حسین پژمان سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس در چهارمین جلسه شورای کشاورزی گفت: افزایش کمیت و تنوع در تولید بذور محصولات مختلف، توسعه کاربرد ارقام با نیاز آبی کم و پتانسیل تولید بالا ، تامین زیر ساختهای تحقیقات اصلاح بذر، ارتقاء ضریب مصرف بذور اصلاح شده در کلیه محصولات تولیدی، کاهش میزان مصرف بذر در واحد سطح(هکتار) از رویکرد جهاد کشاورزی فارس در زمینه تولید بذر است.
پژمان همچنین ارتقاء استاندارد کیفیت بذور تولیدی، استفاده از فناوریهای نوین در تولید بذور اصلاح شده، کوتاه سازی فرآیند معرفی ارقام، مکانیزه سازی فرآیند تولید و توزیع بذر و کاهش ضایعات فرآیندهای تولید، توزیع و مصرف بذر از دیگر رویکردهای جهاد کشاورزی فارس در زمینه تولید بذر دانست.
او با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم آبی در سال زراعی گذشته 224 هزار هکتار و میزان کشت دیم 65 هزار هکتار بود، افزود: بر اساس چشمانداز پنج ساله، سطح زیر کشت گندم آبی باید به 225 هزار هکتار و گندم دیم به 150هزار هکتار برسد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه متوسط مصرف بذر در هر هکتار گندم آبی و دیم به ترتیب 300 کیلوگرم و 200 کیلوگرم در هکتار است، در برنامه پنج ساله به دنبال کاهش این میزان تا 250 کیلوگرم و 150 کیلوگرم به ترتیب در کشت گندم آبی و کشت گندم دیم هستیم.
پژمان تصریح کرد: در نظام تصحیح بذری به لحاظ کمبود آب، به جای افزایش سطح زیر کشت، به دنبال اقدامات بهزراعی در جهت افزایش تولید هستیم، با این رویکرد متوسط عملکرد گندم از 4350 کیلوگرم در هکتار در سال 95، به 4650 کیلوگرم در سال 96 افزایش یافت.
او افزود: در کشت دیم تابع اقلیم هستیم و کاهش عملکرد ما به دلیل کاهش بارندگی بوده است بنابراین برای افزایش تولیدات دیم باید به سمت بذوری برویم که مقاوم به خشکسالی هستند و یا اینکه بذر دیم را در شرایط آبی کشت کنیم.
وی با بیان اینکه در استان فارس واحد تحقیقات دیم وجود ندارد، گفت: سال 96 حدود 300 تن بذر اصلاح شده گندم آبی در استان فارس تولید و به استانهای دیگر ارسال شده و واردات بذر گندم اصلاح شده دیم نیز هزار و 600 تن بوده است. ضمنا" میانگین تولید بذر اصلاح شده گندم آبی استان حدود 50 هزار تن در یک دهه اخیر می باشد .
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس تصریح کرد: میزان خلوص بذر ایجاد شده باید 98% باشد.
پژمان در خاتمه گفت : حدود 1800 تن جو دیم خریداری شده است که در افق برنامه ششم برای رسیدن به ضریب تامین بذر جو اصلاح شده در حد 45% باید این میزان به 10 هزار تن برسد.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش