لیجین یا هندوانه کوهی به نام علمی “کاپاریس (Capparis)” به صورت خودرو در مزارع و دشت های بیابانی رشد می کند، که برای اولین بار در سطح شهرستان فراشبند این گیاه دارویی در سطح شش هکتار کشت شده است.
این گیاه؛ پوششی برای خاک محسوب می شود که علاوه بر افزایش ظرفیت خاک در نگهداری آب از فرسایش خاک نیز جلوگیری می کند. این گونه یکی از مواهب بی شمار مناطق بیابانی است که در صورت برنامه ریزی می تواند منبع درآمدی مطمئن به حساب آید.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند به نقل از امان اله رضایی کارشناس مسئول باغبانی این مدیریت گفت: جهت کاشت و تکثیر گیاه لیجین در شهرستان فراشبند از چند روش تکثیر از جمله کاشت بذر، قلمه ریشه، قلمه ساقه استفاده شده است که نهال های تولید شده از طریق بذر از سال دوم به زمین اصلی انتقال داده شد ولی تکثیر از طریق قلمه ریشه، قلمه ها مستقیماً در زمین کاشت می گردد که از نتایج بسیار خوبی برخوردار و دارای بوته های قویتری نسبت به سایر روش های تکثیر می باشد.
رضایی اظهار کرد: این گیاه؛ خواص دارویی و طبی کم نظیری به ویژه برای درمان یرقان و بیماری های زنانه دارد که مورد استفاده قرار می گیرد و از شکوفه و میوه تازه رسیده این گیاه در تهیه ترشیجات نیز استفاده می شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر استفاده انسانی از میوه رسیده و قرمز رنگ این گیاه؛ حیوانات نیز از برگ و جوانه های آن به عنوان علوفه استفاده می کنند.
ایشان خاطر نشان کرد: این گیاه روی زمین پهن می شود و در بحث بیابانزدایی و کنترل فرسایش خاک تأثیر بسزایی دارد و پیش بینی می شود در سال 98 سطح توسعه این گیاه به بیش از 20 هکتار برسد.