وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط مبادله کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، در این تفاهم نامه همکاری که در 4 ماده و 3 بند امروز شنبه به امضای مهندس محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید بر سلامت جامعه، سلامت غذا، پیشگیری و ارتقای مداخلات کنترلی بیماری های غیر واگیر تاکید شده است.
در مراسم امضای این تفاهم نامه همکاری، وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در گذشته سازمان، ساختار، برنامه و نظارتی در زمینه تولید و واردات، توزیع و مصرف سموم و کود کشاورزی وجود نداشته است، گفت: برای ساماندهی و نظارت بر سموم، برنامه هایی در دستور کار سازمان حفظ نباتات قرار گرفته و کود های مورد نیاز در اراضی کشاورزی نیز توسط یک ستاد هماهنگی بررسی و شناسایی شده است.
وی افزود: تاکنون، بیش از چهار هزار فروشگاه که بدون نسخه به کشاورزان سموم عرضه می کردند، شناسایی و بیش از سه هزار فروشگاه مجوز دریافت کرده و شناسنامه دار شده اند.
حجتی ابراز امیدواری کرد که امضای این تفاهم نامه همکاری موجب شود در حوزه های حفظ نباتات و دامپزشکی و همچنین سلامت غذای مردم گام های بلند تری برداشته شود.
پیشنهاد تولید واکسن های انسانی درانستیتو پاستور
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه خواستار انتقال تولید واکسن های انسانی از موسسه واکسن و سرم سازی رازی در یک فرآیند قابل قبول به انستیتو پاستور و شرکت های دانش بنیان شد.
وی در عین حال پیشنهاد داد یک کارگروه مشترک به منظور اقدام عملی برای تولید، مدیریت، نظارت و واگذاری واکسن های انسانی به بخش خصوصی و زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شود.
حجتی به موضوع خمیر مرغ نیز اشاره کرد و گفت: با توجه افزایش تقاضای مردم برای خرید مرغ های قطعه بندی شده، نمی توان از کنار تولید خمیر مرغ گذشت.
وی افزود: ما با توجه به نیاز مردم از شرکت پشتیبانی امور دام خواسته ایم که مرغ ها را به صورت قطعه بندی شده به بازار عرضه کند و از این رو بخشی از قطعات کوچک کنار گذاشته شده در فرآیند تهیه تولید خمیر مرغ قرار می گیرد و نمی توان انتظار داشت که به خاطر بعضی سوء استفاده ها، این قطعات کوچک به ضایعات تبدیل شوند.
حجتی با اذعان به این که امسال بیش از 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش تولید محصولات کشاورزی خواهیم داشت، تصریح کرد: ایران در تولید میوه جزو 10 کشور نخست جهان است و اکثر این محصولات در داخل مصرف می شود هر چند که بد مصرفی هم داریم.
وی ادامه داد: ما حدود یک درصد جمعیت جهان و 4 درصد تولید جهانی مرکبات را داریم که بیشتر آن در داخل مصرف می شود.
وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: ایران ظرفیت های زیادی برای تولید سبزیجات دارد و توسعه تولید این محصولات در گلخانه ها در برنامه های ما در راستای سلامت مردم قرار گرفته است.
وی در همین حال با اشاره به پایین بودن مصرف شیر و آبزیان به عنوان غذای سالم بر ترویج مصرف این محصولات تاکید کرد.
با لغو تحریم ها سموم با کیفیت باید وارد کشور شود
در این مراسم، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رفتار و تصمیم گیری های دولت، مجلس و حاکمیت را برای نشان دادن سبک درست زندگی مهم خواند و در عین حال گفت: مردم خود نیز باید مراقب سلامت و غذای خود باشند، زیرا این روزها سفره ایرانی ها دیگر رنگ و بوی گذشته را ندارد و به غذاهای مضر و فست فود آلوده شده است.
وی با تاکید بر مصرف بیشتر لبنیات، سبزیجات و آبزیان اظهار داشت: باید تلاش کنیم هزینه ها و قیمت این مواد در حدی باشد که مردم قادر به تهیه آن باشند.
دکتر هاشمی با بیان این که در دولت یازدهم کارهای زیادی در زمینه سموم کشاورزی در حوزه وزارت جهاد کشاورزی انجام گرفته است، تصریح کرد: کاهش فروشگاه های غیر مجاز سموم کشاورزی و جایگزینی سموم شناسنامه دار از جمله این اقدام های موثر است که جای تشکر دارد.
وی یکی از برکات لغو تحریم ها را در حوزه سلامت غذای مردم دانست و گفت: امروز باید سموم کشاورزی با کیفیت از شرکت های خارجی معتبر خریداری و مورد استفاده قرار گیرد.
هاشمی اذعان داشت: وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی گلوگاه ها را برای تامین سلامت غذا شناخته و در حال اصلاحات امور هستند به طوری که اکنون اوضاع غذای مردم به لحاظ سلامت، نگران کننده نیست.
وی افزود: برخی می خواهند مردم را در حوزه غذا و آشامیدنی نگران کنند و حضور این دو وزارتخانه می تواند بازدارنده شایعات باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پیشنهاد انتقال تولید واکسن های انسانی به حوزه این وزارتخانه و انستیتو پاستور استقبال کرد و گفت: ما بهتر است کار تحقیقات و پژوهش را در مورد واکسن ها انجام دهیم و تولید را به بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان واگذار کنیم.
وی یادآورد شد: تا کنون 30 شرکت دانش بنیان در حوزه وزارت بهداشت (انستیتو پاستور) راه اندازی شده است.
نظر خود را اضافه کنید.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش