دوره آموزشی مهارتی با عنوان پرورش قارچ دکمه ای به صورت مجازی با همکاری اداره فنی حرفه ای و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان جهت بهره برداران متقاضی در حال برگزاری است.
کارشناس مسول باغبانی جهادکشاورزی شهرستان ارسنجان اظهار نمود : قارچ خوراکی، یک محصول زود بازده است که کشت آن به دلایلی نظیر شاخص اقتصادی، زیست محیطی، تغذیه ای و دارویی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
رضا علی ملک حسینی افزود : استفاده از پسماندهای کشاورزی و ماهیت اشتغال زایی در پرورش قارچ و مزیت نسبی آن درمقایسه با دیگر محصولات کشاورزی، باعث شده که استقبال از پرورش قارچ همواره رو به افزایش باشد، چراکه برای این فعالیت کشاورزی نیازمند تهیه زمین وسیع نخواهیم بود و کشت آن به صورت طبقاتی قابل انجام است. همچنین برگشت زودهنگام سرمایه از دیگر امتیازات این کار است
وی بیان کرد:مطالب آموزشی ارائه شده در این دوره شامل آماده سازی سالن های تولید و استفاده از تجهیزات و شرایط یک سالن استاندارد، ضد عفونی محل پرورش با آجر فرمالین و یا فرمالین مایع و یا وایتکس، عملیات پس از ورود کمپوست به سالن، رعایت دما ،رطوبت و تهویه در سالن، مراحل خا ک دهی ،خراش دهی،شوک دهی ،باردهی و برداشت ، شناخت مهم ترین آفت و بیماری های شایع و روش پیشگیری و مبارزه آنها عنوان گردید.
وی خاطرنشان کرد: دوره آموزشی پرورش قارچ خوراکی با همکاری اداره فنی وحرفه ای شهرستان ارسنجان به مدت 63 ساعت وباحضور 11نفر بهره بردار در حال برگزاری است و برنامه بازدید و کار عملی بدلیل بیماری کرونا در دو نوبت کاری ورعایت پروتکل های بهداشتی انجام می شود .
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه این شغل از نظر اشتغال در حال حاضر مناسب می باشد و آینده کاری آن نیز خوب است و اشتغال زایی آن در صنایع غذایی صد در صد است تصریح کرد: سرانه مصرف این محصول در کشور ما در مقایسه با متوسط جهانی سالانه به طور میانگین 3/1 کیلوگرم قارچ است و، متوسط جهانی در اروپا 4 کیلوگرم می باشد که درصورتیکه فرهنگ مصرف این ماده مغذی در بین مردم کشور جا بیفتد، شرایط بهتری نیز برای شاغلین این حرفه قابل تصور است.