استفاده از حداکثر ظرفیت تولید گوشت دام در شهرستان پاسارگاد

با هدف استفاده از حداکثر ظرفیت تولید گوشت دام ،دوره آموزشی پرورش گوسفند با حضور تعدادی از مددجویان دامدار کمیته امداد امام خمینی و سایر بهره برداران در محل سالن اجتماعات مدیریت جهاد کشاورزی برگزار گردید. مهندس رستمی مسئول واحد ترویج بعنوان مدرس دوره ضمن بیان اهمیت پرورش گوسفند و رعایت اصول بهداشتی ، اهم مزایای این نوع از دامداری را به شرح ذیل برشمرد:

استفاده از حداکثر ظرفیت تولید گوشت دام-افزایش مرغوبیت گوشت-برگشت سریع سرمایه-کمک به حفظ مراتع کشور- امکان فروش محصولاتگوسفند )برهوپشم( درتمامطولسال امکان شروعگوسفندداریباسرمایهنسبتا کمعدم نیاز گوسفندبهتاسیساتویژه و گران قیمتعدم نیاز گوسفند بهجیرهفوقالعاده درمقایسهباسایرحیواناتمفید بودن فضولاتگوسفند برای مراتع و چراگاهها

به گفته رستمی گوسفند دارای نژاد های مختلفی شامل :

نژادهایی با پشم خیلی ظریف- نژادهایی با پشم نسبتا ظریف- نژادهای پشم دراز- نژادهای پشم تلاقی یافته- نژادهای پشم قالی- نژاد پوستی میباشد.

گوسفند نیز مثل سایر حیوانات به انگل‌هاى داخلى و خارجى آلوده مى‌شود که سبب ناراحتى این حیوان مى‌گردد. انگل‌هائى که سبب آلودگى گوسفند مى‌شد، عبارتند از: انگل‌هاى داخلى و انگل‌هاى خارجى.

به توصیه وی مراعات نکات زیر در جلوگیرى از ابتلاى حیوانات به انگل‌ها و بیمارى‌ها کمک مى‌کند:
تمیزنگه داشتن محل غذاخورى و آبشخوار
-خودداری از نگهداشتن تعداد زیادى گوسفند در واحد سطح معین
-فراهم نمودن امکانات ورزش یا تحرک در گوسفندان پاک کردن حیوانات از انگل‌هاى داخلى و خارجى –
دو هفته قبل از اینکه حیوان به مرتع فرستاده مى‌شود ودر پایان فصل چرا میبایست به حیوان داروى ضد انگلى داد
در طول مدتى که حیوان در چراگاه است، میبایست به‌طور آزاد مواد معدنى در اختیار حیوان قرار داد
در ۲-۳ ماه اول آبستنى از واکسیناسیون خوددارى شود.

IMG 1258

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=22417

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *