مسئولین اجرایی با پژوهشگران و محققین جهت حل معضل کشاورزی استان فارس، نشست داشتند.

 

محمد مهدی قاسمی با بیان اینکه فضای کسب وکار در استان فارس بر اساس کشاورزی شکل گرفته و سایر کسب و کارهای دیگر به نوعی متاثر از کشاورزی است، افزود: وضعیت درآمدی کشاورزی در سال های اخیر متاثر از خشکسالی تا حدودی کاهش پیدا کرده و به وضوح شاهد رکود در سایر بخش ها با سرمنشا کشاورزی هستیم.

قاسمی با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی در کنار پایداری منابع آب و خاک،  نیازمند همفکری بین محققین، کارشناسان و اساتید و با استفاده تکنولوژی نوین و بکارگیری راهکارهای عملیاتی است،  افزود: با استفاده  از تجربه سایر کشورها با بومی سازی بر چالش ها فائق بیایم.

قاسمی تصریح کرد: چالش های بخش کشاورزی در زمینه های مختلف شامل: کاهش کیفیت و کمیت آب، عدم وجود بازار متشکل در حوزه کشاورزی، نوسانات قیمت محصولات کشاورزی ، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار، نیاز به شکل گیری زنجیره تولید، نبود قرارداد خرید بین کشاورزان و کارخانجات از جمله مشکلات بخش کشاورزی بوده ، که با هم اندیشی قابل حل است.

وی با اشاره به اینکه کشت گلخانه ای روشی جهت افزایش بوده و علی رغم تسهیلات ارزان قیمت کشاورزان تمایل زیادی به این نوع کشت نداشته، افزود: شاید دلیل عمده آن عدم تولید اقتصادی گلخانه در سنوات گذشته بوده که با ارائه راهکار و تعیین نوع محصول با صرفه اقتصادی تر جهت تولید در شرایط گلخانه ای و استفاده از قوانین ومشوق ها  به این مهم دست یابیم.

ابر چالش ها بر نبوغ مدیریتی افراد غلبه می کنند.

در حاشیه این نشست، رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، با بیان اینکه به دنبال پل های ارتباطی قوی تر بین  دانشکده و مرکز تحقیقات به عنوان بازوهای تحقیقی و پژوهشی استان و از سوی دیگرسازمان جهاد کشاورزی و بخش خصوصی، به منظور پشت سر گذاشتن بخشی از بحران ها هستیم، افزود: در غیر اینصورت ابر چالش ها بر نبوغ مدیریتی افراد غلبه می کنند.

محسن عدالت با اشاره به اینکه استان فارس در کشاورزی سرآمد بوده و صنعت چندان پیشرفته ای در استان نداشته، افزود: حل مسائل و مشکلات کشاورزی، آب و محیط زیست استان برپایه علمی و با همفکری ضروری بوده، تا ماحصل تبادل افکار و آرا تبدیل به یک سندی برای توسعه کشاورزی استان گردد.

عدالت تصریح نمود: اگرچه همکاری بین تحقیقات و اجرا در گذشته وجود داشته اما به دلیل عدم تدوین مسیر حرکت مشخص به هدف مطلوب دست نیافتیم، بنابراین تغییر نگرش جهت دستیابی به نتایج ملموس¬تر ضروری است.

مشکلات کشاورزی استان فارس را به ۷ چالش اصلی تقسیم شد.

در ادامه این نشست رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، با بیان اینکه به منظور حل چالش کشاورزی بایستی تحقیقات هدفمند صورت گیرد، افزود: مشکلات استان فارس را در بخش کشاورزی در قالب ۷ چالش اصلی تقسیم بندی کردیم و طرح های تحقیقاتی پس  از بررسی این مشکلات اولویت بندی می شود.

ابراهیم زارع گفت: این ۷ گروه شامل کم آبی، علوم دامی و تغذیه، حاصلخیزی و شوری خاک،تولید محصول سالم، کاهش ضایعات، توانمندسازی بهره برداران و الگوی کشت و بازاراست.

وی افزود: در الگوی کشت و بازار؛ گیاهان دارویی، گلخانه، محصولات اساسی زراعی و محصولات اساسی باغی شناسایی شد.