به گزارش خبرنگار "پرتو امید"، محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مراسم افتتاح این کارگاه آموزشی ضمن خوشامد گویی به حاضرین در این کارگاه آموزشی، گفت: ایجاد باغات دیم مثمر در اراضی شیبدار از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی می باشد و استان فارس نیز به دلیل استعداد طبیعی، اقلیمی و رغبت بهره برداران در این زمینه در کشور پیشتاز می باشد.
وی افزود: استان فارس قطب باغبانی کشور می باشد و بیش از 15.5 درصد محصولات باغبانی کشور در استان فارس تولید می شود و این استان با توجه به این که دارای اقلیم 4 فصل می باشد یک ایران کوچک می باشد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: زراعت دیم در اراضی شیبدار با تولید 700 تا 1000 کیلوگرم محصول، مناسب نمی باشد و بایستی این مزارع به باغات مثمر دیم تبدیل شوند، ضمن این که کاهش فرسایش، کاهش سیلاب، نفوذ بیشتر آب، جلوگیری از تبخیر 70 درصدی آب باران، استفاده از آب سبز و ... از مزایای ایجاد باغات مثمر دیم در اراضی شیبدار می باشد.
قاسمی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: عزم مسوولین محلی، مدل کسب و کار، داشتن و شیوه نامه اقدام و زمان اجرایی کار از جمله کارهایی است که بایستی در جهت اجرایی شدن این طرح انجام شود.
وی در خاتمه سخنان خود تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در هر منطقه می توان با ایجاد باغات مثمر دیم در اراضی شیبدار در بهره وری هر چه بیشتر از آب و خاک و همچنین بهتر نمودن معیشت مردم استفاده نمود.
بنا به این گزارش در ادامه این کارگاه آموزشی حاجی وند مدیرکل میوه های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه بلند مدت بایستی 500 هزار هکتار توسعه باغات مثمر دیم در اراضی شیبدار انجام شود.
وی افزود: در سال 96 نیز بایستی در بیش از 60 هزار هکتار از اراضی شیبدار توسعه باغات دیم در کشور انجام شود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: هدف اصلی از اجرای طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار استفاده از روان آب ها و استفاده از آب سبز در جهت افزایش بهره وری در اراضی دیم می باشد.
حاجی وند در ادامه سخنان خود بیان داشت: تشکیل دبیرخانه توسعه باغات در اراضی شیبدار، تشکیل ستاد ملی و ابلاغ مصوبات جلسه، فعال نمودن کارگروه فنی، برنامه ریزی در جهت برگزاری کارگاه آموزشی در سطح ملی و استانی، تدوین دستورالعمل کلی طرح با عنوان ضوابط و معیارهای علمی و کاربردی در کمیته فنی، هماهنگی در جهت اخذ دستورالعمل های استانی به منظور بازنگری و همسان سازی، ارسال فرم نظام بهره برداری به استان ها، تهیه توجیه فنی و اقتصادی طرح برای اخذ موافقت نامه با هماهنگی دفتر برنامه و بودجه، برنامه ریزی در جهت اجرای طرح پایلوت یکپارچه شامل مدیریت بستر، روان آب، سامانه های آبگیر و آبریز مدیریت باغ در 4 استان، اخذ برنامه اجرایی استان ها به تفکیک شهرستان ها جهت عملیاتی نمودن برنامه سال 96، هماهنگی در جهت تولید نهال مورد نیاز استان ها، تشکیل آرشیو فنی و پایگاه اطلاع رسانی و ... از جمله اقدامات انجام شده در جهت اجرای طرح توسعه باغات مثمر دیم در اراضی شیبدار می باشد.
وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: در سال 1395 بیش از 29575 هکتار توسعه باغات دیم مثمر در اراضی شیبدار در کشور داشته ایم که از این میزان استان فارس با اجرای بیش از 15950 هکتار در این زمینه مقام اول را در کشور به خود اختصاص داده است و این استان به عنوان استان پیشرو در این زمینه در کشور محسوب می گردد.
مدیر کل میوه های سرد سیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: ترویج، آموزش، تحقیقات، مکانیزاسیون و بیمه از بسترهای پشتیبان اجرای طرح توسعه باغات دیم مثمر در اراضی شیبدار می باشد.
هدف اصلی استفاده از آب سبز در جهت افزایش بهره وری در اراضی دیم می باشد
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش