سرپرست دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت جهاد کشاورزی گفت: هسته گزینش سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از نظر نوع کارکرد و به روز بودن هسته ویژه ای است زیرا عملکرد هایی که بررسی شده، انعکاس هایی که ارائه می شود و رویکرد هایی که دارند بر چارچوب قوانین علمی انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ، احمد احمدی در سفر به این استان و با حضور در هسته گزینش این سازمان، ضمن بیان اینکه ارزیابی پرونده هایی که در هسته گزینش بررسی شده مورد توجه قرار می گیرد، افزود: برای بررسی عملکرد هسته های گزینش برنامه مدون دوره ای داریم، هر دو سال یا سه سال یک بار به هسته های گزینش استانی سر می زنیم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ارزیابی هسته ها شاخص بندی شده است، نظام ارزیابی در دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت جهاد کشاورزی، به یک نظام جامع تبدیل شده است و صرف بررسی پرونده ها نیست، اظهار کرد: در سال گذشته هسته گزینش سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در بین 32 هسته، برتر شد.

وی تشریح کرد: هسته گزینش سازمان جهاد کشاورزی استان فارس  رتبه اول در شاخص های ویژه را کسب کرده است از این رو به عنوان یک سطح برتر برای ما به شمار می آید؛ با وجود تعداد نیروی کم، حجم کار زیادی انجام دادند، با برنامه هایی که تدوین کردند، تغییراتی ایجاد کردند و تحولاتی موجب شدند تا کار به صورت علمی تر پیش رود و ارتقای سازمانی محقق شود.

احمدی با اشاره به اینکه سعی بر این است که از پیشرفت های جامعه عقب نباشیم و بتوانیم از ابزارهای نوین نیز برای انجام کارها استفاده کنیم، ابراز کرد: در هیئت مرکزی گزینش جلسات متعددی برای طرح ریزی فرآیندهای کارکردی برگزار می شود؛ برنامه هایی برای اصلاح و بهبود روش ها وجود دارد؛ هر چه کار ها روز آمد تر باشد موجب همسو تر شدن مراحل گزینش می شود.

وی به موضوع بهبود تعاملات هسته گزینش با منابع انسانی نیز پرداخت و اضافه کرد: قطعا باید یک سری ارتباطات و اطلاع رسانی ها فی مابین هسته گزینش و منابع انسانی داشته باشیم تا بدانند فرآیندها چیست؛ از داوطلبی که دعوت به گزینش می شود چه انتظاراتی داریم؛ باید برای او پیامی ارسال کنیم تا بعد بتوانیم از او بازخواست کنیم.

به گفته احمدی؛ توصیه شده مدیران هسته گزینش در جلسات مربوط به شورای مدیران حضور یابند تا از شرایط اطلاع پیدا کنند؛ مدیران ارشد دستگاه نیز از وضعیت نیروی انسانی آگاه شوند که این به سلامت اداری کمک می کند؛ مدیران هسته گزینش می توانند شناسایی کنند چه کسی با توجه به ویژگی هایی که دارد، می تواند در آینده پست مدیریتی بگیرد؛ این قابلیت ها تعاملات بیشتر با مدیران بالا دستی را باعث می شود.

سرپرست دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت جهاد کشاورزی به تشریح تفاوت های گزینش با سایر بخش های نظارتی مانند حراست و بازرسی نیز گریزی زد و تصریح کرد: همه افرادی که به صورت روزمزد، قراردادی، پیمانی و رسمی جذب سازمان‌های جهاد کشاورزی استان و دستگاه‌های تابعه آن‌ها ‌شوند، باید مراحل گزینش را سپری کنند.

به گفته احمدی؛ تا زمانی که حکم رسمی قطعی برای آن‌ها صادر نشده در مرحله تمدید قرارداد و تبدیل وضعیت باید از گزینش برای احراز صلاحیت آنها نظرخواهی شود؛ برای اشتغال در پست های حساس و مدیریتی بدون توجه به سوابق کاری گزینش ورود پیدا می کند.

وی با بیان اینکه سایر دستگاه‌های نظارتی در صورت دریافت گزارش تخلف از فرد یا افراد اقدام به بررسی می‌کنند، ادامه داد: بازرسی صرفا در صورت دریافت گزارش تخلف و حراست با دریافت گزارش تخلف و یا در صورت نتصابات وارد می شود .

هیئت مرکزی گزینش وزارت جهاد کشاورزی، 32 هسته گزینش در سازمان جهاد کشاورزی استان ها دارد ولی علاوه بر گزینش پرسنل جهاد کشاورزی، گزینش کارکنان ادارت تابعه را نیز برعهده دارد؛ در ادارات تابعه گزینش مستقل نداریم و تحت هسته گزینش سازمان جهادکشاورزی قرار دارد که این سیستم از جهاد سازندگی سابق نشات گرفته است.

 

رفتار کارکنان در مراکز جهاد کشاورزی معیار قضاوت کشاورزان

معاون دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برخورد کارکنان در مراکز جهاد کشاورزی باعث قضاوت عموم نسبت به وزارتخانه و نظام می شود، گفت: اگر بهترین کارها برای افراد انجام بدهید اما برخورد مناسبی نداشته باشید، باعث برداشت غلط می شود.

در ادامه مجید حکیمیان تصریح کرد: بهترین، متخصص ترین و متبحرترین افراد که باور به سازمان و نظام در آنان ضعیف است، اگر شناخت خوبی از نظام و سازمان پیدا کنند و خودشان را تطبیق دهند موفق می شوند.

وی با بیان اینکه تعریف  قرآن از افراد صالح، آدم هایی است که ایمان و باور دارند و برای کار خیر می شتابند، گفت: کارکنان مجموعه جهاد کشاورزی برای رشد کشاورزی مملکت و حل مشکلات زمین و اراضی بشتابند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گزینش وزارت جهاد کشاورزی جزو گزینش های برتر و فنی است، اظهار کرد: اگر بخواهیم خشک و سفت باشیم باید بالای 15 درصد گزینش افراد منفی شود ولی آمارها می گوید یک درصد منفی داریم و 15 درصد اصلاح می کنیم؛ این کار بزرگی است که گزینش انجام می دهد.

حکیمیان با یاد آوری اینکه در گزینش مهندسین ناظر فقط حدود 2 درصد داوطلبین منفی شدند و در مراحل تجدید نظر تقریبا 0.6 درصد وارد سیستم نشدند، بیان کرد: ابزار کنترل فقط در گزینش است، مسیر اصلاح وجود دارد و نگاه ما به سمت اصلاح است تا رد کردن.

وی با تاکید بر اینکه رد صلاحیت دلیل بر تخلف افراد نیست بلکه موضوع توانایی است، افزود: وقتی صلاحیت اخلاقی مطرح می شود یعنی توانایی اخلاقی دارد، وقتی چیزی به عنوان ضعف مطرح می شود ناگزیر هستیم که تذکر دهیم یا رد صلاحیت کنیم.

حکیمیان با اشاره به اینکه راز داری یکی از ویژگی های مهم و سخت برای هر انسان مومن و معتقد است، اضافه کرد: راز نگهداری در گزینش که آبروی افراد مطرح است صدها برابر اهمیت ویژه دارد.

معاون دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در گزینش چند ویژگی دیگر نیز سرآمد ویژگی ها است، گفت: افراد شاغل در گزینش باید مومن، معتقد و متعهد باشند و با استقلال رای تحت تاثیر فشار های سایر مسئولین قرار نگیرد.