شهرستان آباده رتبه سوم اجرای آبیاری نوین در استان فارس :

مهدی امینی رییس اداره امور فنی و زیر بنایی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان آباده در گفتگوی تخصصی با واحد روابط عمومی با اعلام این خبر بیان داشت :

با توجه به رشد جمعیت در جهان، نیاز به غذا نیز افزایش می یابد و قسمت اعظم این غذا از راه کشاورزی به دست می آید. برای تامین غذا اولین نیاز بشر آب می باشد. آب مایه حیات است و هر جا آب باشد آبادانی نیز به همراه دارد و انسان ها برای به دست آوردن آب متحمل مشکلاتی می گردند و آب نقش اساسی در زندگی انسان ها دارد این مقام مسئول تصریح نمود. با توجه به اهمیت آب در کشاورزی و تولید محصول ، در آینده ای نزدیک به جای تعیین عملکرد محصول در هکتار، تولید محصول به ازای هر واحد آب مصرفی ارزشیابی خواهد گردید.
وی افزود ر
اندمان آب آبیاری در بخش کشاورزی ایران در حال حاضر بین 33 تا 35 درصد گزارش شده است و ما باید این راندمان آبیاری را به روش های گوناگون از جمله با استفاده از روش های مختلف آبیاری نوین افزایش دهیم. که می توان این راندمان را با اجرای آبیاری بارانی تا 70 درصد و با اجرای آبیاری قطره ای و تیپ تا 90 درصد افزایش داد.

مهدی امینی در ادامه خاطرنشان ساخت :در آبیاری به روش بارانی ،آب با فشار در داخل یک شبکه لوله کشی شده جریان پیدا کرده و سپس از خروجی هایی که روی این شبکه تعبیه شده و آبپاش نامیده می شوند خارج می شود. ساختمان آب پاشها طوری است که هنگامی که با فشاراز آن خارج می شود بصورت قطرات ریز و درشت درآمده و مشابه باران در سطح مزرعه ریخته می شود.به همین دلیل اِن سیستم آبیاری به روش بارانی نامیده می شود.گرچه روش بارانی اساسا برای آبیاری مزارع و باغات ابداع گردید اما از این روش برای اهداف دیگر هم استفاده می شود که مهمترین آنها عبارتند از:

آبیاری قطره ای عبارتست از پخش آهسته آب بر سطح یا زیر خاک به صورت قطرات مجزا ، پیوسته ، جریان باریک یا اسپری ریز از طریق قطره چکا نها یی که در طول خط انتقال آب قرار دارند . آبیاری قطره ای دارای روشها و مفا هیم متعددی مانند آبیاری دریپ ، آبیاری زیر بستری ، آبیاری فواره ای و آبیاری اسپری است .

از ابتدای سال زراعی 96 تاکنون مقدار 1607 هکتار از اراضی شهرستان مجهز به سیستم های آبیاری تحت فشار ( بارانی ، قطره ای و تیپ ) شده اند که از این حیث شهرستان دارای رتبه سوم در استان می باشد و مقدار 1411 هکتار از اراضی هم مطالعه و طراحی گردیده لازم به ذکر است که در حال حاضر مطالعه و طراحی بصورت رایگان انجام می شود

دولت جهت اجرای آبیاری تحت فشار بصورت بارانی تا 65 میلیون ریال و بابت اجرای هر هکتار آبیاری قطره ای و تیپ تا 100 میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می نماید البته می بایست 15 درصد از هزینه طرح توسط کشاورز تحت عنوان آورده متقاضی تامین گردد امید است با توجه به کمک های بلاعوض دولت کشاورزان عزیزی که تا کنون موفق به اجرای سیستم آبیاری تحت فشار نشده اند جهت بهره وری بهتر و بالا رفتن راندمان آبیاری و استفاده از کمک های بلاعوض دولت هر چه سریع با مراجعه به مراکز جهاد کشااورزی و تشکیل پرونده اقدام نمایند.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=20466

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟