معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تغییر آرایش کشت در 13 هزار هکتار از مزارع اجرا می شود.

به گزارش خبرگذاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس ، حسین پژمان تغییر آرایش کشت را یکی از مهم ترین برنامه ها برشمرد و افزود: این روش دارای مزایای متعددی از جمله صرفه جویی حداقل 30 درصدی در مصرف آب، صرفه جویی در مصرف بذر، یکنواختی در سبز شدن و یکدست شدن مزرعه و سهولت در مبارزه با عوامل خسارت‌زا است.

وی اشاره ای به اثرات مثبت تغییر آرایش کاشت کرد و تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۱۴۰۰  هکتار از مزارع استان فارس با این روش کشت شد و در سال جاری نیز با استقبال قابل توجه کشاورزان و خرید بیش از ۳۵ دستگاه کشت روی پشته تاکنون، پیش بینی می شود حدود ۱۳ هزار هکتار از مزارع با این روش کشت شوند.

این مقام مسئول گریزی به محلول پاشی تلفیقی ریز مغذی ها با قارچ کش نیز زد و اظهار کرد: این روش افزایش عملکرد بین 600 کیلوگرم تا دو تن در هکتار را داشته است از این رو در سال زراعی پیش رو نیز این برنامه درسطح کل ۴۰ هزار هکتار اجرا خواهد شد.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط شیوع کرونا و به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی برنامه های آموزشی برای کارشناسان به صورت وبینار و ویدیو کنفرانس ارائه می شود و برای آموزش کشاورزان از ظرفیت صدا و سیما و همچنین تهیه کلیپ هلی آموزشی استاندارد استفاده خواهد شد.

پژمان افزود: در این ارتباط ارائه مطالب آموزشی در زمینه بهینه سازی مصرف بذر، تغذیه بهینه بر اساس آزمون خاک، برنامه معرفی انواع کارنده ها و مزایای کشت روی پشته، معرفی بذور گواهی شده ارقام جدید و در نهایت تغذیه تلفیقی همراه با قارچ کش در دستور کار است.

وی تاکید کرد: در هر شهرستان چهار مزرعه الگویی با رعایت اصول به زراعی، به نژادی و برنامه های پروژه ذکر شده برای بازدید بصری کشاورزان ایجاد خواهد شد و کشاورزان در مراحل مختلف از این مزارع بازدید خواهند کرد.