سطح زیرکشت محصولات سبزی وصیفی استان در سال زراعی 97-96  بالغ بر63 هزارهکتاررسیده  است که به عبارتی 9/7درصدازسطح زیرکشت کل کشوررا شامل می شود .پیش بینی می شود  از سطح مذکور تولیدی بالغ بر2650000 تن انواع محصولات سبزی و صیفی برداشت شود  .این مقدار تولید حدود 6/10 درصدازکل تولیدمحصولات سبزی و صیفی کشوررا به خود اختصاص می دهد  . لازم به ذکر است  با توجه به تداوم خشخسالی های اخیر استان، سطح زیر کشت و تولید  محصولات سبزی و صیفی استان نسبت به آمار پنج سال گذشته آن بترتیب  حدود 30000هکتارو1300000 تن  افت  داشته است .

در خصوص  زمان تولید لازم به توضیح است که با توجه به گستردگی استان و وجود اقلیم های متفاوت در فصول مختلف سال ،خوشبختانه امکان کشت وکار و تولید محصولات سبزی و صیفی در تمام فصول سال در استان مهیا می باشد. حدود 75درصد تولید محصولات سبزی و صیفی استان تولید تابستانه پاییزه بوده که در شهرستان های معتدل و سرد سیر استان صورت می پذیرد  .از مابقی تولیدمحصولات سبزی و صیفی استان ،  21درصد در فصل بهار و 4درصد در فصل زمستان به بهره برداری  می رسد

 

از جمله اقدامات قابل توجه در استان در طی چند سال اخیر در خصوص افزایش سهم تولید کننده از تولیدو همچنین بهره وری آب در تولید محصولات سبزی و صیفی می توان به مواردی از جمله

توسعه کشت نشائی  محصولات سبزی و صیفی در سطح 20000هکتار که منجر به کاهش آب مصرفی به میزان 40میلیون متر مکعب شده ویا به کشت های زیر پلاستیکی (تونلی )در سطح 25000هکتار و اصلاح سیستم آبیاری و استفاده از مالچ های پلاستیکی در سطح 56000که در مجموع باعث صرفه جویی در آب مصرفی به میزان 168میلیون متر مکعب را در هر سال زراعی بدنبال داشته است 

 

همچنین جهت افزایش درصد کمیت و سلامت  محصولات سبزی و صیفی استان می توان به اجرای  برنامه های از جمله سنجش پایش نیترات  ، حذف سموم شیمیایی در مبارزه با آفات از طریق جایگزینی سموم گیاهی و مبارزه بیو لوژیک به جای آن  ،تغذیه بهینه از طریق آزمون خاک و مصرف کود های ریزمغذی و کود کمپوست غنی شده اشاره نمود که کماکان در دست اجرا و پیگیری می باشد