رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به منظور بررسی وضعیت بند طرح در بخش کشاورزی در زمینه امور دام، صنایع تبدیلی احداث، گلخانه ها و نیز طرح تحقیقاتی در گره بایگان به شهرستان فسا سفر کرد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان فسا، محمدمهدی قاسمی و هیات همراه در ابتدا از واحد یک هزار راسی پرورش گوسفند ایلدوفرانس که در حال حاضر تعداد ۲۱۵ راس گوسفند خالص نژاد "ایلدوفرانس" و "رژ" را از فرانسه وارد کرده اند و نیز تعداد 450 راس گوسفند بومی نژاد کبوده شیراز و افشاری را دارا می باشد بازدید کرد.
وی پس از این بازدید گفت: گوشت این منطقه به دلیل نژادی که وجود دارد و به دلیل شرایط آب و هوایی مزه و طعم بهتری دارد و درصد چربی گوشت گوسفندی ما بیشتر کرده اند از گوسفندان خارجی است و این ها همه به عنوان مزیت نسبی مجموعه فاکتورهایی هستند که بازار پسندی محصولات ما را بیشتر کردند.
قاسمی تصریح کرد: هنوز قیمت دام به قیمتی که دامدار بخواهد ضرر بدهد نرسیده و این آمادگی وجود دارد که در صورت افت قیمت گوشت هم تسهیلات در اختیار اتحادیه دامداران قرار بگیرد و هم
عرضه های مستقیم که در شهرداری و مرکز شهر شیراز و مکان های مختلف در اختیار آن ها باشد که بتوانند گوشت را بگیرند ضمن اینکه اگر شرایط خاصی در روند ارائه محصولات پیش بیاید شرکت پشتیبانی امور دام ما هم می تواند این کار را انجام دهد به نحوی که دام را خریداری نموده و در کشتارگاه هایی که داریم ذبح کند و گوشتش هم به مصرف مردم برسد. البته هنوز به آن شرایط نرسیده ایم و در حال رصد کردن هستیم.
وی افزود: زنجیره های ما کامل نیستند و زنجیره ها باید بانی داشته باشند و هسته آن ها همین
اتحادیه ها باشند و در حال حاضر اتحادیه ها قدرتمند نیستند و در حال حمایت آن ها برای تبدیل شدنشان به زنجیره هستیم تا بحث بازار و بازار رسانی را خودشان انجام دهند.
رئیس سازمان جها کشاورزی استان فارس اظهار کرد: یکی از استراتژی های وزارت جهاد کشاورزی بحث اصلاح نژاد دام ها هست، چه دام های سبک، چه سنگین، چه دام هایی که با هدف پروار و استحصال گوشت و یا بحث تولید شیر هست دنبال می شود و به دنبال این هستیم که از گله ها و
نژادهای خوبی که در سطح دنیا هست بهره مند باشیم و در همین راستا در اینجا یکی از واحدهایی هست که خوشبختانه از دو نژاد خالص فرانسوی استفاده کرده اند و به دنبال این هستیم که به عنوان یکی از ذخیره گاه ها و یکی از مراکز بتوانیم با برنامه ریزی حساب شده ای که زیر نظر متخصصین موضوع هست به نحوی که ذخایر ژنتیک استان و گله های خود استان هم حفظ شوند از ظرفیت های ژنتیکی که مثل چند قلوزایی، ضریب تبدیل بالاتر، بسته به شرایط به لحاظ تولید پشم یا کیفیت لاشه برسیم و امیدواریم در این مرکز که یکی از مراکزی با تعداد گله بالای 300 راس است، با برنامه ریزی به عمل آمده بتوانیم در تعدادی از مراکز دامداری استان از این نژاد بهره مند باشیم تا نتایج ما بررسی و پایش شود و بتوانیم به نتایج مثبتی که دست یابیم و به سایر دامداری های استان هم توسعه و ترویج دهیم.
وی افزود: تسهیلاتی که در حوزه دام سبک فراهم می شود در مورد نژادهای اصلاح شده هست و تاکید ما بر استفاده از نژادهای اصلاح شده به دلیل تبدیل بالاتر و بهره وری بالاتر است. حالا این ضریب تبدیل می تواند در ضریب تبدیل خوراک به گوشت یا خوراک به شیر باشد یا سایر مقولاتی که به هر ترتیب در چند قلوزایی و مباحث دیگری که به عنوان شاخص در حوزه تولید و پرورش دام تاکید شده است ضمن اینکه استان فارس به دلیل سابقه و پیشینیه ای که در حوزه پرورش و صادرات دام چه به استان ها و چه به کشورهای دیگر و به طور ویژه به کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته به عنوان مرکز ژنتیکی جنوب کشور مطرح می شود.
این مقام مسئول سپس روند آماده سازی و تجهیز یک واحد بزرگ زنجیره فرآورده های لبنی بازدید کرد که این کارخانه ظرفیت تولید ۶ هزارتن محصولات لبنی درسال را دارا است و اشتغال زایی قریب به ۳۵۰ نفر را موجب شده است، این زنجیره متشکل از تولید یک واحد گاوداری شیری، یک واحد کارخانه تولید خوراک دام و یک کارخانه بزرگ تولید فرآوری لبنی است.
در ادامه این بازدیدها محل احداث گلخانه 15 هکتاری این شهرستان نیز مورد بازدید قرار گرفت. در حال حاضر فاز اول این گلخانه به وسعت 15 هکتار توسط شرکت زرین دشت برتر لوتوس در روستای غیاث آباد در حال احداث است.
در ادامه این بازدیدها رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و هیات همراه در ایستگاه تحقیقاتی گره بایگان فسا از طرح آبخیزداری و جنگل کاری کوثر بازدید کردند و با آخرین برنامه ها و اقدامات در دست انجام این مرکز آشنا شدند؛ این دست کاشت بخشی از طرح تحقیقاتی پخش سیلاب آهنگ کوثر استاد برجسته آبخوانداری است که در سال 1362 توسط خود وی بنا نهاده شده است.
در این سفر جمالی نماینده مردم فسا در خانه ملت، آرگیو معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه فسا، پژمان معاون بهبود تولیات گیاهی، صادقی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و تعدادی از مدیران ستادی این سازمان، میری رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فارس و تعدادی از کارشناسان استانی و شهرستانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس را همراهی کردند.
در حاشیه این بازدیدها رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با توجه به مشکلاتی که ما در کشور برای تامین آب داریم، در برنامه پنج ساله ششم در مصوبه مجلس شورای نگاه ها بیشتر به سمت توسعه کشت های گلخانه ای است و خوشبختانه در استان فارس و به ویژه در شهرستان فسا می بینیم که یک نهضتی آغاز شده است در همین منطقه حدود 15 هکتار کشت گلخانه ای ایجاد خواهد شد که قول دادند 1.5 هکتار آن، تا دهه فجر به بهره برداری برسد و بتوانیم هکتارهای بعدی هم با کمکی که بانک کشاورزی و سایر ادارات شهرستان فسا قول داده اند به ثمر برسانیم که این نقش مهم و موثری هم در مدیریت آب و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و هم در صادرات کالاهای مختلف کشاورزی در شهرستان فسا خواهد داشت.
وی تصریح کرد: استراتژی توسعه گلخانه یکی از استراتژی های اساسی وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی استان فارس است و مهمترین محوری که ما در توسعه گلخانه ها داریم بحث کاهش مصرف آب و بهره وری از آب است که خوشبختانه از سال 94 که این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است و در پی آن سطح گلخانه ها بیش از 4 برابر در استان فارس افزایش پیدا کرده و ما از سطحی حدود 136 هکتار گلخانه، امروز به بالای 640 هکتار گلخانه رسیده ایم.
قاسمی افزود: در شهرستان فسا که یکی از قطب های کشاورزی این استان محسوب می شود و کشاورزانی داریم که در سالیان مختلف مبادرت به کشت سبزی و صیفی می کنند و باز این طرح دارد به خوبی دنبال می شود به نحوی که در حال حاضر چیزی حدود 119 هکتار در حال پیگیری در قالب های مختلف از گلخانه های کوچک مقیاس گرفته تا روستا گلخانه ای و مجتمع گلخانه ای در حال توسعه و راه اندازی هست.
وی یادآور شد منطقه ای که امروز مورد بازدید قرار گرفت یکی از مجتمع ها یا شهرک های گلخانه ای است که قصد ایجاد بارانداز صادراتی محصولات گلخانه ای را دنبال می کند. یعنی در کنار این بحث سردخانه و سورتینگ و نهاده های گلخانه ای هم داریم و امیدواریم که در فاز اول این طرح که چیزی حدود 15 هکتار هست ان شاءالله به زودی شاهد به تولید رسیدن آن باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: حمایت های مختلفی هم با بهترین تسهیلاتی که وجود دارد از کسانی که مبادرت کنند به توسعه گلخانه ها می شود و بهترین تسهیلاتی که تک رقمی هستند به آن ها تعلق می گیرد.
وی افزود: سال گذشته تسهیلات توسعه روستایی با حدود 6 درصد بود و در سال جدید از تسهیلات بند الف تبصره 18 که باز هم زیر 10 درصد است و امیدواریم که بتوانیم به آن اهداف رسیدن به سطح 7000 گلخانه در استان فارس، ان شاءالله با فراهم شدن فضای کسب و کار گلخانه و احداث گلخانه در استان فارس طی چند سال آتی دست پیدا کنیم.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش