استاندار فارس با تاکید بر اینکه داشتن سرزمین بالنده، پیشرو و رو به رشد در گرو توجه به منابع طبیعی و محیط زیست است، گفت: برای حفاظت از این منابع باید بارگذاری که بر روی آن محیط انجام می دهیم متناسب با توان اکولوژیکی آن محدوده و سرزمین باشد.

به گزارش خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس عنایت اله رحیمی در آئین رونمایی از طرح هنگ امداد طبیعت و افتتاح واحد مدیریت فناوری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان تصریح کرد: اگرتوان منابع طبیعی و محیط زیست را در بهره گیری ها از آنها در نظر نگیریم و بارگذاری بیش از اندازه داشته باشیم قطعا آن محدوده دچار مشکل خواهد شد.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه برای استفاده بهتر از فرصت‌ها و همچنین کاهش چالش‌ها باید اکشن پلن و برنامه‌های عملیاتی تدوین شود تا تحقق اهداف را به دنبال داشته باشد، افزود: اقدام امروز در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس ما را به سمت دستیابی به اهداف مد نظر سوق خواهد داد.

این مقام مسئول بکار گیری راهکار‌های علمی برای بهره‌وری از فرصت‌ها و جلوگیری از تکرار آسیب ها و رفع چالش های که پیش روی است را ضروری دانست و اظهار کرد: به منظور حفاظت از منابع طبیعی مدیریت مشارکتی بسیار موثر است؛ در واقع مدیریت مشارکتی این است که با بهره برداران خود همخوان شویم؛ عشایر، روستائیان، معدن داران و معدن کاران... به عنوان بهره بردار منابع طبیعی هستند که باید در امور مشارکت کنند و از توان اجرایی، فکری و برنامه ای آنها استفاده لازم را ببریم و با خرد جمعی کارها را پیش برانیم.

به گفته وی؛ استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های جدید در صیانت از منابع طبیعی قطعاً اثرگذار است و موجب کاهش هزینه‌ ها و همچنین  اشراف بیشتر و تسریع در دستیابی به اطلاعات خواهد شد.

رحیمی با بیان اینکه توسعه پایدار بر محیط زیست و در یک گستره وسیع تر بر منابع طبیعی منطبق است، افزود: فرصت های خوبی را در استان فارس پیش رو داریم، در حوزه منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع گونه های مختلف و در وسعت قابل قبول وجود دارد که به دلیل اقلیم گوناگون اعم از  گرم، معتدل و سرد از جنوب تا شمال شرایط مناسبی در اختیار بهره برداران گذاشته است.

وی ابراز کرد: حفاظت از جنگل به عنوان یک ثواب در اعتقادات و فرهنگ دینی ما مطرح است؛ طبیعتا حفظ جنگل و مرتع را به عنوان یک خدمت بزرگ برای انسانیت، میهن و هم وطنانمان تلقی می کنیم؛ گذشته گان ما و نسل امروز برای آب، جنگل و مرتع احترام قائل هستند و این را پیوسته در رزق و روزی خود می‌بینند.

او اضافه کرد: اگر به عشایر در طوائف و گروه ‌های مختلف آموزش داده شود و واقف شوند بر اهمیت موضوع، خود آنها سربازان خوبی برای حفاظت و نگهداری از این مراتع هستند، اما اگر بی‌مبالاتی شود و مورد توجه قرار نگیرند، به مضرات چرای بی رویه، قطع جنگل و از بین بردن گونه ها توجیه نشوند و آگاهی پیدا نکنند این فرصت خود می تواند به یک چالش بدل شود.

به گفته رحیمی؛ در کنار فرصت ها، چالش های متعددی مطرح شده است، خصوصا اینکه که ما در یک منطقه گرم و خشک هستیم، خشکسالی های ده ساله اخیر فارغ از این یکی دو سال نیمه تری که داشته ایم، باز هم ادامه پیدا کرد و خود یکی از چالش‌های جنگل و مرتع ماست، آتش‌سوزی‌های سهوی و عمدی و استفاده بی رویه از سرزمین از دیگر چالش های بزرگ ما هستند.

استاندار فارس از آفات و بیماری ها متعددی که بعضا به سراغ جنگل و مراتع می آید و تعرض و تصرفاتی که به منابع طبیعی انجام می شود به عنوان دیگر چالش های در برابر منابع طبیعی یاد کرد و گفت:  این مطالب به معنی این نیست که ما منابع طبیعی را فریز کنیم و اجازه بهره برداری از منابع خدادادی را به مردم ندهیم بلکه ما باید برویم به سراغ اینکه چگونه به متقاضیان بهره برداری از منابع طبیعی می توانیم بله بگوییم، بله ای که در کنارش احیاء منابع هم وجود داشته باشد.

او به موضوع قاچاق چوب نیز اشاره و ابراز کرد: وجود این امر یعنی اینکه ما یک نیاز و یک بازاری برای چوب در کشور داریم در نتیجه قاچاق چوب صورت می گیرد که ما باید جنبه مثبت این تقاضا را در نظر بگیریم؛ اکنون این فرصت برای ترویج کاشت درختان جنگلی که بتوان از محصول چوب آن استفاده کرد وجود دارد از این رو ضمن بهره وری از پساب ها و آب های خاکستری در این بخش می توان بر چالش موصوف غلبه کرد.

رحیمی بر ضرورت نیاز به قوانین بازدارنده تر و اثرگذار در حوزه صیانت از منابع طبیعی تاکید و افزود: تهیه و تصویب این قوانین باید در قوه مقننه رقم بخورد تا قضات و قوه قضائیه بتوانند بر مبنای آن با متعرضین و متخلفین در موضوع منابع طبیعی برخورد جدی تری را داشته باشند.

 استاندار فارس با اشاره به اینکه در آینده نزدیک انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و همچنین ریاست جمهوری را پیش رو داریم، بیان کرد: تکلیف است بر تک‌تک شهروندانی که زیر پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی زیست می‌کنند و طبیعتاً برای استفاده از حق اساسی و قانونی خود در این انتخابات شرکت کنند.

این مقام مسئول اظهار کرد: مشارکت و حضور فعال همه شهروندان در انتخابات باعث تقویت نظام، ملت و کشور شده و منافع ملی ما را افزایش داده و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را همچون گذشته در سطوح بین المللی بیش از پیش خواهد کرد.

واحد مدیریت فناوری نوین یکی از مهم ترین طرح های شاخص منابع طبیعی استان فارس است که در راستای استفاده از تکنولوژی های نو به منظور پایش و حفاظت از عرصه ها بکار گرفته می شود؛ در طرح هنگ امداد و نجات که اولین بار در استان فارس راه اندازی می شود 6 هزار نفر نیروی علاقه مند به طبیعت و داوطلب آموزش دیده و متخصص از گروه های مختلف از جمله اعضای بسیج سازندگی، کوهنوردان و ورزشکاران تجهیز و در راستای حفاظت از عرصه ها با ادارات منابع طبیعی در سراسر استان همکاری خواهند کرد.

برای نخستین بار در کشور:

رونمایی از طرح هنگ امداد طبیعت و افتتاح واحد مدیریت فناوری

در ادامه مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: راه اندازی طرح هنگ امداد طبیعت و واحد مدیریت فناوری این اداره کل برای اولین بار در کشور و ابتکاری از استان فارس است.

عبدالحسن صمد نژاد ابراز کرد: این طرح ها در راستای انجام بهتر وظایف سازمانی به منظور چابک سازی و نیز افزایش سرعت و دقت در حفاظت، احیاء، اصلاح، توسعه و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و همچنین کاهش هزینه ها و افزایش دقت راه اندازی شده است.

وی افزود: چالش‌هایی در حوزه منابع طبیعی وجود دارد که در یک خود ارزیابی این مسائل احصاء و بر اساس آن نقشه راه توسعه منابع طبیعی نگاشته شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس اظهار کرد: در واحد مدیریت فناوری این اداره کل با استفاده از تصاویر ماهواره ای که هر هفته به روز می شوند، اقدامات اجرایی حوزه منابع طبیعی رصد می شود و بر این اساس حفاظت از عرصه های ملی با دقت و سرعت بسیار بالاتری صورت خواهد گرفت .

صمد نژاد اظهار کرد: توسط نیروهای متخصص و نخبه واحد مدیریت فناوری بر روی عرصه ها نظارت کاملی صورت خواهد گرفت و امید است که دست سودجویان از این عرصه ها کوتاه و سطح تخریب و تصرفات احتمالی به شدت کاهش یابد.

 مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان فارس گفت: طرح هنگ امداد طبیعت برای نخستین بار در کشور و با همکاری نیروهای بسیج سازندگی ، جوانان ورزشکار ، کوهنوردان و دوستداران طبیعت اجرا می شود.

وی افزود : خوشبختانه تاکنون شش هزار نفر از علاقه مندان به منابع طبیعی که از سلامت جسمانی کامل برخوردارند ، در قالب دسته ،گردان و گروهان و در نهایت هنگ در سطح استان ساماندهی شده اند که با آموزش و تجهیز این نیروها در آینده نزدیک شاهد حفاظت بیش از بیش از عرصه های ملی و کاهش چشمگیر سطح عرصه های دچار حریق خواهیم بود .

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح کاداستر اراضی ملی دراستان فارس گفت: در این راستا نیز با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان و تلاش شبانه روزی کارشناسان ممیزی اراضی تا پایان سال جاری ده میلیون هکتار از اراضی ملی استان کاداستر شده که این امر در حفاظت از اراضی ملی بسیار حائز اهمیت است.

در این آئین، سید مصطفی بحرینی  دادستان و اکبری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس، حسین پژمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و سید محسن قائمی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در این سازمان، عبدالحسن صمد نژاد مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس و جمعی از مدیران و مسئولان ارشد استان فارس نیز حضور داشتند.