به گزارش خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس عنایت الله رحیمی در آیین روز درختکاری و کلنگ باغ موزه هنر، ضمن تبریک هفته منابع طبیعی، درختکاری را یک اقدام پسندیده و ارزشمند توصیف کرد و از اقدام شهرداری شیراز، شورای شهر و مدیران دستگاه‌های اجرایی برای برپایی چنین مراسمی که با هدف ترویج درخت کاری توسط مردم برگزار شده است، تشکر کرد.      

 

وی با بیان اینکه عرصه‌های منابع طبیعی همچون جنگل ها و مراتع میراث ارزشمند ملی ما هستند، عنوان کرد: با توسعه منابع طبیعی می توان یکی از اهداف اصلی توسعه پایدار در کشور را محقق کرد.

نماینده عالی دولت در استان فارس اظهار کرد: منابع طبیعی میراثی گرانبها است که از گذشته به ارث رسیده و ما باید آن را به آیندگان تحویل دهیم، بنابراین علاوه بر حفظ این میراث، توسعه آن نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

توسعه بیش از ۱۱ هزار هکتار جنگل کاری، نهال کاری و گل کاری

رحیمی همچنین به تلاش‌های صورت گرفته در استان فارس در راستای توسعه منابع طبیعی،خاطرنشان کرد: در عرصه منابع طبیعی در سال جاری بیش از ۱۱ هزار هکتار جنگل کاری، نهال کاری و گل کاری در انجام شده است که بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از آن جنگل کاری بوده که اقدامی بسیار پسندیده و خوب است.

استاندار فارس عنوان کرد: در شهر شیراز و ارتفاعات مشرف به آن نیز بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی منابع ملی برای توسعه فضای سبز و درختکاری به شهرداری واگذار شده است.  

وی به شهرداری شیراز پیشنهاد کرد:  برای هر شهروند سهمیه ای در حد یک تا ده درخت را با حفظ مالکیت دولت و شهرداری و منابع طبیعی در نظر بگیرد و خانواده هایی که تمایل دارند در حفظ و توسعه این درخت ها مشارکت کنند.   

رحیمی با اشاره به اینکه درختان در نظر گرفته شده برای کاشته شدن در ارتفاعات باید متناسب با اقلیم و شرایط منطقه باشد، گفت: این اقدامات سبب می‌شود ارتفاعات ما پوشیده از جنگل باشد و بتوانید طراوت و آرامش را به شهروندان هدیه دهیم.

وی ادامه داد: دستیابی به ارتفاعات سبز در شهر شیراز نیازمند ساز و کار و برنامه ریزی از سوی نمایندگان مردم در شورای شهر، شهرداری و دستگاه های متولی است.       

استاندار فارس درباره احداث باغ موزه هنر شیراز توسط شهرداری شیراز نیز ضمن ارزشمند دانستن این اقدام گفت: شهر موجودی زنده است که یک سیستم دارد و این سیستم متشکل از زیر سیستم های مختلفی است که باید هماهنگ عمل کنند.

 رحیمی شهر را به بدن موجودی زنده تشبیه کرد و افزود: توجه به موضوعات مختلفی همچون حمل و نقل، پل و ساختمان، امور فرهنگی، ساختار کالبدی و محتوایی، فضای سبز و گذران اوقات فراغت باید به صورت هماهنگ  باشد چرا که ناهمگونی در توجه به هر یک از این وجوه ،شهر را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.

توجه همزمان به همه نقاط شهر از دیگر موضوعاتی بود که به گفته استاندار فارس در مدیریت شهری مدنظر قرار بگیرد و شمال و جنوب شهر شاهد اقدامات توسعه‌ ای باشند    .

رحیمی با بیان اینکه اگر تنها پروژه‌های خشن بتنی در شهر ترویج یابند قطعا شهروندان از نظر آرامش روحی و ذهنی دچار مشکل خواهند شد، عنوان کرد:  اگر در کنار ایجاد تقاطع، خیابان‌ها و مهندسی ترافیک اقداماتی در قالب توسعه فضای سبز و ایجاد موزه حرکت کنیم، می‌توانیم بگوییم زیر سیستم‌های شهری ما هماهنگ عمل می‌کنند.

وی با اشاره به کارنامه اقدامات عمرانی، توسعه‌ای و اقتصادی دولت در فارس، عنوان کرد: نگاهی گذرا به این عملکرد نشان می دهد تحولی بزرگ و پیشرو در استان شکل گرفته است.         

این مقام مسئول با طرح سئوالی مبنی بر اینکه چرا عده‌ای تمایل ندارند مردم در جریان موفقیت‌های دولت و نظام قرار بگیرند، گفت:  برخی نمی‌خواهند بیان شود تا سال ٩٢ کمتر از ٢٠ شرکت دانش بنیان در فارس داشتیم اما امروز به بیش از ٢٠٠ شرکت رسیده است در حالی‌که اینها توفیقات فرزندان خدوم مردم در دولت و عملکرد جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: از دیرباز تا کنون از شیراز به عنوان شهر فرهنگ و ادب و اخلاق یاد شده و لذا در شرایط کنونی نیز نیازمند آن است که اخلاق و انصاف را در گفتار و کردار رعایت کنیم.

رحیمی با اشاره به برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا در آینده‌ای نزدیک، گفت: انتخابات  از برگ‌های زرینی است که در طول عمر انقلاب اسلامی رقم خورده  اما زمانی که به این ایام نزدیک می‌شویم بی اخلاقی‌هایی رخ می دهد و می‌بینیم که در یک مراسم رسمی، نام یکی از بزرگان فرهنگور برده می‌شود و شخصی برای اینکه خود را بزرگ جلوه دهد فعالیت‌های این فرهنگور را بی ارزش جلوه می‌هد در حالی که باید از بزرگان به بزرگی یاد کرد.

استاندار فارس با بیان اینکه ترویج این تفکر خیانت به مردم فرهنگ دوست و ادیب و شهید پرور شیراز است، گفت: این سخنان نامعقول حاصلی جز خدشه دار شدن جایگاه فرهنگی فارس و شیراز نخواهد داشت.

در آئین روز درختکاری عنوان شد:

باید در توسعه درختکاری و جنگل ها تلاش کرد

در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به منظور حفظ و صیانت از محیط زیست نسل های آینده باید برای توسعه درختکاری و جنگل ها تلاش کرد.

حسین پژمان تصریح کرد: یکی از چالش های اساسی که در دنیا وجود دارد بحث تغییرات اقلیمی است که بسیاری از مراقبت های زیست محیطی را نزد تمام دولت مردان و افرادی که در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند الزامی کرده است.

این مقام مسئول ضمن تشکر و قدردانی از تمام کارکنان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس و تبریک فرا رسیدن هفته منابع طبیعی افزود: در دنیا  بهترین راهی که برای مبارزه با بحث تغییرات اقلیمی توصیه شده  کاشت درختان جنگلی هست.

به گفته وی؛ برای بهره وری از راه کار ارائه شده مذکور، برآورد کرده اند در سطحی معادل  یک میلیارد هکتار باید کاشت درختان جنگلی صورت پذیرد تا تغییرات اقلیمی در همین حدود حفظ شود.

پژمان اظهار کرد: با توجه به ضرورت های مورد اشاره  وظیفه ما کاملا مشخص است که برای حفظ نسل آینده باید در توسعه درختکاری  و جنگل ها نهایت تلاش را داشته باشیم.

رونمایی‌های هفته منابع طبیعی در فارس

در ادامه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: در هفته منابع طبیعی که از پانزدهم اسفند آغاز می‌شود، دو طرح رونمایی خواهد شد که نخستین آن رونمایی از واحد مدیریت فناوری با هدف حفاظت و پایش منابع طبیعی این استان است.

 

 

عبدالحسن صمدنژاد با اشاره به نامگذاری هفته منابع طبیعی در سال جاری تحت عنوان " همه با هم جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی "،  ابراز کرد: با پیشرفت روز افزون علم و فن آوری و استفاده ازتکنولوژی های روز ، حفاظت از منابع طبیعی بیش از پیش اهمیت یافته چرا که با چنین روندی باید منتظر نابودی طبیعت باشیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در سال جاری در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، افزود: رونمایی از واحد مدیریت فناوری نوین یکی از مهمترین طرح های شاخص منابع طبیعی است که در راستای استفاده از تکنولوژی های  نو به منظور پایش و حفاظت از عرصه ها در این هفته افتتاح خواهد شد.

صمد نژاد ابراز کرد: همچنین در طرح هنگ امداد و نجات که اولین بار در استان فارس که در شرف راه اندازی است ،  شش هزار نیروی علاقه مند به طبیعت و داوطلب آموزش دیده و متخصص از گروههای مختلف از جمله اعضای بسیج سازندگی ،کوهنوردان و ورزشکاران تجهیز و در راستای حفاظت از عرصه ها با ادارات منابع طبیعی در سراسر استان همکاری خواهند کرد.

وی با اشاره به اهمیت عرصه های طبیعی و حفاظت از جنگلها و مراتع، اظهار کرد: زمان نفوذ یک لیتر آب در اراضی جنگلی حدود چهار دقیقه است درحالی‌که در مناطق بدون پوشش این زمان به حدود چهار ساعت افزایش می‌یابد که این موضوع نشانگر اهمیت و  ارزش منابع جنگلی در تقویت سفره های آب زیر زمینی  است.

این مقام مسئول ابراز کرد: دستیابی به اهداف مدیریت پایدار در حفاظت، احیاء و توسعه منابع طبیعی با  سازماندهی و نظم‌بخشی و مهم‌تر از همه جلب مشارکت مردم و تقویت روحیه کارگروهی و ترویج آن تحقق می یابد.

در این مراسم تعدادی نهال جنگلی در فضایی به وسعت 16 هکتار در باغ هنر شیراز توسط مسئولان و مردم کاشته شد.

پانزدهم اسفندماه به عنوان روز درختکاری نامگذاری شده و سرآغاز هفته منابع طبیعی است که تا بیست و دوم این ماه ادامه دارد.