به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، صفدر نیازی شهرکی در سفر به استان فارس و بازدید از قنوات و کانال های انتقال آب شهرستان های بوانات و خرمبید، گفت: باید با تبدیل کانال های انتقال آب خاکی به بتنی و مرمت و لایروبی قنوات و همچنین‌ احداث استخر ذخیره آب، خسارت وارده به کشاورزان را به حداقل برسانیم. به گفته وی؛ با وجود منابع اعتباری و قراردادی که با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده بحث انتقال آب با لوله و مرمت و لایروبی قنوات در دستور این معاونت قرار دارد. این مقام مسئول با بیان اینکه تصمیمات خوبی در زمینه تولید ملی و در بحث شبکه های آبیاری اتخاذ شده، تصریح کرد: علاوه بر تخصیص اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی به استان فارس، مقرر شد این اعتبار ۲۰ درصد دیگر نیز افزایش یابد. وی، به تصویب اعتبار ۲۸ میلیارد تومانی از ردیف ملی در بحث قنوات استان فارس اشاره کرد و افزود: تاکنون حدود ۶ میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده و امیدواریم از این طریق مشکل قنوات استان فارس حل شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، کتنا " Catena " نام مجله ای معتبر در سطح جهانی است که در زمینه تحقیقات اصلی میدانی و آزمایشگاهی علم خاکشناسی با هدف انتشار دانش جدید اقدام به چاپ مقالات علمی می کند. علیرضا اوجی، کارشناس مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان فارس دارای مدرک دکتری خاکشناسی است که با توجه به سوابق علمی- پژوهشی و تجارب ارزنده خود، مورد توجه اعضا هیات تحریریه مجله کتنا قرار گرفت و به عنوان داور آن انتخاب شد. وی، به عنوان نخستین پژوهشگر کشاورزی هسته ای از فارس موفق به اجرای پروژه ای با سازمان انرژی اتمی ایران تحت عنوان "بررسی زمان ماندگاری رادیو کربن ها تحت اقلیم های مختلف" شد. او پیش از این نیز با توجه به سوابق علمی در زمینه علوم هسته ای، به عنوان داور مجله " علوم و فنون هسته ای" انتخاب شده بود. مجله کتنا در پایگاه انتشارات الزویر " Elsevier " در کشور هلند به چاپ می رسد که به عنوان یکی از معتبرترین و بزرگترین ناشران علمی جهان، توانسته کتاب‌ها و سایر تولیدات علمی خود را با بالاترین سطح استاندارد منتشر کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر استان فارس، از سید مسعود سلیمان¬پور به عنوان پژوهشگر برتر حوزه علوم آبخیزداری در دو سطح ملی و استانی تجلیل شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، مهمترین دلیل کسب عنوان "پژوهشگر برتر ملیِ یافته محور" در بخش کشاورزی و منابع طبیعی را انجام پژوهش¬های مؤثر در حل مشکلات بخش اجرا در بحث فرسایش خاک عنوان کرد.
سلیمان پور تصریح کرد: یکی از مهمترین پروژه های انجام شده، شناسایی و معرفی پوشش گیاهی مناسب به¬ منظور مهار فرسایش خاک است.
وی به اجرای دو پروژه در حوزه فرسایش آبی اشاره کرد و گفت: کنترل و مهار انواع فرسایش‌های آبی و کاهش رسوب ناشی از آنها و ارائه راه‌حل‌های مدیریت خطر فرونشست زمین از دیگر اقدامات تحقیقاتی بود که منجر به کسب عنوان پژوهشگر برتر ملی برای اینجانب شد.
چاپ بیش از ۳۰ مقاله تخصصی در مجله های معتبر داخلی و خارجی، اجرای ۶ پروژه تحقیقاتی ملی، تألیف کتاب و نگارش دستورالعمل و نشریه فنی و ترویجی و انتقال دانش در قالب برنامه‌های تلویزیونی از جمله فعالیت های مهم این پژوهشگر برتر است.
سید مسعود سلیمان پور دارای مدرک دکتری علوم و مهندسی آبخیزداری با تخصص فرسایش و رسوب است و به عنوان جوان‌ترین دانشیار رشته تخصصی علوم و مهندسی آبخیزداری وزارت جهاد کشاورزی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس به عنوان عضو هیات علمی این مرکز فعالیت می کند.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس،  در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک در این استان، بیان کرد: تقویت و حاصلخیزی خاک کشاورزی از طریق افزایش ماده آلی خاک که در قالب طرح تهیه کمپوست از سالیان گذشته اجرا شده بود و از سال ۱۴۰۰ به صورت نظام‌مند دنبال شد از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در تهیه کمپوست غنی محلی از بقایای مواد دور ریز و موادی که در طبیعت یافت می شوند استفاده می شود، تصریح کرد: در سال گذشته ۶۷ سایت الگویی برای تولید این نوع کود در مزارع و واحدهای صنعتی داشتیم و امسال موفق به راه اندازی ۱۰ سایت جدید شدیم که در قالب سنتی و صنعتی کمپوست تولید می کنند.
ترویج و توسعه استفاده از کود کمپوست در مزارع و باغات و برگزاری دوره های آموزشی با عناوین مرتبط با حفاظت از خاک از دیگر اقداماتی بود که این مقام مسئول به آن اشاره کرد.
دهقان پور، افزایش ماده آلی خاک را کمک به ارتقاء ذخیره و نگهداری آب دانست و گفت: نگهداشت آب در اراضی کشاورزی می تواند علاوه بر باروری و حاصلخیزی خاک در کاهش مصرف آب نیز اثرگذار باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه خاک یکی از مولفه‌های اثرگذار در تولید محصولات کشاورزی است، اظهار کرد: یکی از رویکردهای ما در زمان کاشت و داشت محصولات کشاورزی استفاده بهینه از کودهای شیمیایی شامل ازته، پتاسه و فسفاته و سرک است.
وی افزود: عمل به توصیه کارشناسان فنی در مزارع و باغات و استفاده بهینه از کودهای پایه با رویکرد ارتقاء عملکرد در واحد سطح و افزایش تحمل گیاه به تنش های محیطی از جمله فعالیت های صورت گرفته برای باروری محصول است.
دهقان پور، حفظ و تقویت منابع خاک را از برنامه هایی دانست که در راستای سیاست های اصلی وزارت جهاد کشاورزی باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه طرح های آبخیزداری یکی از اقدامات بسیار موثری است که برای حفظ و نگهداشت آب در خاک و تغذیه سفره های آب زیرزمینی انجام می شود، افزود: ایجاد و تکمیل 75 طرح تغذیه مصنوعی دیگر نیز با استفاده از ظرفیت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برنامه ریزی شده است.
این مقام مسئول به برنامه ریزی برای اجرای طرح مرمت و بهسازی قنوات استان فارس به طول 280 کیلومتر، طرح انتقال آب با لوله به طول 140 کیلومتر به عنوان یکی از گزیدارهایی که می تواند به جلوگیری از هدرروی آب کمک کند و توسعه پوشش کانال های آبیاری به طول 130 کیلومتر به عنوان برخی از طرح های زیربنایی مشترک دیگر برنامه ریزی شده نیز پرداخت.
او با اذعان به اینکه برای اجرای طرح های مذکور بالغ بر 2600 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، اظهار کرد: بر اساس تفاهمی که بین وزارت جهاد کشاورزی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام شده است، قرارست 30 درصد از این مبالغ توسط قرارگاه و 70 درصد از منابع ملی و استانی تامین شود.
وی با اشاره به اینکه حفاظت از منابع پایه به خصوص منابع آب و خاک یکی از رسالت های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، اضافه کرد: استان فارس در طول تقریباً 9 سال گذشته با خشکسالی های متناوب و متوالی روبرو بوده که می طلبد در راستای آن تغییر اقلیمی که شاهدهش هستیم یک سری اقدامات تاب آوری را در مواجه با این شرایط اقلیمی داشته باشیم.
دهقان پور با بیان اینکه اقدامات مد نظر در دو حوزه سخت افزاری یا اقدامات ساختاری و اقدامات نرم افزاری یا غیرساختاری می شود از آن یاد کرد، ابراز کرد: برنامه های زیر بنایی شرح داده شده در حوزه اقدامات ساختاری است و با توجه به ظرفیت بسیار خوبی که از طریق انعقاد قرارداد بین قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و سازمان جهاد کشاورزی با محوریت استاندار محترم و موافقت فرماندهی ارشد سپاه استان ایجاد شده است، اجرای طرح ها دنبال می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در آذر ماه آتی مراسم نمادین کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی طرح های مشترک در حوزه های مختلف انجام خواهد شد، افزود: سعی خواهیم کرد به عنوان یک استان الگو و پیشرو اقداماتی را که در حوزه های ساختاری و سخت افزاری برای حفاظت از منابع پایه از جمله آب و خاک است را عملیاتی و پیاده سازی کنیم.
او با بیان اینکه نیازمند توجه ویژه به بخش کشاورزی استان فارس هستیم، گفت: این استان نقش برجسته ای در تولید غذا و تحقق امنیت غذایی دارد و به نوعی حدود 12 درصد از مجموع تولیدات غذایی کشور در این استان انجام می شود و این در حالی است که تنها حدود 6 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است و متناسب با نیاز خود به همان اندازه هم غذا برای خارج از استان تولید و صادر می نماید.
وی با بیان اینکه معتقد است استفاده از ظرفیت نهادهای مرتبط و ذی ربط می تواند چالش های بخش کشاورزی را مدیریت کند و آثار مشکلات را در حوزه های تولیدی کاهش دهد، افزود: یکی از مقولاتی که بایستی مورد توجه و عنایت قرار گیرد، توجه به ضرورت رعایت عدالت اجتماعی و اینکه اقدامات و فعالیت ها بایستی در مناطقی باشد که آن مناطق کم برخوردارند.