کارگاه آموزشی آشنایی با محصولات علوفه ای با نیاز آبی کم ، در بخش زرقان شهرستان شیراز


مجید اختری گفت: تغییر الگوی کشت، با هدف کمک به کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی و نیز تحقیق و ترویج محصولات کم آب بر در جهت مدیریت منابع آب موجود، از برنامه های پیش رو مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز می باشد.

وی افزود : با همدلی و همفکری کشاورزان و کارشناسان تاکنون محصولات جدیدی در شهرستان شیراز و بخش زرقان کشت گردیده که از آن جمله می توان به کاشت گیاه علوفه ای کم آب بر سورگوم اشاره نمود.

این مقام مسئول گفت: به منظور توسعه وترویج کشت سورگوم مزرعه مقایسه ارقام در بخش زرقان با 16 رقم کشت شد. این ارقام شامل چهار رقم زودرس ، نه رقم میان رس وسه رقم دیر رس و در سطحی بالغ بر سه و نیم هکتارکشت و مورد بررسی قرار گرفت.

روز چهارشنبه 28 مهر کارگاه آموزشی آشنایی با محصولات علوفه ای با نیاز آبی کمتر در مزرعه سورگوم طرح انتخاب مشارکتی P.V.S. واقع در روستای لپویی بخش زرقان برگزار گردید.

ابتدا رییس مرکز جهاد کشاورزی زرقان سیمای کشاورزی این بخش و پتانسیل های زراعی و دامی را شرح داد. رضا امینی از گامهای موفق در بخش زرقان در ترویج گیاهان کم آب بر به توسعه کشت گلرنگ بهاره در سطحی بالغ بر 3500 هکتار و همچنین ترویج کاشت سورگوم اشاره نمود.

سپس کارشناس مسئول گیاهان علوفه ای مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس، مراحل کاشت، داشت و برداشت گیاه سورگوم را به شرکت کنندگان شرح داد.

هاشمی گفت: سورگوم متحمل به تنش خشکی و شوری، متحمل به ورس، دارای پنجه زنی بیشتر نسبت به ذرت می باشد.

وی افزود: امکان برداشت چند چین در طی دوره رشد، نیاز آبی و توقع کودی کمتر در مقایسه با ذرت از دیگر ویژگی های سورگوم می باشد.

سپس محقق مرکز تحقیقات زرقان با بیان اینکه سورگوم گیاهی بومی ایران بوده و از قدیم الایام با عنوان ذرت شناخته شده است، ویژگی های مثبت این گیاه در مقایسه با ذرت که از جمله مقاوم بودن در برابر آفات وبیماریها می باشد، اشاره نمود.

رخشنده رو بیان داشت: میزان مصرف آب جهت تولید یک کیلوگرم ماده خشک این گیاه نسبت به ذرت 36 لیترکمتر می باشد. او همچنین به معرفی انواع ارقام سورگوم ، ویژگی های سورگوم علوفه ای و دانه ای پرداخت.

در ادامه مرادی رییس اداره تولیدات دامی شهرستان شیراز و صدرکارشناس معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس، نکات فنی در ارتباط با نحوه سیلو کردن سورگوم به حاضرین در کارگاه آموزش دادند.

در ادامه این کارگاه جعفری دامدار و کشاورز تولید کننده سورگوم از تجربیات خود در ارتباط با کاشت و سیلو کردن این محصول گفت و از دیگر کشاورزان خواست تا به تولید اقتصادی به جای تولید حداکثری توجه داشته باشند.

در این کارگاه که با درخواست و برنامه ریزی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی فارس برگزار شد، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز،جمعی از کارشناسان مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی فارس، کارشناس مسئول گیاهان علوفه ای مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس، روسای ادارات بهبود تولیدات گیاهی، بهبود تولیدات دامی، آموزش و ترویج و مسئول واحد زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و مسئول و جمعی از کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی زرقان، کارشناسان مرکز سیاخ، رخشنده رو محقق مرکز تحقیقات زرقان در زمینه سورگوم و همچنین کارشناسان و کشاورزان 16 شهرستان استان فارس همزمان با چین دوم مزرعه برگزار شد.

گفتنی است چین اول این محصول در 27 مرداد برداشت شد و متوسط عملکرد در چین اول 40تن بود و پیش از این سه کارگاه آموزشی دیگر در مرداد ماه جهت کارشناسان و کشاورزان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز برگزار شد.

پس از این کارگاه حاضرین از مزرعه چغندر قند علوفه ای بازدید نمودند و کارشناس مسئول گیاهان علوفه ای مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس در ارتباط با چغندر قند علوفه ای گفت: این محصول در کشت بهاره، با میزان بذر بین 12 تا 15 کیلو کشت گردیده و دارای عملکرد صدو بیست تن در هکتار و میزان قند 10 تا 12 درصد است ،گیاه سورگوم دارای درصد پروتیین بالا و قند خیلی خوب می باشد و میتوان برای علوفه ، سیلو و یا تازه خوری مورد استفاده قرارگیرد.

هاشمی با اشاره به اینکه مزرعه مذکور دارای E.C آب بالاتر از 4000میلی موس بر سانتی متر بوده وتولیدی خوب داشته ، از مقاومت این گیاه به تنش خشکی و شوری اشاره نمود.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=13097

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟