رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: مجموعه استانداری فارس همیشه به بخش کشاورزی توجه خاصی داشته اند.
به گزارش خبرگزاری روابط عموی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ، حسین پژمان روز سه شنبه بیست و پنجم آذر ماه در نشست بررسی وضعیت خسارتهای وارده شده در سال جاری به ویژه در سیل اخیر به بخش کشاورزی استان فارس که با حضور مدیر کل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، ضمن تشکر از مدیریت بحران استانداری این استان، افزود: به نوعی میتوان گفت، در استان پهناور فارس از ۱۳ اقلیمی که در دنیا تعریف شده است؛ بیشتر اقلیمها را هم زمان دارد یعنی در هر شهرستان منطقه سرد، گرم و معتدل وجود دارد و بنابراین دستورالعمل هایی که داریم در استان ما نمی تواند در همه جا قابلیت کاربرد داشته باشد و در هر منطقهای باید شرایط خاص حاکم بر آن اعمال شود.
وی تصریح کرد: توسط دفتر فنآوریهای نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، تمام نقاط دارای ریسک پدیری بالا در هنگام مخاطرات شناسایی و جانمایی شده است و نیاز به اعتبارات لازم به منظور پیشگیری از وقوع حوادث غیر مترقبه هست.
پژمان در قسمت دیگری از سخنانش درخواست کرد: برای مواقع ضروری مانند حمله ملخ صحرایی در یک منطقه محل خاصی از اعتبارات در نظر گرفته شود که بدون فوت وقت بتوان از ان محل هزینه کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین تقاضا کرد: در پرداخت خسارت، فقط تخریب عرصه ها و ابنیه در نطر گرفته نشود بلکه همه موارد مانند تلف شدن دام ها نیز در نظر گرفته شود.
حوداث بخش کشاورزی به خوبی مدیریت می شود
در ادامه این نشست رحیم آزادی مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس نیز ضمن تبریک انتصاب پژمان به عنوان رییس سازمان جهادکشاورزی استان فارس، انتخاب وی را به عنوان یک فرد علمی و اجرایی بسیار مناسب دانست و گفت: علی رغم اینکه در سال های اخیر حوادث غیر مترقبه زیادی اعم از سیل، زلزله، هجوم ملخ صحرایی، شیوع کرونا را داشته ایم ولی با وجود نیروهای خوب مثل مدیران و سایر کارکنان جهاد کشاورزی به حمدالله توانسته ایم مدیریت خوبی را در مقابله با آنها داشته باشیم.
وی در ادامه به مبالغ بلاعوض داده شده، تسهیلات پرداخت شده و امهال تسهیلات اشاره و اظهار کرد: برای مقابله با بحرانهای طبیعی نیازمند تخصیص اعتبارات بیشتری به ویژه برای بخش کشاورزی هستیم و از مدیر کل بحران وزارت جهادکشاورزی خواست که با توجه به گستردگی استان فارس و شرایط اقلیمی خاص ان سهم این استان را بیشتر از سالهای گذشته در نظر بگیرند.
موسوی در بازدید از اراضی سیلزده استان فارس خبر داد:
تامین ۲۴۰۰ میلیارد ریال برای امهال تسهیلات خسارت دیدگان سیل
در ادامه مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون از محل تصویب نامه قبلی دولت مبلغ دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بار مالی امهال تسهیلات بانکی خسارت دیدگان از سیل اخیر تامین و جدول توزیع استانی آن به وزارت کشور ارائه شده است.
سید محمد موسوی روز سه شنبه بیست و پنجم آذر ماه در سفر به استان فارس و در نشست بررسی وضعیت خسارتهای وارده شده در سال جاری به ویژه در سیل اخیر به بخش کشاورزی این استان افزود: سیل اواخر هفته دوم آذر ماه به بخش کشاورزی پنج استان کشور، حدود 2000 میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.
وی با اشاره به اینکه 80 میلیارد به امهال تسهیلات بانکی خسارت دیدگان استان فارس از سیل اخیر تخصیص داده شده است، تصریح کرد: سهم استان های خوزستان 70 میلیارد ریال و استان های بوشهر، چهارمحال و بختیاری و هرمزگان هر کدام 30 میلیارد ریال است.
موسوی ابراز کرد: سیل اخیر۶۰ درصد به زیربخش زراعت، ۲۰ درصد به زیر ساخت های بخش کشاورزی، ۱۵ درصد به باغبانی و ۵ درصد به دام و طیور و آبزیان خسارت وارد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: در مجموع ۴۳ درصد خسارت به استان خوزستان، ۲۶ درصد استان فارس، ۲۶ درصد به استان بوشهر و مابقی به استان های چهارمحال و بختیاری و هرمزگان وارد آمده است.
مدیرکل مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: به منظور جبران خسارت ها، راه کارهای بازسازی زیرساختهای خسارت دیده؛ از سوی مقام عالی وزارت به وزیر کشور منعکس شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس:
24 هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس وارد شد
در ادامه معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در هشت ماهه گذشته حدود 24 هزار میلیارد ریال خسارت در عوامل خطر مختلف خشکسالی، سرمازدگی، یخبندان، سیل، طوفان، تگرگ و آتش سوزی بخش کشاورزی استان فارس وارد شد.
جعفر صبوری پور روز ابراز کرد: ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان فارس 480 هزار میلیارد ریال است و این میزان خسارت تاکنون 5درصد آن را شامل می شود و تا پایان سال قطعا افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه براساس بررسیهای صورت گرفته سیل شانزدهم آذرماه 510 میلیارد ریال به کشاورزی 6 شهرستان استان خسارت وارد کرد، افزود: این شهرستان ها شامل کازرون، کوهچنار، لامرد، مُهر، استهبان و فیروز آباد است.
این مقام مسئول با بیان اینکه با وجود شرایط پر خطر برای تولید محصولات کشاورزی موضوع بیمه باید توسعه یابد، اظهار کرد: با وجود مدت کمتر از سه ماه از سپری شدن سال زراعی جدید و رصد های انجام شده سطح بیمه محصولات زراعی راهبردی در استان فارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: در سال گذشته سطح بیمه شده ده هزار هکتار بوده است اما امسال در مقطع کنونی برای چهار محصول استراتژیک گندم، جو، کلزا و چغندر 12 هزار و 400 هکتار تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
صبوری پور با اشاره به اینکه در حادثه سیل گسترده سال 1398 نیز دولت محترم نسبت به خسارت دیدگان مساعدت داشته است، تصریح کرد: امیدواریم هم اکنون نیز با توجه به عمق خسارت ها بخشی از زیان های اتفاق افتاده از محل منابع مختلف مانند اعتبارات عمرانی، تسهیلات ارزان قیمت و یا کمک بلاعوض جبران شود.
نشست مذکور با حضور الهیاری معاون دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی، رحیم آزادی مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس و حسین پژمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس برگزار شد.
گفتنی است، موسوی روز دوشنبه بیست و چهارم آذر ماه با حضور مقامات استانی از برخی از مناطق خسارت دیده استانهای بوشهر و فارس بازدید کرد.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش