استفاده بهینه از استخرهای ذخیره آب کشاورزی با رهاسازی ماهیان گرمابی
این مطلب را مهندس ستوده در جریان برگزاری کارگاه آموزشی پرورش ماهیان گرمابی در محل مدیریت جهاد کشاورزی عنوان نمودند.
وی ضمن ارائه مطالبی در خصوص اهمیت مصرف آبزیان در جیره غذایی ، حداقل دوبار در هفته در رابطه با شناخت و معرفی کپور ماهیان ، نوع تغذیه اختصاصی ، گونه های پرورش ماهیان ، هوادهی استخرها به طور کامل توضیح دادند.
ایشان مصرف سرانه آبزیان در جهان را 8/17 کیلوگرم ، در آسیا 3/18 ، در ایران 1/9 ، در فارس 3/8 ود ر داراب 3/6 کیلوگرم ذکر و جهت تامین نیازهای غذایی بدن، مصرف حداقل دوبار در هفته را توصیه نمودند.
وی در ادامه روش صید و روش های غذادهی ، میزان غذای مصرفی گونه های پرورشی بر اساس جدول بیوماس تشریح وراه تشخیص ماهی سالم از ماهی فاسد را از طریق مشخصات ظاهری ماهی شامل چشم ، پوست ، رنگ، بو ، فلس ، استحکام گوشت ، ترشحات سطح بدن وآبشش عنوان نمودند.
وی مدت نگهداری ماهی تازه در یخچال 1-2 روز و در فریزر 3-2 ماه ، ماهی پخته شده در یخچال 1-2 روز و در فریزر 1 ماه ذکر کردند.
این کارشناس جهاد کشاورزی در پایان کارگاه آموزشی اظهار داشتند آنچه مهم است مصرف2 بار در هفته آبزیان( ماهی و میگو) است و نوع واندازه آن مهم نمی باشد.