در این مراسم پاکاری ضمن اظهار تشکر از برگزار کنندگان و شرکت کنندگان در این جشنواره، پیام رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس را به حضار اعلام کرد و در ادامه به اختصار با توجه به مطالب مطرح شده توسط دو نفر از باغداران در جلسه،به عملکرد این سازمان اشاره کردو بیان داشت: هدف از این جشنواره بحث شکر گذاری از نعمت هایی است که خداوند متعال به مردم عطا کرده است.

 

وی افزود: استان فارس یکی از قطب های باغبانی کشور است که رتبه اول از لحاظ سطح تولید محصولات باغی کشور را دارد، 13% سطح زیر کشت باغداری کشور با 130هزار هکتار باغات آبی و 150 هزار هکتار باغات دیم در این استان واقع شده، که در این خصوص شهرستان ممسنی و دشمن زیاری با داشتن 18000 هکتار سطح زیر کشت انگور یکی از بزرگترین باغات انگور دیم جهان محسوب می شود که محصول بی نظیر و منحصر به فردی در خصوص غوره را تولید می کند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: 16% تولید محصولات باغی کشور مربوط به استان فارس است و عملکرد خوبی که محصولات دارد زبان زد خاص و عام می باشد و نیز 16 محصول باغی این استان در کشور رتبه اول تا چهارم را به خود اختصاص داده است که بین آن ها انگور رتبه اول را دارد.
وی در ادامه تصریح کرد در این منطقه میانگین تولید عملکرد انگورتقریباً 10 تن است و البته عملکرد بعضی از باغات نسبتاً خوب نیست و در مقابل بعضی از باغات که عملیات به زراعی و به باغی انجام می دهند. عملکرد بالای 18 تن در هکتار را هم دارند.
وی در ادامه در خصوص صنایع تبدیلی و فرآوری گفت:یکی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی بحث سرمایه گذاری در خصوص صنایع تبدیلی می باشد و ما هیچگونه محدودیتی در خصوص موارد اعتباری و تسهیلاتی به سرمایه گذاران در این مورد نداریم و دست تمامی بزرگواران و سرمایه گذارانی که در این زمینه بخواهند کار کنند را به گرمی می فشاریم. این مقام مسئول در ادامه به جاده دسترسی بین باغات اشاره کرد و گفت: ما مسافتی در حدود 100 کیلومترراه را پیش بینی کرده ایم ولی با توجه به محدودیت منابع مالی که سالانه تقریباً بین 5 تا 10 کیلومتر از این جاده ها راه گشایی می شود،کفاف منطقه را نمیدهد و نیاز به منابع اعتباری بیشتری می باشد. همچنین در بحث دامداری سنتی، محدودیتی برای صنعتی کردن واحد های دامداری سنتی نداریم و متقاضیان می توانندبه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها مراجعه و درخواست هایشان را ارائه نمایند. پاکاری در ادامه گفت: در هفته گذشته تشکیل صندوق داشت صورت گرفت در شهرستان انشاالله با راه اندازی این صندوق بحث صنایع تبدیلی، فرآوری و بازاریابی مشکلات خصوصاً انگور کاران و باغداران حل خواهد شد. وی افزود: ما دنبال زنجیره تولید هستیم نه مصرف، یعنی زنجیره تولید به مصرف که در جهاد کشاورزی و در استان توزیع شود و این هم به جز حمایت و مدد خود شما عزیزان جوابگو نیست و باید در کنار هم بتوانیم این کار را انجام دهیم و این مشکلی که زحمت را شما می کشید و دلالان و واسطه ها عمده سود را می برند را حل کنیم و دست آن ها را کوتاه نماییم، که این تولید و ارزش اقتصادی به بدنه کشاورزی و باغداران برسد.
وی خاطر نشان کرد ما در مناطق مختلف سایت های الگویی راه اندازی کردیم و آخرین یافته های تحقیقاتی در این سایت ها راه اندازی می شود و در همین منطقه،شاهد فعالیت باغداری که 18 تن عملکردش می باشد و عملکرد مناسبی را دارد، می باشیم و این نتیجه حاصل اجرای کامل عملیات ترویجی است کهمنجر به، به وجود آمدن باغ الگویی شده است و خواهش داریم باغداران متناسب با عملیاتی که تعریف می شود، این عملیات به زراعی را انجام دهند تا به آن عملکرد اقتصادی برسند، چرا که زمانی که غوره قیمتش به کیلویی 800 هم برسد وقتی عملکرد آن بالای 10 تن برسد جوابگوی هزینه ها هست ولی زمانیکه عملکرد مناسبی در باغات نداشته باشیم این سبب می شود که عملکرد اقتصادی نیز نداشته باشیم و باعث ضرر و زیان برای باغداران می شود.
پاکاری در خاتمه سخنانش گفتامسال برای احداث باغات دیم مثمر در قالب طرح های باغداری و ماده 3 واگذاری از 20 هزار هکتار از اراضی شیب دار شناسایی شده است که یکی از مناطق مستعد برای توسعه باغداری همین منطقه است و انشاالله با هماهنگی ای که انجام می دهیم بهره برداری از این اراضی را در اختیار باغداران قرار دهیم تا یک چرخه اقتصادی و تولید اقتصادی برای باغداران منطقه داشته باشد.
به گزارش " پرتو امید " در ادامه این جلسه پارسایی با توجه به طرح موضوع کشاورزان این منطقه با بیان سخنانی گفت: در راستای حفاظت از منابع طبیعی، با سایر نمایندگانپیگیری می کنیم تا انشاء الله یک پایگاه حفاظتی در این منطقه احداث شود جلوی قاچاق جنگل و ذغال گرفته شود.
وی در ادامه تأسیس شرکت تعاونی را راه حل تغییر وضعیت در این منطقه دانست و افزود: از چند هزار نفر جمعیت دشمن زیاری، یک تعاونی هزار نفری تشکیل دهید، این قول را می دهیم 30 میلیارد تومان تسهیلات با 4% با تضمین خود محل اجرای طرح برای شما بگیریم، ولی خوب ما که نمی توانیم بیاییم برای شما تعاونی تشکیل بدهیم و بقیه کارها را انجام دهیم، شما یک حرکت بکنید ما هم تمام قد حمایت می کنیم.
پارسایی در ادامه ضمن بیان این مطالب که نمی دانم این امکانش باشد یا نه، اظهار داشت: ما از مجلس پیگیری می کنیم و دوستان جهاد کشاورزی هم پیگیری کنند که با توجه به اینکه محصولات غوره و انگور دیم، به منابع آبی کمک می کنند، آن ها را جزومحصولاتی محسوب نمایندکه به سمت خرید تضمینی پیش برویم، تا بخش زیادی از مشکلات حل شود.
وی در ادامه با اشاره به علت حضور خود و رضایی در این جشنواره گفت: من خواهشم این است که انتقاد کنید و ما و دیگر مسئولین آن را می پذیریم ولی نق نزنید، چرا که نق زدن با انتقاد کردن دو چیز متفاوت است و باید با لحن درست مطالب را ادا نمایند.
وی تصریح کرد: برای ارزشمند کردن و فرآوری کردن محصولات کشاورزی شما منتظر سرمایه گذار نباشید من بعید میدانم سرمایه گذاری بیاید اینجا ولی با این وام بسیار کم بهره که ما می توانیم برای شما تهیه کنیم می شود گره از مشکلات باز کرد و دست دلالان از این مسیر کوتاه کرد و انگور و غوره در خود این بخش فرآوری شود.
در خاتمه این مراسم گودرزی خطاب به مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ممسنی و رییس اداره تعاون روستایی این شهرستان گفت: اولین جشنواره پارسال برگزار گردید. ما می بایست قبل از برگزاری این جلسه بررسی می کردیم که چه اتفاقاتی در طول این یکسال افتاده است که جشنواره دوم را برگزار کنیم و اگر امروز هم جمع بندی ها یی که بعداً خواهم گفت عملی نشود به نظر من دیگر سومی را برگزار نکنید یعنی باید جلسه برای عمل و برای نتیجه باشد این دوستان عزیزان قدم اول که انجام می دهید، صندوق حمایت از کشاورزی شکل گرفته است این صندوق با 41% دولت و 51%کشاورزها اعتبار اولیه تقریبا آماده است و کشاورزان عزیز مشارکت داشته باشند. پس این صندوق حمایت از بخش کشاورزی که کار بسیار مهمی است می خواهیم روی این کار نتیجه بگیریم.
وی افزود: برای برطرف شدم مشکلات، حتماً تعاونی تشکیل دهید البته شما باید از درون جامعه کشاورزی و از بین همه باغداران، تعاونی ها و اتحادیه ها آن را تشکیل دهید و مدیر جهاد کشاورزی و تعاون روستایی شهرستان در این راستا حتماً اطلاع رسانی کنند و نیز به کشاورزان باید آموزش داده شود، جلسه بگذارید و توجیهشان کنید، کشاورزان دانه درشت و کشاورزانی که استطاعت مالی بیشتری دارند و احیاناً در شیراز هم ساکن باشند را پیدا کنید.
وی تصریح کرد: ما از طرح های اشتغالزا حمایت می کنیم و به شدت پیگیر مطالبات شما هستیم.