فارس مقام اول سردخانه به بهره برداری رسیده در سال 99 را در کشور به خود اختصاص داد

به گزارش روابط عمومی مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید عبداله جزایری افزود: سردخانه محصولات باغی و زراعی زمینه‌ساز رونق اقتصادی مناطقی از کشور است که جمعیت قابل توجهی از ساکنین آن کشاورز یا باغدار هستند لذا احداث سردخانه برای محصولات زراعی، باغی و دامی به عنوان راهکاری جهت رونق صادرات و کوتاه شدن دست واسطه‌ها محسوب می شود.

وی تصریح کرد: سردخانه‌ها دارای قابلیت حفظ و نگهداری از محصولات زراعی و باغی، مواد غذایی، پروتئینی، صیفی، گل و گیاه هستند و این امر نشانگر اهمیت احداث سردخانه‌ها در راستای ایجاد صرفه اقتصادی بیشتر برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و باغی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سردخانه ها در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی نقش کلیدی دارند و به عنوان حلقه واسط تولید و بازار می‌توانند در حفظ کیفیت محصول، نقش اساسی ایفا کنند، خاطر نشان کرد: بدون وجود و توسعه سردخانه در مناطق مختلف امکان تولید پایدار ممکن نبوده و در هر فصل تولید، بخشی از محصول به ضایعات تبدیل می شود، بنابراین سردخانه‌ها به عنوان مراکز ذخیره‌سازی نقش مهمی در تنظیم بازار مصرف داخل و رونق صادرات دارند.

وی تصریح کرد: کاهش ضایعات محصول، کم شدن هزینه‌های حمل و نقل، تنظیم بازار، کاهش مصرف سوخت، ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی از دیگر مزایای ساخت سردخانه در کنار مراکز تولید و باغداری شهرستان ها است.

جزایری اظهار کرد: واحد های سردخانه به بهره برداری رسیده در این استان بیش از 30 هزار تن ظرفیت دارند و جذب ماده خام بیش از 31 هزار تن را به خود اختصاص داده اند، همچنین در این واحدها مجموعا 150 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده اند و حجم سرمایه گزاری آن ها بیش از 105 میلیار تومان بوده است.

وی ابراز کرد: با توسعه سرد خانه ها در این استان، ضمن نگهداری مناسب محصولات کشاورزی تولیدی با هزینه کمتر، زمینه ارائه خدمات به سایر استان‌های همجوار را نیز فراهم می گردد.

جزایری یادآور شد: صنایع تبدیلی و تکمیلی استان فارس از نظر تعداد واحد های به بهره برداری رسیده نیز رتبه دوم کشوری را پس از استان خراسان رضوی کسب و در زمینه صدور جواز تاسیس احداث سردخانه ها نیز در سال 1399 رتبه دوم کشوری و همچنین در زمینه تعداد واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده در فرآوری محصولات زراعی با 18 واحد به مجموع ظرفیت 83 هزار تن، جذب ماده خام بیش از 121 هزار تن و اشتغال 215 نفر رتبه دوم کشوری را به دست آورده است.

 

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=6115

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟