فاز نخست مجتمع کشت و صنعت گیاهان دارویی اسپاد رایمون پاسارگاد واقع در شهرستان مرودشت با حضور استاندارفارس،رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، رئیس سازمان تعاون،کار و رفاه اجتماعی و تعدادی از مقامات و مسئولین استانی و شهرستانی با اشتغال زایی ۲۰۰ نفری و تولید۲۰۰ هزار تن محصول در سال و با اعتباری بالغ بر 15 میلیارد تومان راه اندازی شد.
وی افزود: گیاهان دارویی در جهان ارزش بسیار بالایی داشته، به گونهای که سهم تجارت گیاهان دارویی در دنیا 150 میلیارد دلارمی باشد و این در حالی است که علی رغم همه ظرفیت و پتانسیل اقلیمی کشور ما، سهم ایران چیزی حدود 100 میلیون دلار برآورد می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه از طرحهای کاشت و فرآوری گیاهان دارویی حمایت میشود، گفت: در تسهیلات توسعه پایدار روستایی یکی از اولویتهای اساسی ما بعد از گلخانه گیاهان دارویی است، اگرچه توسعه کشت گلخانهای به دلیل افزایش بهرهوری آب اولویت اول بوده که در مجموعه حاضر به این مهم توجه شده است.
او اظهار داشت: کشت نشاء نیز به دلیل صرفهجویی 30 تا 40 درصدی در مصرف آب، یکنواختی کشت و تولید محصول، یکنواخت و همگونتر بودن از دیگر اولویت های سازمان جهاد کشاورزی بوده که در این مجتمع به خوبی اجرا شده است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ایران با تولید حدود 71 هزار تن عسل رتبه هشتم جهانی را دارا می باشد.
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه نقش زنبور عسل در گرده افشانی و افزايش توليدات کشاورزي حدود 150 برابر تولیدات مستقیم آن است و به عنوان مثال پرورش زنبور عسل در مزرعه کلزا باعث افزایش یک تنی در عملکرد می شود، تصریح کرد: این مجموعه با در نظر گرفتن نقش پرورش زنبور عسل، در تامین معشیت خانوادهها به دنبال ایجاد صنایع فرآوری عسل بوده، علاوه بر آن زنبور داری با توجه به منابع طبیعی غنی منظقه به توسعه این منابع طبیعی، توسعه کشاورزی و حتی توسعه گیاهان دارویی کمک میکند.
مسئولین استان حمایتهای لازم از مجتمع تولیدی در دستور کار قرار دهند.
در ادامه اسماعیل تبادار استاندار فارس گفت: این مجتمع کشت و صنعت گیاهان دارویی نمونه و الگویی مناسب برای برنامهریزی و اقدام بر اساس نیازهای روز است. وی افزود: در جهت رفع موانع و مخاطرات موجود باید با همفکری مردم، نسخه ای مبتنی بر اقتضای زمان تدوین و در دستور کار قرار دهیم.
تبادار گفت: فارغ از مشکلات مترتب باید ظرفیتهای جدید هر منطقه، مانندگیاهان دارویی در این منطقه، شناسایی شود و با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود معاش را برای کشاورزان تعریف کنیم.
تبادار تصریح کرد: در این مجتمع زنجیره کامل تولید اعم از تولید نشاء گیاهان دارویی، آموزش کشاورزان و روستاییان منطقه، بسته بندی، فرآوری و بازاریابی با هدف گسترش تولید گیاهان دارویی منطبق بر استانداردها در نظر گرفته شده است.
تبادار گفت: راه اندازی چنین مجموعههایی باید به عنوان یک فرهنگ ضروری در همه نقاط استان مورد توجه قرار گیرد، چرا که بدون وجود حلقه های پیوسته تولید موفق نخواهد بود.
استاندار فارس تاکید کرد: همه مسئولین امر با توجه ویژه به بخش خصوصی و به رغم مشکلات موجود باید زمینه های لازم پیشرفت از جمله تسریع در صدور مجوزها در دستور کار قرار دهند و بخش خصوصی نیز با همتی مضاعف وارد عرصه فعالیت شده و بیشترین بهره را از حداقل تسهیلات موجود کسب کند.
گفتنی است : تکمیل چرخه های تولید مجتمع کشت و صنعت گیاهان دارویی اسپاد رایمون پاسارگاد واقع در روستای کَمَرزَرد مرودشت در سه مرحله پیش بینی شده که فاز نخست آن مربوط به تولید و فرآوری گیاهان دارویی است و در زمینی به مساحت ۱۸ هکتار و با اعتباری بالغ بر15 میلیارد تومان راه اندازی شدو با بهره برداری از این طرح سالانه امکان فرآوری ۲۰۰هزار تن گیاهان دارویی ایجاد و همچنین ۲۰۰ فرصت شغلی نیز فراهم میشود و پیش بینی شده تا پایان امسال برای ۵ هزار نفر شغل ایجاد و محصولات هم خرید تضمینی شود.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش