ابراهیمی با بیان اینکه این نشست با هدف فراهم کردن زمینه تعامل و ارتباط پایدار بین بهرهبرداران خبره و تصمیمگیران بخش دولتی برگزار شد، افزود: در پی کسب دیدگاه و نظرات تولیدکنندگان آگاه و صاحبنظر هستیم که قطعا این نظرات در تصمیمگیریها مثمر ثمر واقع میشود.
او تصریح کرد: به دنبال دستیابی به راهکارهای عملی برای توسعه بخش کشاورزی، همکاری در جهت عملیاتی کردن برنامههای مرتبط با ارتقای بهرهوری در بخش کشاورزی، کمک به ترویج دانش نوین و دانش بومیحاصل از تجارب بهرهبرداران صاحبنظر هستیم و بر این باوریم که با کمک یکدیگر به این اهداف دست پیدا میکنیم.
در این نشست محمدمهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه پیش قراوالان بخش کشاورزی افتخار این مرز و بوم هستند، افزود: نامآور بودن کشاورزی فارس در کشور، به دلیل هدایت این بخش توسط شما کشاورزان نخبه و صاحبان فکر و اندیشه است.
قاسمی تصریح کرد: نشست امروز با هدف ایجاد کانال ارتباطی قویتر با شما به منظور آینده نگری بخش کشاورزی بوده، چرا که بررسی مسائل و مشکلات و همچنین بررسی بازخورد سیاستگذاریها با همفکری باعث اتخاذ تصمیمات عاقلانه و منطقیتری در حیطه اختیارات ما میشود.
او اظهار داشت: تجربه چند سال اخیر نشان داد که مشارکت کشاورزان در تصمیمگیریها منجر به عملیاتی شدن دستورالعملها و کمک به حل مشکلات بخش میشود.
قاسمی با بیان اهمیت نقش مشارکتی کشاورزان در اجرای فرایندها افزود: به عنوان مثال با دولتی شدن مدیریت منابع آب مشکلات و چالشهای متعدد در این بخش ایجاد شد، حال آنکه در گذشته که از قنات به عنوان سنت دیرین و راهکار بهرهمندی از آبهای زیر زمینی استفاده میشد و مدیریت این منابع نیز توسط کشاورزان و میرآبها صورت می گرفت، شاهد مشکلات کمتری بودیم.
او خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده اکنون نیز باید مسلوب المنفعه کردن چاه هاي غير مجاز و تجهیز چاههای مجاز به كنتور حجمی برداشت، با مسئوليت تشكل هاي مردم نهاد صورت گیرد.
قاسمی با اشاره به اینکه آب یک کالای عمومی است و طبق بررسیهای صورت گرفته در چند سال گذشته به ازای هر یک متر افت آب زیر زمینی حداقل یک میلیون تومان رفاه اجتماعی کل بهرهبرداران بخش کاهش پیدا میکند، افزود: امروز هم در استان فارس مهمترین و اصلیترین راهکار تحویل حجمی آب بوده، چرا که علیرغم وجود 20 هزار چاه غیرمجاز در فارس، بر اساس آمار شرکت آب منطقهای اضافه برداشت چاههای مجاز بسیار فراتر از چاههای غیرمجاز است.
او خاطرنشان کرد: آب صرفا متعلق به ما نیست و به نسل آینده نیز تعلق دارد، چالش آب امنیت کشور و استان را دچار مخاطره می کند و این مشکل با همت مردم و تشکلهای مردم نهاد قابل حل است.
قاسمی در ادامه با بیان اینکه بخش کشاورزی تامین کننده امنیت غذایی به عنوان پایه سایر امنیتهای کشور و در شرایط فعلی تحریمها به عنوان گلوگاهی برای فشار از طرف دشمنان نظام است، افزود: کشاورزی علاوه بر امنیت غذایی به عنوان تامین کننده اشتغال باید مورد توجه همگان قرار گیرد و اختصاص ارز دولتی به 20 کالای کشاورزی از 25 کالای برخودار از ارز دولتی ، بیانگر اهمیت این بخش نزد دولتمردان است.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت تغییر کشاورزی سنتی به صنعتی، تصریح کرد: ایجاد فرصتهای دیگر اشتغال کشاورزی از جمله ایجاد و توسعه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی در جهت ارتقای ارزش افزوده از ضروریات استان فارس است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به دلیل افزایش بهرهوری آب در گلخانهها، توسعه کشتگلخانهای اساسیترین و استراتژیترین اولویت وزراتخانه و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی فارس بوده، بنابراین به حداقل رساندن مجوزهای احداث گلخانه و کاهش روند صدور مجوزها از اولویتهای این سازمان است که در همین راستا کارگروهی تشکیل شده، اما نیازمند کمک و همفکری شما کشاورزان هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه امروز چالش بزرگ ما به کار نگرفتن دانش، علم و تجربه است، اظهار داشت: خشکسالی به عنوان قهر طبیعی به دلیل عدم مدیریت و بهرهمندی از دانش مشکلات فعلی را به دنبال داشته و علیرغم همه مشکلات با استفاده از روش هاي افزایش بهره وري، از آب در اختيار بايد متوسط میزان تولید را به دو برابر كنوني افزایش دهیم.
قاسمی تاکید کرد: کشاورزان و تشکلها به عنوان بازوان جهادکشاورزی با پیش بینی آینده، مطالبهگری منطقی در جهت رفع مشکلات کشاورزی از مسئولین امر را داشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در پایان با اشاره به اهمیت ایجاد اشتغال ونیز حفظ اشتغال موجود، گفت : دست هر فردی را که یک اشتغال در بخش ایجاد کند، به گرمی می فشاریم.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش