مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان اظهار داشت: میزان برداشت انجیر در استهبان، نسبت به سال گذشته هیچ گونه تغییری نداشته است و پیش‌بینی می‌شود 7500 تن انجیر از انجیرستان‌های استهبان برداشت شود.

احمد رنجبر افزود: خشکسالی‌های پی‌درپی، گرمای شدید، طوفان و وزش باد در زمان گرده‌افشانی که موجب کاهش عملکرد زنبور گرده‌افشان می‌شود از جمله عوامل کاهش محصول انجیر در سال گذشته بوده است.

وی از میزان برداشت انجیر در سال جاری گفت: با اینکه میزان بارندگی سال زراعی جاری دو برابر بوده و درجه حرارت چند درجه کاهش داشته افزایش محصول نخواهیم داشت چون با سرمازدگی درختان بر انجیر و عدم کیفیت بر انجیر مواجه بوده ایم، در نتیجه محصول با کیفیت بهتر ولی از نظر کمیت پیش بینی می شود مساوی سال گذشته باشد.

وی ادامه داد: 425 هزار هکتار زمین ویژه درخت انجیر در سطح جهان وجود دارد که 55 هزار هکتار آن در ایران و در استان فارس با 47 هزار هکتار باغ انجیر بزرگترین استان دارنده این محصول از میان 16 استان کشور است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان تصریح کرد: شهرستان استهبان با 23 هزار هکتار باغ انجیر، علاوه بر اینکه از لحاظ سطح زیر کشت مقام نخست را دارا بوده، از لحاظ کیفیت نیز بی‌رقیب است.

بوستانی تصریح کرد: از اواخر مرداد ماه کار برداشت انجیر آغاز می‌شود و تا نیمه مهر ماه پایان می‌یابد و انجیر به صورت پراکنده در پنج مرحله برداشت می‌شود.

وی ابراز داشت: پیش‌بینی می‌کنیم صادرات انجیر 25میلیون دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد و همچنین در استهبان پنج واحد فرآوری وبیش از ده واحدبسته‌بندی انجیر به صورت کارگاهی و کارخانه ای محصولاتی نظیر شربت، مربا، سرکه، مسقطی، بیسکویت، کیک، کلوچه و پودر انجیر تولید می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان ادامه داد: 75 درصد از انجیر خشک استهبان به کشورهای چین، هند، مالزی، ارمنستان و تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و مابقی در داخل کشور مصرف دارد.

رنجبر در پایان به مشکلات موجود در صادرات انجیر اشاره کرد و گفت: طولانی شدن زمان نگهداری انجیر استهبان در گمرک و کند بودن زمان انتقال موجب شده است تا با مشکلات فراوانی در امر صادرات انجیر روبه‌رو باشیم.

انجیر دارای ارقام مختلفی است که 98 درصد آن رقم سبز و 2 درصد نیز ارقام متی (matti)، سیاه، شاه انجیر و رونو (rono) است.

میوه انجیر که در قرآن به آن قسم یاد شده، شیرین، گوشت‌دار، زرد یا بنفش‌رنگ، دارای ویتامین‌های A ،B ، C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است.

شهرستان استهبان قطب تولید انجیر جهان در 175 کیلومتری شرق شیراز قرار دارد.