هر ساله در یک بازه زمانی مشخص، یک اتفاق خاص آب و هوایی در جنوب شرق آسیا اتفاق می افتد که حیات میلیونها انسان به آن گره خورده است.

رئیس اداره آمار و فن آوری اطلاعات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: ثبت اطلاعات باغی 1399 در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی از تاریخ 99/03/01 شروع گردید.

به گزارش روابط عمومی دفتر فن آوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، این جلسه با حضور غلامعلی مقصود بیگی مشاور تعالی سازمان ، جعفر صبوری پورمعاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، حسین صحرائیان جهرمی رئیس تیم تکنولوژی، فاطمه اکبری دبیر تیم تکنولوژی و اعضاء تیم تکنولوژی تشکیل شد.

رئیس دفتر فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برای اولین بار در کشور با هدف برآورد دقیق و مکان محور سطوح کشاورزی " نقشه اطلس کشاورزی" به کمک فن آوری سنجش از دور ماهواره ای در این استان تهیه شد.

کارگاه آموزشی ویژه رابطین GIS

در تاریخ 98/02/16 کارگاه آموزشی ویژه رابطین GIS شهرستان های شیراز، پاسارگاد، سپیدان، فیروزآباد، بوانات، آباده، اقلید، خرمبید و با حضور نماینده مرکز آموزش بعثت جهت مشارکت در طرح برآورد سطح زیرکشت گندم سال زراعی 98-97 به کمک سنجش از دور برگزار گردید. در این دوره رابطین با نحوه برداشت نمونه های تعلیمی براساس دستورالعمل تدوین شده و همچنین نحوه راستی آزمایی پلی گون های سطح سبز در آبادی های منتخب آشنا شدند.

در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی

 سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی،  بر اساس دستور مقام عالی وزارت طراحی و در اختیار سازمان های جهاد کشاورزی استان ها قرار گرفته است. هدف از طراحی این سامانه ، ساماندهی آمار و اطلاعات بخش کشاورزی به ویژه انجام «سرشماری» از تعداد بهره برداران و نوع فعالیت آنها می باشد و خرید تضمینی محصولات کشاورزی براساس این اطلاعات بهره برداران سامانه صورت می گیرد.

برای این کار علاوه بر اسامی و اطلاعات هویتی کلیه تولیدکنندگان گندم ، برای هر کشاورز سطح زیر کشت و میزان پیش بینی تولید گندم نیز در سامانه جامع پهنه بندی ثبت شده است و از آنجا که خرید تضمینی از طریق شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 3 استان فارس انجام می پذیرد، این شرکت با طراحی یک سامانه (گسترش) و اتصال به سامانه جامع پهنه بندی، اطلاعات تولید کنندگان را بازیابی کرده و پس از تطبیق اطلاعات ثبت شده با میزان گندم تحویلی، نسبت به خرید و پرداخت وجه آن اقدام  می نماید.

تا این تاریخ (98/01/29) تعداد  67885  کشاورز گندم کار، در کل استان در سامانه ثبت نام شده اند که برای این تعداد بهره بردار، سطحی حدود  بیش از 400 هزار هکتار و پیش بینی  حدود 1.6 ملیون تن (عدد واقعی سطح و تولید موکول به برداشت و خرید خواهد بود) ثبت شده است .

از مزایای این روش، شناخت کشاورز و تولید کننده واقعی، کوتاهی دست واسطه ها و دستیابی به یک آمار و ارقام کاملاً شفاف می باشد.     

 

 

سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی،  بر اساس دستور مقام عالی وزارت طراحی و در اختیار سازمان های جهاد کشاورزی استان ها قرار گرفته است. هدف از طراحی این سامانه ، ساماندهی آمار و اطلاعات بخش کشاورزی به ویژه انجام «سرشماری» از تعداد بهره برداران و نوع فعالیت آنها می باشد.