مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس معتقد است کاهش دما باعث شده تا حرکت ملخ به سمت استان فارس با کندی مواجه شود.
حمید دبیری با بیان این که پیش بینی های قبلی از ریزش و هجوم ملخ های صحرایی به استان فارس در بهمن ماه حکایت داشتند، اظهار داشت: خوشبختانه رصدها و پایش های انجام شده نشان می دهد که هنوز مسیر این آفت به سوی استان فارس تغییر پیدا نکرده است.
وی یکی از منشاء های هجوم ملخ به کشور و استان فارس را کشور عربستان عنوان کرد و ادامه داد: متأسفانه وضعیت عربستان خوب نیست و هنوز این احتمال وجود دارد که ملخ های این کشور به سمت ایران ریزش داشته باشند اما به نظر می رسد سرمای هوا حرکت آن ها به سمت ایران را با کندی مواجه کرده باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین از ردیابی ملخ های صحرایی در بیش از 80 هزار هکتار از مزارع استان خبر داد و گفت: در پی بررسی های انجام شده خوشبختانه هنوز ردی از ملخ ها ثبت نشده است.
دبیری گفت: در حال حاضر اقلام ضروری مبارزه با آفت ها همچون سموم و ماشین آلات مورد نیاز تا حدود زیادی تأمین شده و از این لحاظ با مشکل خاصی مواجه نیستیم و اگر هجومی رخ دهد حداقل برای 15 هزار هکتار مبارزه با آفات آمادگی کامل وجود دارد.
وی با اشاره به این که تلاش ها برای جذب اعتبارات بیشتر برای مبارزه گسترده تر با آفات مزارع و باغات ادامه دارد، ابراز کرد: در موضوع مبارزه با آفت ها مدیریت بحران مسئله مهمی است، در واقع آن چه که ما با آن مواجه می شویم در سال اول مواجهه ماهیتاً بحران است و در سال های بعد رویدادی است که باید مدیریت شود و استان فارس در این زمینه از تجربه کافی برخوردار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با ابراز خرسندی از وضعیت مناسب انبارها و آمادگاه ها این مجموعه گفت: اخیراً دو خودروی جدید برای مبارزه با آفت ها نیز به مجموعه حفظ نباتات تحویل داده شده که در افزایش توان مبارزاتی ما موثر است.
وی تأخیر در هجوم ملخ ها را به نفع کشاورزان توصیف کرد و گفت: هر چه این هجوم دیرتر اتفاق بیافتد بهتر است چرا که کشاورزان فرصت می کنند کشت های شتوی خود را برداشت کنند.
قوانين و مقررات
اشتراک
گزارش