سفر یک روزه رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس به شهرستان داراب

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس ضمن بازدید از مرکز جهاد کشاورزی فسا رود و بررسی عملکرد مدیران پهنه گفت : مدیران پهنه بایستی پل ارتباطی بین وزرات جهاد کشاورزی و بهره برداران پهنه خود باشند.

وی در این بازدید از مدیران پهنه خواست به عنوان نماینده بهره برداران مطالب گر حق آنها از رییس سازمان، معاونین و مدیران جهاد کشاورزی باشند.

این مقام مسئول افزود :بدین منظور و جهت ارائه برنامه راهبردی به بهره برداران مدیران پهنه بایستی اطلاعات دقیق هر بهره بردار را به تفکیک جمع آوری کنند و جهت مدیریت مسائل موجود در پهنه خود بایستی شاخص داشته باشند.

او خاطر نشان ساخت: اولویت در مدیریت پهنه در صرفه جویی در مصرف بهینه  آب و افزایش راندمان آبیاری بایستی باشد.

این مقام مسئولین به مدیران پهنه گفت: بایستی کمیت وکیفیت دوره های آموزشی به بهره برداران ارتقا داده شود؛ که به طور خاص دوره آموزشی در زمینه توسعه گلخانه و ترویج آبیاری نوین مورد توجه  قرار گیرد.

وی افزود: مهمترین قدم در پیشبرد اهداف هر کارشناس مستند سازی فعالیت ها و برنامه ها می باشد.

 در ادامه سفر یک روزه رییس سازمان جهاد کشاورزی به شهرستان داراب جلسه بررسی مسایل تعدادی از کشاورزان این  شهرستان در حوزه زمین تشکیل شد که در محل مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان داراب تشکیل شد،مدیرکل منابع طبیعی استان فارس ، مدیر امور اراضی،  مسوول امور شهرستان های سازمان جهاد کشاورزی حضور داشتند.

در طول این سفر محمد مهدی قاسمی ضمن بازدید از مزارع گندم بذری مرکز تحقیقات داراب، به محققین گفت توجه به  اولویت های تحقیقاتی در راستای ارتقای سازمان به منظور کمک به بهره برداران مورد توجه قرار گیرد.

در انتهای سفر رییس سازمان جهاد کشاورزی، در نشست فعالین اقتصادی شهرستان داراب با استاندار شرکت نمود.

در این نشست جهت رفع برخی از ابهامات گفت :  قبل از هر گونه تغییر کاربری بایستی مراحل قانونی طی شود، تشخیص موارد ضروری تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها در هر استان به عهده کمیسیونی مرکب از رئیس سازمان جهاد کشاورزی، ‌مدیر امور اراضی، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی، مدیرکل حفاظت محیط زیست آن استان و یک نفر نماینده استاندار می‌باشد که به ریاست سازمان جهاد کشاورزی تشکیل می‌‌گردد.

در صورتی که تغییر کاربری با طی مراحل  قانون صورت نگرفته باشد، بایستی به دادگاه ارجاع داده شود و قبل از اعلام نظر دادگاه، نمی توان هیچ اقدامی نمی توان انجام داد. همچنین افزود با توجه به اینکه بزرگترین مجموعه گل محمدی دنیا در شهرستان داراب وجود دارد، هر سرمایه گذار قصد سرمایه گذاری در  زمینه گل و گلاب و عرقیات داشته باشد، حمایت خواهد شد.

شایان ذکر است در ابتدای این سفر و با حضور استاندار فارس  سامانه نوین آبیاری افتتاح شد.

به دست استاندارفارس سامانه های نوین آبیاری کشاورزی در سطح ۹۵۱۱ هکتار از اراضی این استان به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایانا در فارس،  در مراسم افتتاحیه تبادار استاندار فارس گفت: نگاه به آب بایستی نگاهی  کلان باشد، بدین منظور وزارت نیرو به عنوان تامین کننده و وزرات کشاورزی به عنوان تولید کننده بایستی بر اساس یک خط مشترک سیر کنند.

تبادار افزود: خشکسالی حاکم بر استان فارس واقعیت بسیار تلخ می باشد که جهت مدیریت این بحران، به شکلی که اقتصاد مردم دچار مخاطره نگردد، سند راهبردی تدوین گردد.

وی بیان داشت : به منظور تدوین این سند همکاری سازمان جهاد کشاورزی با تمام پهمت و با کمک سازمان مدیریت برنامه ریزی و همت همه مردم بکار گرفته شود بدین منظور انتظارداریم با  تمام همت کارشناسان و با  کمک مدیریت و استفاده از نظر عالمان پهنه کشاورزی یک سند راهبردی مستند در اختیار مردم قرار دهند و آن سندها در دستور کار قرار دهیم.

استاندار فارس خاطر نشان ساخت: صرفه جویی باید برای امروز مردم و فردای نسل های آینده ذخیره شود،نه درجای دیگراستفاده شود.

 در این افتتاحیه قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید برنامه ریزیها با محوریت آب به عنوان مهمترین و کمیاب ترین نهاده تولید صورت گرفته، افزود: استان فارس  در اجرای طرح نوین آبیاری مقام اول کشور را داراست.

وی افزود:از هفته دولت تاکنون  ۹۱۵ طرح نوین آبیاری در سطح ۹ هزار و ۵۱۱ هکتار و با اعتباری بالغ بر ۷۴۵ میلیارد ریال افتتاح شد

قاسمی اظهار داشت: این طرح ها  در سطح ۹ هزار و ۵۱۱ هکتار و با اعتباری بالغ بر ۷۴۵ میلیارد ریال افتتاح شد.

 از اعتبار هزینه شده مبلغ ۵۸۸ میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال اعتبار دولتی و مابقی سهم مشارکت بهره بردار بود.

وی خاطر نشان کرد: با اجرای این سیستم های آبیاری در مجموع سالانه ۳۸ میلیون متر مکعب  در مصرف آب صرفه جویی می گردد.