مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا در وزارت جهاد کشاورزی در جلسه مانع زدایی و ابلاغ سیاست های وزارتخانه در حوزه سلامت غذا در استان فارس گفت: محصول گواهی در سطحی بیش از سه هزار هکتار در کشور تولید می شود که از این سطح 50 درصد آن متعلق به استان پهناور فارس است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، علی رفیعی پور با اشاره اینکه وزارت جهاد کشاورزی سامانه تولید محصولات گواهی شده و ارگانیک را به نام سامانه "سرگانیک" راه اندازی کرده است، افزود: ایران با تولید بیش از 130 میلیون تن محصولات کشاورزی جزو 10 کشور اول دنیا است که توانسته امنیت غذایی خود را تامین کند.

اهمیت دو مقوله محیط زیست و سلامت غذا به شکل توأمان سبب نامگذاری این دفتر است و نکته جالب اینکه این دفتر، جزء محدود دفاتر وزارتی است که به صورت مستقیم زیر نظر شخص وزیر و حوزه وزارتی قرار گرفته است و اهمیت اصلی این دفتر است که تولید پایدار بخش کشاورزی را محقق کنیم.

وی تصریح کرد: تولید پایدار بخش کشاورزی، تامین و تولید غذا را رقم می‌زند ولی ما تولید غذا و تحقق کشاورزی پایدار را با حفظ محیط زیست می‌خواهیم؛ محیط زیستی که قرار است از آن غذا استحصال کنیم، باید حفظ شود تا به تحقق کشاورزی پایدار برسیم.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: این دفتر در سال ۱۳۷۸ و پیرو آیین نامه اجرایی تبصره ۸۲ قانون برنامه پنجساله دوم توسعه توسط وزیر محترم وقت کشاورزی اسماً تشکیل گردید و وظایف دفتر پژوهش‌های محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی شامل تدوین سیاست ها، برنامه‌ریزی، نظارت و همکاری در زمینه های مختلف توسعه پایدار و محیط زیست کشاورزی، پایش شاخص‌های پایداری، شاخص های تنوع زیستی و تغییر اقلیم در بخش کشاورزی، نظام پایش و الگوی ارزیابی زیست محیطی، آلاینده‌ها ، مدیریت پسماندها و پساب ها در بخش کشاورزی، استانداردها، کدکس مواد غذایی، نظام ایمنی زیستی در راستای نیل به امنیت غذایی و حفاظت از منابع پایه و تولید و عرضه محصولات کشاورزی با داشتن استانداردهای ملی (ارگانیک و گواهی شده) مورد توجه این دفتر می باشد.

وی بیان کرد: وقتی بحث سلامت غذا را مطرح می‌کنیم، حوزه مهم امنیت غذایی تداعی می‌شود و امنیت غذا از محصول کشاورزی با کیفیت یا تولید محصولات گواهی شده یا ارگانیک حاصل می‌شود و این موضوع در کنار امنیت غذا قرار می‌گیرد و تعریفی که دفتر محیط زیست و سلامت غذا از امنیت غذایی دارد، تامین پایدار غذای کافی و سالم برای تمام آحاد جامعه به صورت کامل در طول شبانه‌روز است و هر مصرف‌کننده‌ای بر روی کره زمین، باید غذای سالم مصرف کند که مصرف این غذای سالم و به وفور در اختیار بودن آن را امنیت غذایی می‌دانیم.

رفیعی پور اظهار کرد: مسئولیت مهمی که به این دفتر در وزارت جهاد کشاورزی داده شده، می‌تواند به این مساله کمک کند که محصولات گیاهی یا دامی ما از یک حد استاندارد مطلوب در حوزه کیفیت بهداشتی و سلامت برخوردار باشد و مصرف‌کنندگان هم بتوانند با خیال راحت آن را مصرف کنند بنابراین در مجموع ما به دنبال این هستیم که بهره‌وری را در حوزه تولیدات گیاهی و دامی در وزارت متبوع ارتقا دهیم و امنیت غذایی را تضمین کنیم.

وی ابراز کرد: بایستی سیب سلامت وزارت بهداشت از مزرعه شروع شود و تمامی مراحل اعم از کاشت، داشت و برداشت مورد رصد، پیگیری و نظارت کامل قرار گیرد.

یک وزارت بهداشت و درمان در بطن وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد

در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: ایران در زمینه سلامت، اهمیت و امنیت غذایی در د نیا عقب نیست.

احمد طمراسی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از دیرباز یک وزارت بهداشت و درمان را به قدمت تاریخ در درون خود دارد که آن سازمان دامپزشکی است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت های صورت گرفته در بخش کشاورزی کاملا تخصصی می باشد، تصریح کرد: قدیمی ترین قوانین مترقی کشور در سازمان حفظ نباتات موجود است و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر به طول تاریخ کشاورزی ایران وجود دارد و اگر فردی بخواهد چیزی به نام بذر را مبادله نماید بایستی با اجازه این موسسه این مهم انجام شود.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بایستی در کشور برای تامین سم از توسعه پایدار استعلام گرفته شود و کیفیت تولید سم مورد توجه قرار گیرد و در زمینه محیط زیست بیش از هر چیز نیاز به تغییر نگاه و کار فرهنگی داریم.

وی بیان کرد: محیط زیست و توسعه پایدار بایستی در کمیسیون تبصره 1 ماده 1 حضور داشته باشد و با حضور در این نوع کمیسیون ها به این بخش اعتبار بخشید.