشت منطقه مطرح شد.
"روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس"
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش