گردوی اقلید میزبان سفره ایرانیان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: پیش بینی می‌شود با پایان برداشت از حدود ۱۱۰۰ هکتار باغ گردوی شهرستان بالغ بر سه هزار تن گردو برداشت و روانه بازار شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید، ارسلان صالحی با بیان اینکه این شهرستان قطب تولید استان فارس بوده، افزود: برداشت محصول گردو در شهرستان اقلید که از اواسط شهریور آغاز شده تا اوایل آبان ادامه دارد.
وی اظهار کرد: ارقام گردوی کشت شده عموماً محلی (کاغذی، نوک کلاغی، روغنی و سنگی) بوده که در سال‌های اخیر ارقام جدید همچون چندلر، فرنور نیز مورد توجه باغداران قرار گرفته است.
این مقام مسئول اضافه کرد: به منظور اصلاح باغ های گردوی نامرغوب با اقدامات صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی و باغداران شهرستان فعالیت‌هایی از جمله آموزش باغداران با هدف آشنایی با روش‌های پیوند، عملیات اصلاح درختان به روش سرشاخه کاری، استفاده از ارقام تجاری جدید و تغذیه باغات صورت گرفته است.
صالحی با بیان اینکه برداشت محصول گردو در شهرستان به صورت سنتی است اظهار امیدواری کرد: با کشت و اصلاح ارقام جدید و تجهیز باغات به ادوات برداشت این مشکل کاهش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید تصریح کرد؛ اندازه گردو، رنگ روشن مغز گردو، مقاومت به آفات و بیماری ها و میزان پایین بقایای پوست سبز روی میوه، چهار عامل مهم در کیفیت این محصول تلقی می‌شود که شهرستان اقلید به واسطه شرایط مناسب آب و هوایی و جغرافیایی هر چهار عامل را دارد.
گردو از محصولاتی است که از آن در اقلید برای تولید ترشی گردو، مربای گردو، جوزقند، گردوی آبگشا و …‌ استفاده می‌شود. علاوه بر مغز گردو، پوست آن نیز مورد مصرف داشته و معمولا برای استفاده در رنگرزی بویژه در قالی بافی و گلیم بافی مورد توجه است.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=35460

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟