به گزارش خبرگزاری روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، محمد مهدی قاسمی ضمن ابراز خرسندی از این که در جمع مدیران جهاد کشاورزی این استان مجددا حاضر شده است گفت: کارهای در دستور شرکت آب و خاک کشور می تواند کمک کند تا چالش های عمده استان فارس به ویژه در مباحث زیر بنایی را که از دیرباز بوده و هست کمک و برطرف نماید.
وی به سابقه و چارچوب این شرکت اشاره کرد و اظهار کرد: شرکت آب و خاک کشور اوایل دهه هفتاد بنا به ضرورتی که احساس می شده که در بخش کشاورزی نیاز به یک شرکت قدرتمند و پر توان است تا خدمات فنی و زیر بنایی را ارایه نماید با مصوبه هیات دولت تشکیل شده است و در آن موقع وزرای کشاورزی، جهادسازندگی، اقتصاد و رییس سازمان برنامه و بودجه مجمع آن را تشکیل داده بودند.
وی تصریح کرد: شرکت های دولتی غیر از آن هایی که یک هلدینگ خاص مثل شرکت های مادر تخصصی حمایتشان می کند، مجمع شان از وزرا تشکیل شده است و در حال حاضر به دلیل شرایط خاص وزرای دادگستری، اقتصاد و جهاد کشاورزی مجمع آن را تشکیل می دهند و اعضاء هیات مدیره این شرکت را انتخاب می کنند.
مدیر عامل شرکت آب و خاک کشور گفت: این شرکت در همه استان های کشور منشاء خیر بسیار زیادی بوده است و در تمام استان ها دفاتر نمایندگی با چار چوبی اداری مشخص را داشته است که در حال حاضر برای افزایش بهره وری پروژه محور و براساس ان تجهیز کارگاه و نیروی انسانی و نیاز های سخت افزاری تجهیز می نماید. وی گفت این شرکت بادارا بودن تجهیزات و ماشین الات سنگین و نیمه سنگین و بعضا منحصر به فرد اغلب فعالیت های عمرانی را قبلا به صورت امانی برای دولت انجام داده است.
وی افزود: در سال ۱۳۸۶ این شرکت در لیست شرکت های واگذاری اصل ۴۴ قرار می گیرد و در سال ۹۲ به بخش خصوصی فروخته می شود و به دلیل عدم اجرای تعهدات خریداران، حکم برگشت آن به دولت توسط قوه قضائیه صادر می شود و امسال به دولت بازگشته است و هم اکنون اولین هیات مدیره ای هستیم که در دوره جدید شروع به کار کرده ایم.
قاسمی گفت: این شرکت به جز فعالیت در داخل کشورو به ویژه در پروژه اب های مرزی، طرح ۵۵٠ هزار هکتاری احیاء اراضی خوزستان و ایلام، طرح ۴۶ هزار هکتاری سیستان در کشورهای دیگری هم دارای نمایندگی است. در حال حاضر این شرکت با ۱۵۰۰ نفر پرسنل ستادی و کارگاهی در سراسر کشور در پروژه های مختلف راه، اب، شبکه های ابیاری و زهکشی، سد سازی و انتقال اب مشغول کار هستند، حدود ١۶٠٠دستگاه ماشین الات سنگین و نیمه سنگین و دستگاه های حفاری خاص را دارا می باشد.و در حال حاضر هم جزو ۵ شرکت برتر کشور در زمینه فعالیت های اجرایی هست و رتبه هایی که این شرکت دارد در کنارشرکت های بزرگ دیگر در زمینه های عمرانی منشاء اثر هستند ضمن این که از محدود شرکت های کشور که دارای صلاحیت خدمات مشاوره ای و پیمانکاری در قالب یک شرکت است که توان اجرای طرح های بصورت ایی پی سی EPC و مدیریت طرح را دارد و بیشتر خدمات مشاوره ای ارایه شده در این مورد مباحث آب و کشاورزی، منابع طبیعی و نقشه برداری که دارای رتبه یک است.
وی در ادامه با اشاره به این که در این شرکت مباحث مدیریت استراتژیک و برنامه ریزی کنترل پروژه کار شده و نیاز به جاری سازی کامل دارد گریزی به فعالیت های این شرکت زد و اظهار کرد: این شرکت فرایند محور هست و از ابتدای فعالیتش تا کنون؛ ۹۰۰ مورد اجرای سدهای مخزنی، بند های انحرافی، ایستگاه پمپاژ، ۱۰۰ هزار هکتار اجرای پروژه های آبیاری، زهکشی، ۴۷ هزار هکتار تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی ، ۵۵۵۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار، کانال های انتقال آب، ۳۰۰ کیلومتر راه سازی، بزرگراه و آزاد راه ساخته و نیز سد سازی و ساخت سازه های گلخانه ای را در کارنامه خود دارد.
او ضمن برشمردن توانمندی ها و اقدامات شرکت گفت: علیرغم داشتن زمینه های مختلف کاری در کشور اولویت من انجام کارهای زیر بنایی بزرگ و ماندگار در بخش کشاورزی است و امیدوارم با وجود شرکت های بزرگ اینچنینی که امروز وابسته به وزارت جهادکشاورزی هستند و امکان کار نیز هم در زمینه مطالعه و هم در زمینه های طراحی و اجرا هست؛ از این ظرفیت و از ظرفیت دولت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی استفاده کنید تا پروژه های بزرگی که می تواند در این بخش منشاء اثر شود را تعریف کنید و به مرحله اجرا در آورید. مثلا انتقال آب سد سلمان به قیرو کارهای دیگری که می شود در بحث های تجهیز و نوسازی اراضی تعریف کرد یا در ایجاد شهرک های گلخانه ای یا تسطیح اراضی که می توانیم از صفر تا صد کارها را انجام دهیم. مدیر عامل شرکت اب و خاک کشور در خاتمه ضمن پاسخگویی به سوالات مطرح شده توسط مدیران، مجددا ضمن اعلام آمادگی، برای تعریف و پیگیری طرح های تاثیر گذار در سطح شهرستان ها و استان تاکید کرد.