به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي ،كارگاه آموزشي با عنوان "فراوری ضایعات گوجه فرنگی" به همت مدیریت هماهنگی ترویج در تاریخ دوشنبه 1397/01/27 و با حضور 53 نفر (32 زن و 21 مرد) از كارشناسان شهرستانهاي شيراز، ارسنجان، پاسارگاد، فیروزآباد، كازرون، مرودشت، خنج، لار، قیر و کارزین، سپیدان و فراشبند و همچنین تعدادی از کارشناسان شرکت های فراوری گوجه فرنگی در راستای آموزش كارشناسان و بهره برداران جهت مديريت پسماندهاي بخش كشاورزي در سالن جلسات مديريت جهاد كشاورزي شهرستان شيراز برگزار گرديد.

در ابتدا  خانم شمس الملوک همیری كارشناس ترويج مديريت هماهنگی ترویج سازمان در خصوص فرایند تولید و میزان ضایعات و پسماندهای محصول گوجه فرنگی توضیحاتی را ارائه نمودند. به گفته ایشان در فلوریدای آمریکا از میوه های نامناسب برای فروش که راهی زباله دان میگردند برق تولید میگردد. همچنین تفاله های باقیمانده از فراوری گوجه فرنگی (پوست و بذر) هم دارای ارزش غذایی هستند که معمولا در خوراک دام و طیور و آبزیان از آن استفاده میشود. همیری هدف از برگزاری این کارگاه را ارائه راهکارهای مناسب توسط محقق محترم جهت استفاده بهینه از اینگونه ضایعات عنوان کرد.

در ادامه، آقای دکتر جوکار محقق محترم مرکز تحقیقات در رابطه با عوامل موثر در ایجاد ضایعات و پسماندهای کشاورزی، ترکیبات گوجه فرنگی، ترکیبات تفاله گوجه فرنگی (پوست و بذر)، ارزش غذایی و صنایع جانبی هرکدام اطلاعاتی را به شرکت کنندگان انتقال دادند و در پایان نیز پاورپوینت اطلاعات ارائه شده جهت ارسال به کلیه شهرستانهای شرکت کننده در اختیار آقای خوشوقت نماینده مدیریت صنایع قرار گرفت.