رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: توجه به گردشگری کشاورزی و تسهیل روند توسعه آن گامی موثر در راستای توسعه پایدار روستایی به شمار می آید.

به گزارش روابط عمومی گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی فارس، محمد مهدی غیاثی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی گردشگری کشاورزی عنوان کرد: با توجه به جایگاه ویژه بخش کشاورزی استان فارس در کشور نظیر تولید حدود 9 درصد از تولیدات کشاورزی کشور، دارا بودن رتبه اول تولید محصولات باغی، رتبه دوم تولید محصولات زراعی، رتبه چهارم تولید محصولات دامی، رتبه ششم تولید محصولات شیلاتی در کشور و علیرغم جایگاه بالای این استان از منظر گردشگری متاسفانه شاهد عدم توجه به توسعه گردشگری کشاورزی هستیم. 

 وی بیان کرد: گردشگری کشاورزی به عنوان زیرمجموعه ای از گردشگری روستایی یکی از زمینه های بسیار مناسب برای توسعه پایدار روستاهاست که از طریق آن گردشگران فرصتی برای آگاهی در مورد مناطق کشاورزی، مشاغل کشاورزی، محصولات محلی، غذاهای سنتی و زندگی روزانه مردم روستایی، همچنین عناصر فرهنگی و سنتی به دست می آورند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در واقع گردشگری کشاورزی محصولی با ارزش افزوده است که درآمد اضافی از زمین را تولید و یک برند مزرعه را به مشتریان معرفی می کند که این فرصتی را برای ایجاد پایگاه مصرف کننده وفادار برای تمام محصولات کشاورزی ایجاد می کند به ویژه که استان فارس در تولید محصولات کشاورزی گواهی شده و سلامت محور در کشور پیشرو می باشد و از این طریق به کشاورزان کمک می کند تا کسب و کارشان را در برابر نوسانات بازار، گسترش اشتغال در مزرعه، ارائه درآمد خارج از فصل و بهبود پایداری کسب و کارمحافظت کنند.

وی اظهار کرد: در مزارع گردشگری صاحبان مزارع و کشاورزان به‌منظور جذب گردشگران و ایجاد محیط نشاط ‌آور و سرگرم‌کننده برای بازدیدکنندگان فعالیت‌ها و امکاناتی را نظیر: خریدن و چیدن محصولات تازه نظیر خرید مستقیم و یا چیدن میوه جات و سبزیجات از مزارع و باغات در کنار اعضاء خانواده، تغذیه از محصولات کشاورزی سلامت محور، مصرف انواع غذاهای محلی، مصرف و بهره مندی از گل و گیاهان دارویی نظیر استراحت در فضای معطر به عطر گیاهان دارویی، امکان تماشای گل های مختلف، مصرف گیاهان دارویی تازه، پیاده روی در فضای مزرعه و باغ، ورزش هایی نظیر تیراندازی، دوچرخه سواری، اسب سواری، ماهی گیری، انجام فعالیت هایی نظیر تعیین سن درختان، شناشایی پوشش گیاهی، نگهداری دام، دوشیدن شیر، کار با ابزار و ماشین آلات کشاورزی، گل کاری، سبزی کاری، چیدن پشم گوسفندان و مشاهده حیوانات وحشی و پرندگان با دوربین، نمایش نحوه گلاب گیری و فرآوری سایر محصولات کشاورزی مزرعه و باغ بایستی فراهم کنند.

غیاثی بیان کرد: سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در تقویم بین المللی رویداد گردشگری، 16 ماه می مصادف با 27 اردیبهشت ماه را به عنوان روز جهانی گردشگری کشاورزی معرفی نموده است.