باغبانی
شهرستان ارسنجان با توجه به شرایط آب وهوایی و اقلیم معتدل ، خاستگاه گیاهان زراعی و باغی متنوع می باشد.
سطح زیرکشت باغات ارسنجان 3320 هکتار میباشد که مقدار 1550هکتار آن را باغات انار با تولید سالانه 40000 تن محصول تشکیل میدهد که در این زمینه دارای مقام دوم استانی میباشد.
از دیگر محصولات میتوان به هلو، شلیل، انگور، زردآلو، بادام، پسته، زیتون و… اشاره کرد.
رب انار ارسنجان یکی از بهترین رب انارهای کشور بوده و شهرت و محبوبیت خاصی بین مصرف کنندگان دارد و نیز در فهرست غذاهای سنتی ملی ایران، ثبت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور شده است.
در اسفندماه سال 89 باغ سازگاری انار در شهرستان ارسنجان با 13 رقم تجاری انار کشور و با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی فارس و به منظور شناسایی مناسب ترین رقم انار جهت کشت در شهرستان ازجمله مقاومت به افات و بیماریها، عملکرد بالاتر، مقاومت به خشکی و… ودر سطح یک هکتار اغاز گردید که در حال حاضر نیز کلیه فعالیت ها و عملیات این باغ زیر نظر کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات استان فارس در حال اجرا می باشد.
هرساله عملیات اصلاح و احیاء و جوانسازی در باغات انجام میگیرد که شامل عملیات پیوند، تغییر گونه ،حذف درختان کم بازده و جایگزین کردن ارقام پر بار و مقاوم و نیز جوان سازی درختان مسن میباشد.
با توجه به اینکه حدود 300 هکتار باغهای قدیمی میباشند، طرحی پنج ساله با عنوان ساماندهی باغات قدیمی و با هدف اصلاح و احیاء باغات و استفاده بهینه از منابع آب و نهایتا افزایش بهره وری در دست اقدام میباشد که در سال جاری در 30 هکتار آن اجرای عملیات صورت میگیرد.
این شهرستان با داشتن شرایط آب وهوایی معتدل و پتانسیل بالقوه، به منظور تغییر الگوی کشت، کشاورزان تشویق به کاشت گیاهان دارویی شده اند که در حال حاضر حدود هفت هکتار به کشت گونه های به لیمو، آویشن، کنگرفرنگی، بادرنجبویه، استویا، گل محمدی، زعفران اختصاص یافته است که با توجه به حداقل محصول در برداشت اول این محصولات بیش از 13000 کیلوگرم به صورت خشک برداشت میشود. لازم به ذکر است گونه گل انار فارسی در سطح بیش از دو هکتار می باشد که از این سطح سالیانه میزان 3 تن گل انار به صورت خشک برداشت می شود.
سطح گلخانه در این شهرستان قریب به دوازده هکتار میباشد و همچنین یک نهالستان تولید نهال شناسه دار در این شهرستان فعال میباشد.