احیای سنت کهن «کُرُش» در شهرستان استهبان؛ تولید ۱۶۰ تن شیره انگور از تاکستان‌های دیم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان : سنت دیرینه «کرش» یا شیره‌پزی، همچون هر سال در شهرستان استهبان در حال برگزاری است.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی استهبان، مهدی اعیان منش گفت:  از مجموع ۱۸۶۰ هکتار تاکستان دیم در این شهرستان، سالانه حدود ۱۰۰۰ تن انگور برداشت می گردد که پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۶۰ تن شیره انگور از آن تولید و روانه‌ی بازار شود.

اعیان‌منش با اشاره به قدمت این آیین افزود: «کرش» به محل و فرآیند سنتی شیره‌گیری از انگور گفته می‌شود که از اواخر شهریور تا پایان مهرماه در ارتفاعات و تاکستان‌های دیم برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ درصد از انگور تولیدی شهرستان برای تازه‌خوری، ۲۰ درصد به شکل مویز و ۷۰ درصد نیز به‌صورت سنتی به شیره انگور تبدیل می‌شود.

او تأکید کرد: تأمین اعتبار برای بهسازی راه‌های دسترسی به باغات دیم که عمدتاً در مناطق مرتفع قرار دارند و نیز سرمایه‌گذاری در صنایع فرآوری، می‌تواند ارزش افزوده‌ی قابل توجهی برای این محصول ارگانیک ایجاد کند.

مدیر جهاد کشاورزی استهبان در پایان یادآور شد: نام قدیمی این شهرستان «سته‌بان» به معنی نگهبان انگور است و انگور دیم استهبان همواره به دلیل کیفیت بالا و طعم کم‌نظیر خود در کشور شناخته شده است.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=36567

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟